Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 10:43 - Най – красивите замъци в света-http://nashiadom.com
Автор: marial Категория: История   
Прочетен: 4730 Коментари: 0 Гласове:
0



 

imageЗамъкът е тип укрепена конструкция изградена в Европа и Близкия изток през средновековието от европейските благородници. Учени обсъждат обхвата на думата замък, но обикновено го считат за частна укрепена резиденция принадлежаща на лорд или благородник. Замъците представляват архитектурната слава на една страна , както и пищно произведение на изкуството.

Замъците са приказни на само в своята история, но и в архитектурата и екстериора си. Днес монарси все още обитават голяма част от замъците в световен мащаб, а друга част са останали като туристическа дестинация. За вас сме подготвили списък с най – красивите замъци в света за всички времена, придружени със собствения си архитектурен стил и собствената си история.

Замъкът Малахайд в Ирландия

Замъкът Малахайд все още има запазени части които датират от XII век, а площта му възлиза на около 1,1 км. Намира се близо до село Малахейд откъдето получава и името си. Служил е за резиденция на семейство Талбот.

imageЗамъкът Хохенверфен в Австрия

Замъкът Хохенверфен стои високо над австрийския град Верфен в долината Залцах на около 40 км. южно от Залцбург. Замъкът датира от XI век.

imageЗамъкът Кохем в Германия

Замъкът Кохем е с изглед към реката още от началото на XI век. През 1680 г. замъкът бива разрушен от Луй XIV, но германски благородници успяват да го възстановят през XIX век.

imageЗамъкът Кока в Испания

Замъкът Кока е построен през XV век от Алонсо де Фонсека. Известен е със солидния си външен вид, многоъгълните стени с дебелина 2,5 метра.

imageЗамъкът Дънробин в Шотландия

Замъкът Дънробин съществува от XIII век и е официалното седалище на графиня Съндърланд от клана Съндърланд. Величествената сграда е дело на архитектът Чарлз Бари сътворил и Уестминстърския дворец в Лондон.

imageЗамъкът де Хаар в Холандия

Замъкът де Хаар е построен през 1300 г. от семейство ван де Хаар. Крепоста е изцяло реставрирана и частично възстановена в края на XIX век и се издига, като истински приказен замък заобиколен от парк с големи дървета заобиколени от стари градини и езера.

imageЗамъкът Уиндзор в Англия

Замъкът Уиндзор е известен, като една от официалните резиденции на британското кралско семейство. Построен през 1070 г. върху площ от над 13 декара, той остава един от най – големите жилищни замъци в света.

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: marial
Категория: Хоби
Прочетен: 1050704
Постинги: 1744
Коментари: 126
Гласове: 374
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031