Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2019 13:11 - Все още сте „живи“ след смъртта, казват изследователи, които изучават съзнателния ум
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.09.2019 13:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

(Илюстрация - Shutterstock) ЖИВОТ

Все още сте „живи“ след смъртта, казват изследователи, които изучават съзнателния ум

ОТ ЛИ ЙЕН , EPOCH TIMES

https://www.theepochtimes.com/youre-still-alive-after-death-say-researchers-whore-studying-the-conscious-mind-2_2954766.html?fbclid=IwAR39yNFQhD9PMJY_vut6XnDtOzeK_oU1wsEa7oXtUYmmbO_OPm3vWuNio4w

18 август 2019 г. Актуализирано: 18 август 2019 г.      

Какво става след като умрете? Екип от изследователи в Ню Йорк може би се приближи до разрешаването на тази загадка. Те заключиха, че човек остава напълно съзнателен в момента на смъртта.

Преди това скептиците отклоняват твърденията за преживявания, свързани със смъртта, и често ги приписват на физиологични и психологически фактори. Въпреки това, в проучване, изследователите са установили, че съзнанието на човек продължава да работи, след като тялото е умряло и е престанало да показва признаци на живот.

С други думи, човекът е наясно, че е мъртъв. Ако този човек е в болнична стая, той / тя дори може да чуе лекари, които съобщават за смъртта им.

imageИлюстрация - Shutterstock | lightpoet

Имаше филм, издаден през 90-те години, наречен Flatliners, където петима студенти по медицина умишлено спираха сърцето си за кратки периоди от време, за да преживеят отвъдното. Е, екип от изследователи от университета в Ню Йорк по медицина в Лангон също разгледа този същия въпрос.

Екипът изследва пациентите, които бяха реанимирани в Европа и Съединените щати, които бяха върнати към живот след претърпян сърдечен арест (или сърдечен удар).

„Технически погледнато, така получавате времето на смъртта - всичко се основава на момента, в който сърцето спира“, каза пред Live Scienceдиректорът на NYU за изследване на критични грижи и реанимации, д-р Сам Парния . "След като това се случи, кръвта вече не циркулира в мозъка, което означава, че мозъчната функция спира почти моментално."

imageИлюстрация - Shutterstock | sfam_photo

Според д-р Парния много от реанимираните пациенти подробно изпитват слухове и виждат какво става около тях, дори и след като са били обявени за мъртви.

„Те ще описват наблюдението на лекари и медицински сестри, които работят, и ще опишат да имат осведоменост за пълни разговори, за визуални неща, които се случват, които иначе не биха им били известни“, каза д-р Парния.

imageИлюстрация - Shutterstock | Тайлър Олсън

По-късно историите им бяха проверени от медицински и медицински персонал, присъствали на местопроизшествието. Д-р Парня и неговият екип непрекъснато разследват какво точно се случва след смъртта.

 

„Опитваме се да разберем точните характеристики, които хората изпитват, когато преминават през смъртта, защото разбираме, че това ще отразява универсалното преживяване, което всички ще имаме, когато умрем“, добави той.

По-нататък д-р Парня споменава: „В същото време ние също изучаваме човешкия ум и съзнание в контекста на смъртта, за да разберем дали съзнанието се унищожава или продължава след като сте починали за известен период от време - и как това се отнася до случващото се в мозъка в реално време. "

Позовавайки се на хора, които са се сблъскали с преживяването на почти смъртта, д-р Парня каза: „Това, което има тенденция да се случи, е, че хората, които са имали тези много дълбоки преживявания, могат да се върнат положително преобразени - те стават по-алтруистични, по-ангажирани да помагат на другите. Те намират нов смисъл в живота, като са имали среща със смъртта. "

В по-ранно проучване през 2013 г. изследователи от Мичиганския университет откриха, че има доказателство за „изблик на мозъчна енергия“, когато човек отмине.

Тези скорошни открития предизвикват някои важни въпроси - ако физическото тяло е мъртво и е престанало да функционира, тогава как човек все още може да бъде в съзнание? Това не доказва ли, че мисълта не произтича от мозъка, както е предложено от учените, а от духовно съзнание, приличащо на душа, което е неограничено от тялото?

Гледай видеото:




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39910493
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930