Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2018 08:22 - Патриарх Кирил огорчен, омаловажили сме жертвите на руския народ за свободата на България
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2114 Коментари: 9 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

руският патриарх Кирил

04MAR2018   Руският патриарх Кирил си тръгва от България огорчен. Това обяви самият той на Летище София преди да отпътува от България след тридневното си посещение у нас.

"Има много положителни неща, които видях по време на посещението ми в България, но има и неща, които ме огорчават. Много ме огорчи в официалната реторика на представители на държавата като наравно с Русия същата роля почти да са изиграли Полша, Литва, Финландия", обясни причината главата на Руската православна църква. 

Когато попитах откъде е тази странна история, разбрах, че гвардията на финландския полк е участвала в Освободителната война, но това беше полк на руската армия, който беше във Финландия, обясни руският патриарх. Също така имаше и полкове от руската армия в Полша. Но в историята на Полша и на Финландия я няма тази страница, свързана с освобождението на България, каза патриарх Кирил. 

Той заяви, че историята на освобождението на България с кървави букви е изписана в историята на Русия. Затова руският патриарх препоръча тази история на София да "изчезне" от политическия ход на България.

По думите му никаква политическа коректност не може да оправдае лъжливата историческа интерпретация. Най-светлата страница от посещението ми в България е свързана с Шипка - там не видяхме нито финландски знамена, нито полски, нито румънски флагове, каза руският патриарх. Видяхме само флага на Русия и флага на България и с какъв ентусиазъм българският народ прие Московския и на цяла Русия патриарх на Шипка, сподели главата на Руската православна църква. 

"Не е възможно да го преживееш без сълзи този народен възторг, който отразява истинското отношение на българите към Русия, към Руската църква и към великата памет за жертвите на нашия народ, който е освободил България", коментира патриарх Кирил. 

Дълбоко съм убеден, че целият негативен политически контекст ще отмине, а ценностите, свързани с нашата обща история, с освободителната борба, която руският народ с огромни жертви понесе, за да стане България свободна, това завинаги ще бъде запазено в паметта на нашите народи, изрази увереност патриархът на Русия. "Дай Боже, политиците да го разберат възможно най-бързо", пожела той.

Попитан за коментар за днешната му среща с българския президент Румен Радев, патриарх Кирил отговори: "Добро впечатление ми направи президентът, много е интелигентен, православен, човек, който обича родината си". 
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/patriarh-kiril-si-tragna-ogorchen-omalovazhili-zhertvite-na-ruskiya-narod-za-svobodata-na-balgariya



Гласувай:
3



1. samarinof - Коментари в нета от огорчени българи: Ах, този джаз
05.03.2018 08:27
В Руско-турската война (1877-1878 г.) участва Лейбгвардейският финландски полк в състав от 4 роти с общо около 900 войника. Командир на полка е генерал-майор Василий Лавров. Финландците се отличават в боевете при с. Горни Дъбник, както и при изключително трудното преминаване на Западния отряд през Стара планина. Финландските жертвите във войната са 24 загинали, 100 ранени, 148 починали от болести и 3 безследно изчезнали. Полкът е награден със знак към униформата с надпис „За Филиппополь 5 Января 1878 год“.
цитирай
2. samarinof - Коментари в нета от огорчени българи: полк.Гундяев
05.03.2018 08:29
Полк. Гундяев (така в Русия му викат) е един безсрамен лъжец от ПАРАЛЕЛНИЯ СВЯТ на руския империализъм! Финландия и част от Полша са били под руско владичество и по време на войната е логично да са "руски" армейски части, но загиналите им войници си имат не руски имена и днес роднините им в тези държави заслужават отделна ПОЧИТ. Ние сме истински християнски благодарен народ и затова Бойко Борисов им благодари, а небългарката вицепрезидентша не.
цитирай
3. samarinof - Коментари в нета от огорчени българи:
05.03.2018 08:33
Румънското участие във войната е особено запомнящо се по време на бойните действия при Плевен. При третата атака на Плевен (26 август -7 септември) румънците превземат редут Канлъ табия, а загубите им се изчисляват на 3000 души убити и ранени. След третата атака на Плевен румънците превземат и редут Баштабия, отново с цената на големи жертви - 929 души убити и ранени. Румънски части се включват и в пълната блокада на Плевен, довела до капитулацията на западната османска армия. В края на 1877 г. е сформиран Западен румънски армейски корпус в състав от 38 000 войници и 180 оръдия, който действа в Северозападна България. След подписването на Одринското примирие румънските части влизат във Видин и Белоградчик. В заключителния етап от войната румънците дават 430 души убити и ранени.
цитирай
4. samarinof - Коментари в нета от огорчени българи: Мира
05.03.2018 08:35
Този човек се държеше като светски човек. Нищо духовно не видях в неговите изказвания. Това си е един обикновен великоруски шовинист-политикан, нищо повече. И още нещо. Поучава ни, сякаш ни е някакъв началник. И с какво право недоволства???? Обсипали сме цяла България с руски паметници, улици и пр., а той пак недоволен. Всички християнски балкански народи са освободени и получили независимост от Русия и другите Велики сили, но в кои от тези държави така бива почитана Руско-турската война? Колко паметници са построили? Близко са до нула. Дори в Сърбия не е така, като в България. Имперското мислене за притежание на Балканите не е напуснало Русия. За съжаление.
цитирай
5. rosiela - Онези са били руснаци от царска Русия,
05.03.2018 08:58
друго отношение, друг морал. Разбира се, че са били най - много те.
Народът им, при все много напасти имаше от тях по съветско време, ни обича и не бива да се мразим. Няма смисъл, редовите руснаци много патят и сега и са в недоимък. Но са много вярващи, духовни и Бог ги крепи. Не бива да бъркаме властта с народа.
цитирай
6. samarinof - Властта и народа никога не бива да се бъркат. Дори в нацистка Германия или рашистка Русия.
05.03.2018 10:35
Вечна признателност на руснаците, дали за живота си за България,както и вечна признателност на поляци, украини, литовци, латвийци, естонци и румъни - костите им лежат, редом с българските.
Но за някои украинците вече са укропи, за същите - полковник Гундяев е въплъщение на богочовека Путин, и пак за същите - целият цивилизован сят е враг, а днешна фашизирана Путландия - мила Родина.
цитирай
7. getmans1 - Нашите путинофили охотно приеха ...
05.03.2018 10:43
Нашите путинофили охотно приеха обръщението „руссияни“ даже преди руснаците.
цитирай
8. olivie - е, имало е и един турчин
05.03.2018 11:58
Сигурно е бил кюрд, че за това ББ не поздрави и Ердоган. Перверзници, или джендъри ще се наречете вече а,?
цитирай
9. roocky - Наглост
05.03.2018 17:58

По думите му никаква политическа коректност не може да оправдае лъжливата историческа интерпретация

Тия червени кагебистки свине да говорят за лъжливата историческа интерпретация дето откак са стъпили тука с мръсния си крак фалшифицират и преиначават българската история. То не бяха славянски морета, то не бяха братя славяни измислили кирилицата, македонски нации, пра българи дошли някъде от степите на майната си и се претопили в славянското море....

Ей затова никой не ги иска тия изчадия! Единствените, които ги харесват са червените терористи и копелетата им, понеже им дадоха да грабят, присвояват и да убиват "фашисти".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061258
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031