Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2018 12:41 - Агент „Михайлов” на КГБ лъже - в заповедта на руския цар се говори за мобилизация на финландци
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1747 Коментари: 6 Гласове:
3

Последна промяна: 06.03.2018 12:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Опит за манипулация или непознаване на историята демонстрира у нас руският патриарх

Антон Тодоров: Агент „Михайлов” лъже, та се къса, в заповедта на руския цар се говори за мобилизация на финландци  

imageimage   image image    
Политологът Антон Тодоров спипа руския патриарх в лъжа или непознаване на историята: „Агент "Михайлов" лъже, та се къса”, възкликва Тодоров на страницата си във фейсбук. Повод за реакцията му е изявление на Гундяев   преди да излети от София за Москва: "Лейбгвардейският Финландски полк на руската армия е бил руски полк, разквартирован във Финландия". Изявлението на Кирил е доуточнение пред родни медии, че се говорило, че сз свободата на България са се били и полски, украински, финландски, румънски и други войни. Според духовника, важна в тази война е била единствено Русия, а другите народи са били част от нейната армия и няма защо да се споменават.

Антон Тодоров обаче опровергава руския патриарх като показва какво пише в официалната 5-томна история на лейбгвардейския финландски полк:
"Молодцы ФИНЛЯНДЦы! Волею Государя Императора мы призваны идти на врага; нас призываеты Государь, чтобы спасти угнетаемых!"(виж документа в галерия) Става ясно, че се говори  за финландци в заповедта на руския цар. С нея финландският лейбгвардейски полк е мобилизиран за участие в руско-турската война 1877-78 г., посочва още политологът.



Гласувай:
5



1. samarinof - "Молодцы ФИНЛЯНДЦы! Волею ...
06.03.2018 12:42
"Молодцы ФИНЛЯНДЦы! Волею Государя Императора мы призваны идти на врага; нас призываеты Государь, чтобы спасти угнетаемых!"
цитирай
2. elenkokoschkov - ТОЧНО ТОГАВА
06.03.2018 12:59
ФИНЛАНДИЯ Е БИЛА В ГРАНИЦИТЕ НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ , ИЛИ ИНАЧЕ КАЗАНО ЧАСТ ОТ РУСИЯ.
цитирай
3. merlin68 - Няма как великия уличител А. Тод...
06.03.2018 13:24
Няма как великият уличител А.Тодоров да не уличи руския патриарх в лъжа. Какво да очакваме от това? След като в цяла книга, уличителят Тодоров, разкри шайката на Борисов и сие, той в последствие се присъедини към тази шайка. Следователно, след като сега Тодоров, уличи и руския патриарх, то можем да очакваме да подаде нужните документи за приемане на монашество към руската патриаршия.
Впрочем, ето какво казва патриарх Кирил:
"В риториката на някои официални лица се застъпваше тезата, че наравно с Русия, тази същата роля са играели и Полша, Литва, Финландия."

Ако някои български държавници, искат подробно да изкажат благодарността си към всички руски войни участвали в Освобождението ни, нека изброят поименно руската армия, като упоменат и етническата принадлежност на всеки руски войник. Това ще е коректно и едва ли ще срещне недоволството на руския патриарх. Некоректно е обаче наред с Русия да се упоменават като участвали в Освобождението ни, страни като Полша, Литва, Финландия, страни които по това време не са съществували.
Историческата истина е, че тази Освободителна за нас война се провежда по волята на руския император и благодарение на огромната поддръжка която тази воля среща сред руския народ.
Ако някои у нас държат точно да се упоменат всички етноси участвали по волята на руската държава в тази война, следва да ги изброят в пълен състав (над 100), а не избирателно.
цитирай
4. samarinof - Това някой отрича ли го!?
06.03.2018 13:26
Благодарностите са към другите националности, народи, участвали в Освобождението. Огорчението на полковника от КГБ Гундяев е, че са споменати - чисто имперско мислене, недостойно за Божи служител, тем паче - Патриарх... Да си дойдем на думата - това е отвратителна и целенасочена провокация от Негово Светейшество полковника. Ако беше "припомнил", че да - имало е и други националности, участвали в битките за освобождението на България, но те са се явявали част от тогавашната Руска имперска войска не би имало проблем. Това на всеки мислещ и интелигентен човек е повече от ясно.
цитирай
5. roocky - Това е системно състояние на чер...
06.03.2018 14:42
Това е системно състояние на червените чугуни, все някой да им е виновен.
Все някой ги не зачита, не споменава, обгражда с бази...
То не бяха фашисти, америки, европи.....
Само те са идеални, непогрешими и са спасители и освободители на всичко.
Само не знам защо до Берлин никой не ги ще тия освободители обратно освен олигархичаната им агентурата и дъртите им червени шумкари.
цитирай
6. merlin68 - Финляндский лейб-гвардии полк был ...
06.03.2018 16:40
Финляндский лейб-гвардии полк был сформирован в декабре 1806 года в Стрельне из крестьян окрестных императорских вотчин как батальон милиции (ополчения).
Стрельне е село, или предградие на Петербург така, че полка не е създаден във Финландия, съответно не е съставен от фини, а от руснаци, фини и други. Полкът е част от Руската имперска армия и е разформирован през 1918г. Полкът е бил разквартирован в Петербург на Василевския остров в река Нева.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1078779
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930