Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2018 13:03 - Църквата на Свети Путин
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Който и да стане върховен глава на Русия, той винаги може да разчита на Руската православна църква   image

 

17MAR2018  

Игор Яковенко, Каспаров.ру

Владимир Путин трябва да бъде благодарен до гроб на  съименника си Владимир Велики за това, че преди  1030 година, във времето на "търсене на вярата", за което четем в „Приказки за отминалите години" ("Повести временных лет") е отхвърлил исляма на волжките българи,  католицизма на папските пратеници и юдаизма на хазарите, за да направи правилния избор –   християнството на византийците. 

Останала за дълго време в суровите условия на Евразийския север,  гръцката вяра така се променила, че постепенно се превърнала в православна религия,  която, за да бъде в по-голяма "хармония с властта", била готова 

да подкрепи всяко зло, излъчвано от управляващите, 

и в името на "съборността"  да бъде раболепна и единодушна с всеки член на православната общност.

Независимо какво е направил върховният владетел на Русия, без значение колко невинна кръв е проливал, той може да бъде сигурен, че Руската православна църква ще го подкрепи във всичко.  Да освещава ядрената ракета "Воевод", която американците с изключителна точността наричат "Сатана" - моля! Да благославят  убийството на невинни граждани на Украйна и Сирия - няма проблем!

14-то послание на Путин бе послание от Ада. Именно в него, според плана на Путин, е записано, че Русия трябва да направи всичко по силите си, за да завземе колкото се може повече от останалата част на  човечеството. Посланието на президента за ракетно-ядрената сила предизвика дори възторг в Руската православна църква. "Това е много важно" - обясни председателят на Синодалния отдела за връзки с  обществото и медиите Владимир Легойда. - " За пореден път в центъра на вниманието на президента стои човекът". В посланието, според официалния представител на Руската православна църква, всичко е казано прекрасно: "Дори частта, в която се говори за военния потенциал на страната ни, за руската армия и флота, които имат ресурс да привлекат най-голямо медийно внимание, в крайна сметка имат за цел осигуряване сигурността на хората, грижа за безопасността на руските граждани. "

image

Това, което най-много възторгна Легойда, беше, че Путин в посланието си говори за морални принципи. "Това е основеният, принципният момент", отбелязва Легойда, "тъй като отсъствието или ниглежирането  на моралните устои може в крайна сметка да стане разрушително".

Голяма грешка ще направят тези, които смятат, че ако Путин в посланието си постави като задача да бътат унищожени моралните устои, това и за миг би смутило РПЦ и нейния официален представител. Легойда, който вероятно ще остане с пръст в устата, би направил  умислена гримаса и би казал, че това е една интересна и задълбочена мисъл, чието осмисляне ги задължава 

спешно да свикат Всеправославен събор 

Ден преди това, Гундяев обясни на подопечното си паство същността на победата на руските хокеисти над германския национален отбор на Олимпиадата в Пиьончанг. "Това беше знак за Божието присъствие в отговор на нашата вяра", каза Гундяев.

Тук обаче възниква един въпрос към Гундяев. Във времената на ширещия се съветски атеизъм националният отбор по хокей на СССР спечели 7 от 9 турнира на Зимните олимпийски игри, взе "злато" в 22-ва Световни шампионата от общо 34, в които е участвал, а съветските хокей-атеисти не са се връщали без медал в страната. От момента, в който  официалното безбожие беше заменено с православната вяра, Божието присъствие в успеха на хокеистите ни става все по-малко забележимо. Играчите, повярвали в Бога, разбира се, понякога побеждават, но много по-рядко, а понякога дори се сриват и до 5-то, 10-то и 11-то място дори. И понеже аз лично не познавам свръхестествени същества, които правят чудеса, имам един въпрос и претенция към Владимир Михайлович Гундяев за изключително лошото  качество на посредническите услуги, които изпълнява.

И накрая, за трафика на православно-дипломатическия кокаин от Аржентина до Русия. Ключовите фигури в това „богоугодно“ дело са двамата лидери на Фондацията на православните маценати: Иван Близнюк и Александър Чекало. Йеромонах Герасим, който е ръководител на епархията на Руската православна църква в Аржентина, веднага започна да ги брани, казвайки, че атаката срещу православното меценатството е израз на завист от страна на враговете на Православието ...

Руската православна църква освен това не обелва и дума за това, че 

 Нито веднъж не се е противопоставила на безчинствата, извършени от екстремистите и Кадиров в Чечения. Не се е обърнала към ръководителите на телевизионни канали, за да протестира срещу култа към омразата и лъжите, които се тиражират в определени телевизии. Но ако трябва да подкрепи трафикантите на наркотици, да освети руската ракета"Сатана" или одобри посланието на Путин от ада, Руската православна църква е винаги насреща, винаги редом до властта.

Превод Faktor.bg




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059434
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031