Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2018 21:08 - БСП и ДПС имитират опозиция и прекрачват границите на приличието
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 749 Коментари: 0 Гласове:
1



По-полека с това нахалство 

ДПС иска изваждането на „Атака“ от управлението. БСП пък организира на 1 май „Празник на свободното слово и свободните медии“...

Рядко нахалството е било толкова неприкрито. Партията на Волен Сидеров има богато досие в обслужване на интересите на ДПС – издига техни кадри, подкрепяше тяхно правителство, участват заедно в антиевропейската кампания в българските медии. Партията на Корнелия Нинова пък поднесе цялата власт на ДПС и дори издигна и избра Делян Пеевски за шеф на специалните служби.

„Гласуваме Пеевски или правителството пада“, бил казал Станишев пред депутатите от БСП рано сутринта на 14 юни 2013 г.

Очевидно е, че в последните месеци опозиция в България няма. Нелепи са фалшивите скандали, които трябва да имитират някакво противопоставяне – алкохолът и танцьорките на някакъв младежки форум са само последният пример. Колкото по-неубедителна е тази опозиционна припряност, толкова по-притеснителни стават консенсусите – като например общата кампания срещу европейското наблюдение над българското правосъдие, все едно някой друг ни е виновен за кочинката.

„Атака“ си я правете каквото искате

„Атакувах „Атака“ и ще продължавам да го правя, защото не е отговорно такава партия да е в управлението“, каза председателят на европейската либерална партия АЛДЕ Ханс ван Баален в София.

image Сидеров и ДПС - историята на една голяма любов

ДПС отдавна повтаря, че „Атака“ трябва да бъде извадена от управлението. Ами защо не я извадят? Тя си е тяхна. „Атака“ номинира редовно за ВСС близки до ДПС и Пеевски кадри. Издигна за министър на икономиката бившия шеф на Агенцията за приватизация, който подписа продажбата на „Булгартабак“ и на дипломатическия клуб в Бояна на офшорки и младежи, които нямат нищо общо с Пеевски. После Сидеров си взе за дясна ръка Светлозар Лазаров, който управляваше МВР в правителството на ДПС/Пеевски.

Лидерите на „Атака“ нападнаха преди години софийската джамия, а капиите на ДПС в правосъдието отказаха да преследват това престъпление – това втвърдява избирателите и от двете страни. Волен Сидеров говори открито за излизане от ЕС и НАТО, а подчинените на Пеевски медии са в авангарда на антиевропейската, антилиберална и пропутинистка пропаганда в България. Разликата е само, че ДПС поне говори прилично.

Така че, уважаеми г-н Карадайъ, ваденето на „Атака“ е въпрос, който може да обсъдите в рамките на вашата парламентарна група и няма нужда да ни занимавате и нас.

„Това е толкова недопустимо“

„На 1 май БСП организира протест срещу корупцията, мизерията и бедността... След края на митинга, група „Сигнал“ ще даде старта на Празник на свободното слово и свободните медии пред Народния театър „Иван Вазов”.

image Радев е проблем. Сидеров е още по-голям проблем

Това е цитат от официално съобщение на БСП. Верно ли?! БСП ще празнува свободното слово и свободните медии. Социалистите ще припяват заедно с Данчо Караджов думите на Любомир Левчев:

„Да те жадувам аз, да те жадувам,

а ти все повече да се отдалечаваш.

И аз все повече да съм виновен -

това е толкова недопустимо“.

Наистина е недопустимо чак такова нахалство. По времето на Станишев държавата активно помогна на Доган/Пеевски/Василев (който по-късно отпадна от отбора) да установят медийната си империя на пазара. По времето на Орешарски им дадоха цялата държава и така охраниха още повече империята. Тогава БСП се възползва от безпрецедентната кална кампания срещу протестите – лъжи, омраза и натиск срещу малкото свободни гласове. Вие ли ще празнувате свободното слово?! И нахалството трябва да има някакви граници.

Иначе проблеми има – и антиевропейският Сидеров е проблем за управлението, и овладяването на медиите е проблем. И сегашното правителство не ги решава. Властта има достатъчно много недостатъци и дава достатъчно много поводи за критика. Но когато ДПС и БСП говорят за Европа и за медиите, отвращават всички останали, които се интересуват от тези въпроси.

КЛЮЧОВИ ДУМИ


Тагове:   ДПС,   БСП,   атака,   нахалство,   Пеевски,   баален,


Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059342
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031