Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2018 11:43 - Разпасани, похотливи даскали е имало и преди демокрацията, но са ги е покривали
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1004 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Разпасани, похотливи даскали е имало и преди демокрацията, но Тато ги е покривал - вместо Зукърбърг да ги разкрива

Ами ако имаше фейсбук и по времето на соцбаловете?

  image

 

03JUN2018  

Бисерка Борисова

„Демокрацията ни отне много”, проплака преди време другарката Нинова. 
И с тази безумна фраза официално даде старт на атаките на левите клакьори срещу всичко европейско и демократично в  България.  Сякаш плюенето по демокрацията стана официален спорт за левите политици, за левите редици и за левите тролове в интернет.  Крадец ограбил дядо – демокрацията и само демокрацията е виновна! Малоумник пребивал жена си, защото взема по-висока заплата от него – пак демокрацията е виновна, естествено! Вали дъжд цяла седмица – разбира се, че демокрацията трябва да се вини! Напече силно главите на някои – ей, тая пуста демокрация ще ни умори от жега, значи! 
Така стана и с появилите се покрай абитуриентските балове клипове в социалните мрежи с учителки, държащи се, меко казано, неприлично. Спор няма – не може 50-годишна даскалица да се търкаля пияна по пода, да прави стрийптийз и да опипва в еротичен танц зрелостник! Не може даскалица да заголи бедро и да седне в скута на тийнейджър! Да, това са грозни неща! Недопустими неща! А в някои държави и глоба се отнася – освен уволнението. 
Не може обаче и коментарите за тези скандални и безумни случаи да са

още по-скандални и безумни

  Засили се червената тролска лавина и помля всяка капка разум. Та, демокрацията, видите ли, била виновна за неприличното поведение на учителите днес.  Демокрацията „разложила” морала на учителите. Демокрацията докара до „грехопадение” учителите. Станали даскалите разпуснати, разпасани, защото в България има демокрация и по никаква друга причина! А преди, когато нямало демокрация, а имало социализъм , учителите били едни такива морални и чисти - като момина сълза. Едни извисени и неопетнени същества. Едни начетени и просветени. Светлина в живота на младите хора били онези ми ти учители от соцвремената. Ех, тая демокрация, как можа да развали нещата така... 
Като чете и слуша човек такива коментари, почва да си мисли, че в България почти всички хора над 30 години трябва да са претърпели колективна лоботомия. Тоест, някой тотално да им е разбъркал мозъците така, че да не помнят ама абсолютно нищо от времената преди демокрацията. 
Другари и другарки анти-демократи, да сте благодарни, че по времето на социализма ви не е имало фейсбук!!! 
Да сте благодарни, че тогава партията ви-майка е закриляла всяка глупост, всяко извращение, което правите -  стига да имате партийно билетче!  Да сте благодарни, че е имало зверска цензура и гадостите, които са ставали в креватите ви и извън тях така и не са ставали известни на хората! Целият ви фалшив морален имидж се крепи на това,  че Тато, татовците и дедовците не са позволили да оживее нито един „Зукърбърг”! 
Но, за ваше неудобство, все още има живи хора, които помнят какво се е случвало в ония времена.  Има живи хора, които са били и ученици, и абитуриенти, и студенти.  И аз, и повечето от приятелите ми сме минали през т.нар. „елитни” учебни заведения в България. Хванахме и някои от годините на социлизма, а по-големи от нас приятели и колеги достатъчно живописно описват това, което сме изпуснали.  Защото голяма част от същити тия „морални” соцучители никак не се свеняха да си искат подкупи! Било в пари, било в карта за почивка на Слънчев бряг, било във френски коняк или парфюм от Кореком! Соцвицовете за взети изпити с щайги домати и печени прасета не са създадени в годините на демокрацията, нали? 
Същите тия 35-50 годишни даскали от онова „морално време” съвсем не си поплюваха да флиртуват с 15-17 годишни ученички!

Да коментират цинично „формите под униформите”,

да надничат в дамските съблекални преди часовете по физическо. И пак казвам – говорим за елитни училища в София и големите градове в България, където дори в онези времена децата бяха по-отворени, та смееха да се бранят! А какво ли е било по училищата в малките градчета, където никой не е смеел да гъкне?!... Не като легенда, а съвсем официално се разказваше случай за популярна учителка, минала 35 години, която се захласнала по 17-годишен ученик в последните години на най-зрелия социализъм.  Момчето, освен всичко, било син на нейна колежка! Но това не пречело на „моралната” соц даскалица да го преследва и причаква цяла година. Накрая малкият не изтърпял и се оплакал. Какво се случило в „моралното” соцучилище обаче – разпасаната даскалица се оказала дъщеря на виден полковник и обвинили ученика, че я е „провокирал” да се захласне по него... И малко преди бала момчето било преместено в друго училище. Оттървало се поне без намалено поведение - благодарение връзките на майка си..  
Човек, с който се запознах покрай журналистическата работа, с гордост разказваше, че последните две години на средното си образование  в софийско училище спял  с учителката си по френски и така уредил добри оценки на всичките си приятели от класа.. Напивали се до припадък със спомената учителка – до толкова, че сядали на улицата, на осовата линия, с бутилка в ръка,  колите трябвало да ги заобикалят. На няколко пъти ги арестували. Но младата даскалица била внучка на виден другар от Народната милиция и веднага ги пускали.. 
Знам със сигурност за декан от соцвремената, които – освен, че си поискал подкуп от родителите, за да пусне дъщеря им в избраната специалност, после тръгнал да целува и да придърпва момичето при всеки удобен случай.  Ами историята на бившата снаха на Милко Балев  - Ралица? Когато тя и сина му стават гаджета, Ралица е на 16 години.  Води я по купони, по нощни задения – нея, детето на 16 години! Това връзва ли се със социалистически морал?! Къде са били тогава учителите на Ралица? Ами ония от детска педагогическа стая!? 
Примери такива навярно всеки знае много. Лошото е, че

сега сякаш върви команда „тихо!”

Никой да не каже нищо лошо. Всеки спомен за перверзийте и гадостите от ония времена да бъде забравен.  Тогава е имало цензура и затова не се е говорело. Но днес?! Защо и днес хората, които знаят през какво са минали, мълчат? Кому е нужна тая идеализация на социалистическото училище? Ако социалистическите учители бяха наистина толкова просветени и морални, щеше ли социализмът в България да трае половин век?! Ако учителите тогава са били толкова морални, защо не са казвали истината на децата?  Ако всичко в българскато училище е било толкова прекрасно по соц времената, защо сега точно поколенията от онова време са безработни и изпадат от системата?  Нима наистина трябва да страдаме за времена, които не произвеждаха хора със собствени мисли, а основно зубрачи и подмазвачи? Нима всички забравиха, че социалистическото училище не допускаше различно мислене, не допускаше някой да „стърчи” над другите? Нима забравиха, че деца, чийто родители не са членове на БКП, рядко са имали шанс да влязат в университет – без значение колко са способни? И учителите са се примирявали с това. За това време ли плачете сега? За този „учителски морал” ли?! 
Да, няма спор, че пробрем с морала на част от днешните учители има. И че има проблеми в цялата образователна система.  Но проблем с морала на учителите е имало и преди.  Тогава не е имало гласност, не е имало свобода,  не е имало социални медии. И за проблемите не се е шумяло.  Именно затова всички проблеми от онова време са се прехвърлили и в днешното. Демокрацията ли е виновна, че българското образование още не се е демократизирало до толкова, че да говори открито за проблемите си, наследени от недемократичното му време?!
https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/razpasani-pohotlivi-daskali-e-imalo-i-predi-demokratsiyata-no-tato-gi-e-pokrival-vmesto-zukarbarg-da-gi-razkriva
 




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075366
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1796
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930