Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 08:05 - Конфискация чака Арабаджиеви и Стайкови, ако не докажат доходи
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 503 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

палатите на Миню Стайков

19SEP2018  

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество започна проверки на семействата на Ветко Арабаджиев и Миню Стайков по уведомление от прокуратурата. Ако бъде доказано разминаване в доходите и имуществото им по-голямо от 150 хиляди лева, това имущество може бъде конфискувано, съобщава Би Ти Ви.

Незаконно придобитото имущество, което се конфискува от държавата, се съхранява в складова база между селата Горни и Долни Богров. В повечето случаи това са изключително скъпи автомобил и или техника.

Най-големите суми безотчени пари се трупат от наркотрафик и контрабанда, категорични са експертите. Следва прането на пари. Мрежите са едни и същи, само лицата се сменят, разказва основателят на бюрото за финансово разузнаване Николай Иванов.

„Тези хора са освобождавани от чадъри, просто имат покровителство, да го кажем по-мекичко, в коридорите на властта. Когато чуете, че някой държи пари в брой 10 милиона, това ще говори за една разгърната мрежа, която да генерира пари в брой и тези пари да не се отчитат. Принципът е „Следвай парите”: тръгвайки от тях се стига до техния източник”, посочва експертът. 

България е на едно от първите места в Европа по разкриване на подобни престъпления. „Съдебната статистика сочи, че са доста повече присъдите у нас от средната европейска практика, ако ги сметнем пропорционално за средния БВП вярно, че става въпрос за 30-ина годишно… Няма нужда да переш пари ако няма мръсни пари”, коментира финансистът Емил Хърсев.

Паралелно с наказателната система, комисията за конфискуване на незаконнопридобито имущество тази година е отнела имоти, вещи и пари на стойност 10 милиона лева. Половината от тях са от пране на пари.

Най-голяма сума е конфискувана от клана Маринови от Долни Дъбник, на чело на който стои баба Иванка. Тя успява да измами палестинка от Рамала и да я принуди да изпрати у нас повече от 2 милиона долара, за да й развалят проклятие.

„Госпожа Маринова успява да обърне нещата така, че сякаш със свои действия може да препятства зли събития за целта трябват пари – тъй като са зло, трябва да бъдат изгаряни в България и жената изпраща пари, започва, американски долари. Бавно и полека започват плащания чрез системата за разплащания…”, описва случая директорът на КПКОНПИ-Велико Търново Николай Колев.

Фамилията се сдобива изведнъж с луксозни автомобили и 4 килограма злато. Разкрити са, защото един от синовете на Иванка има телково решение за 100 процента слепота, живее с официален доход от 210 лева, но има присъда за шофиране без книжка и супер луксозна кола за стотици хиляди левове.

Комисията е отнела на фамилията имущество за три милиона и половина лева.

Проверките продължават максимум година и половина.

 



Гласувай:
2



1. truthful - На България не е необходим Закон за ...
20.09.2018 18:32
На България не е необходим Закон за конфискация на незаконно придобитото имушество(което виждаме какви врати в полето има!?).
На България е необходим Закон за доказване на придобитото имушество. Имаш голям имот с палат в него - веднага проверка от къде е това, какво си работил и колко време, колко данъци си платил, и т.н. Много са малко тези, които ще могат да докажат съсгоянието си. Който може добре, останалите дето не могат пълна конфискация, затвор и ... всичко си идва на мястото. Но това е България, няма друга такава държава!?(май вече обезлюдена територия).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059594
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031