Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2019 20:53 - Възмездието понякога работи по неочакван начин
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1008 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Когато мутрите и кадесарския криминалитет заграбиха много пари, те пожелаха барове, дискотеки и хотели, озвучавана от любимата им циганска музика за танци, наричана чалга. Емоционално и музиката и мечтите им бяха близки до сръбските стандарти на Аркан и тем подобни криминално героически персонажи. Победиха, сграбчиха много пари, застроиха Черноморието, разгърнаха денонощен купон, сложиха бариери и телохранители навсякъде. Мечтата им се изпълни. Станаха собственици, притежатели и консуматори на онова, което смятаха, че е хубав живот. Та, мнозина от тях десетилетия прекарваха живота си висейки в баровете по морето, за да подслушват и следят “враговете” и капиталистите какво си говорят, докато на дребно продаваха дрога за своя сметка в кибритени кутии, пушейки Малборо с присвити хитри очи. И какво стана накрая, след победата, след гигантското пране на пари и “инвестиции”? Ами, нищо, никой вече не иска тяхното “хубаво”. Никой не иска да си играе с тях, да посещава плажовете им и да им плаща цени като в Монако. И никой не иска да им работи без пари. 
Пожелаха да имат футболни отбори, купиха ги, започнаха да купуват съдии, да се прецакват взаимно с черно тото. Изживяваха се като Абрамович. Превърнаха българският футбол в бутафория, отвратиха хората от него, корумпирани хора се сменяха, реорганизираха, поемаха “ръководството” му. Терена обаче се разкаля напълно, защото манталитетът на хората с парите беше покварен в основата си още от годините, когато те в битността си на ченгета, бяха началството в държавата и в спортовете. Решиха, че ще бъде както винаги е било в светлото комунистическо минало: който е “най-гявол” и излъже останалите-печели! Но не стана така. Футболът се срина и някои от най-големите гяволи загубиха пари. Е, не че ги бяха спечелили с тежък и изнурителен труд, но в крайна сметка и те заедно с футбола паднаха жертва на собственият си успех да го окепазят и да го моделират по свой образ и подобие. За утеха сега могат да си направят пореден футболен конгрес в някоя чалготека и да потъгуват колективно. 
Пожелаха да станат банкери и станаха такива. Откраднаха парите, раздадоха ги на своите, банкрутираха и избягаха. Оставиха след себе си бедност и разруха.
Какво ли не си помечтаха и какво ли не провалиха. Да не споменаваме как три пъти доведоха до фалит цялата страна и заставиха населението да плати и да плаща все още цената за това. 
Дали те ще платят колективно или лично и поединично цената на своите провали? Едва ли. Отвреме-навреме арестуват по някой от тях, но след време ги пускат тихомълком. Справедливостта не идва и няма да дойде откъм Съдебната Палата сякаш. Но от друга страна е все по-очевидно, че тези хора носещи своя манталитет от социализъма до наши дни, са неспособни да създават нищо смислено или успешно. Въпреки, че разполагаха и все още разполагат с огромни суми крадени пари в офшорки или ги изпират през строежи и “бизнеси” те неизбежно стигат до провал и техните начинания са неуспешни. Природата и нормалността винаги взимат връх над абсурдното и негодното. Гяволът, въпреки своята “хитрост” е в крайна сметка абсолютен и неизбежен лузър. Когато безконтролният разгул на лузерите из курортите окончателно се спихне, след десетилетия там ще останат да стърчат само следите на един гигантски мутробароков джурасик парк, от чийто празни прозорци ще избуяват хвощове и родендрони. Това ще бъде единственият им подобаващ паметник наред с някой изоставен и ръждясал в треволяка Майбах. Животът ще продължава своя ход и може даже да се появят пак дюни, за да погребат окончателно тази епоха.
image     Lubo Kanov



Гласувай:
8



1. eva666 - !! мн добре пише този....
09.07.2019 21:11

а, Равновесието..е неумолим Закон!
поздрави..
цитирай
2. samarinof - Естествено.
10.07.2019 07:41
eva666 написа:

а, Равновесието..е неумолим Закон!
поздрави..

Само глупаците искат и вярват, че могат да нарушат Вселенските закони и равновесието, за да ги огрява повече Слънцето.
цитирай
3. morskipesni - Чалгата е музика за "демократи".
10.07.2019 12:07
Както и целия демократичен ад, който сте си надробили и с който ще се затъкнете.
цитирай
4. krumbelosvet - Психо-десни авторе,
11.07.2019 08:09
Защо нямаше чалга преди 10-ти?
Защо курортите ни бяха успешни?
Защо реститутите, облегнати на любимия си Запад, не се наложиха в конкуренцията?
Защо?
Защото любимият ви Запад НИ УНИЩОЖАВА П Л А Н О М Е Р Н О.
Слепци сте, драги психо-десни. Слепци от първия си вожд - МОНГОЛОИДА Стамболов, поставил началото на ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА у нас само 9 (девет) години след Освобождението и довел на трона Фердинанд, който набързо ПРОИГРА ХАЗАРТНО великите усилия, жертви и ИСТОРИЧЕСКИ, Б Л Е С Т Я Щ И победи на един достоен народ.
Не виждате, слепци клети, че ВИЕ докарахте две национални катастрофи. И бяхте подготвили третата, която щеше да убие България, ако не бяха омразните ви комунисти, техните партизани, техния Димитров и УЧАСТИЕТО НИ ВЪВ ВОЙНАТА СРЕЩУ НАЦИСТИТЕ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061225
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031