Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2019 09:43 - Чинията на Бузлуджа не е паметник на културата, а символ на несвободата – пантеон на злото
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 24.07.2019 09:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

На комунистическия монумент се вееха червени знамена, но не и български

Съюзът на репресираните в България разпростри специална Декларация, с която атакува решението на американската фондация „Гети” да отпусне 185 хил. долара за проект за възстановяване и визуализация на Дом паметника на БКП на Бузлуджа. Според тях тази идея е гавра с невинните жертви на комунизма и изключително лош знак към младото поколение. От организацията припомнят, че комунизмът в България бе обявен със закон за престъпен.
Ето и пълния текст на документа:


 Д Е К Л А Р А Ц И Я

                        На „Съюз на репресираните от комунизма – памет“

ДО
ФОНДАЦИЯ „ГЕТИ“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Средствата, които вашата фондация  определя за финансиране и възстановяване на един символ на мракобесието и престъпния комунистически режим в България са факт, който изумява със своето безумие и несъстоятелност!
Не знаем какви са мотивите на партията, която има наглостта да моли за подобно финансиране, но сме длъжни да изкажем ясно и недвусмислено, че:
1. Това не е паметник на културата в България – нито от национално, нито от регионално значение;
2. Не са изпълнени нито едно от изискванията тази чиния, наречена „Бузлуджа“ да бъде отъждествявана с какъвто и да е вид паметник!
Построен през 1981 г., символ на тогавашната тоталитарна държава и на комунистическата партия, която през годините на своето съществуване остави кървава диря, унищожи хиляди човешки животи и накрая рухна, защото превърна България в огромен лагер на несвободата!
Знаете ли, господа от фондация „Гети“, че след като руският ботуш стъпи на българска земя през 1944 г. в страната бяха избити без съд и присъда над 30000 невинни българи, елита на нацията и изпратени по затвори и концлагери още хиляди нивинни граждани?!
Във вашата страна свободата е върховно благо за човека! А защо мислите, че българите не са обичали свободата си и не са я защитавали достойно?! В България веднага след установяването на комунистическия терор възниква горянското движение, което дава хиляди жертви в продължение на десет години! Почти няма паметници на тези достойни мъже и жени, които не са се примирили и са посветили живота си в името на свободата и демокрацията! Защото същите тези комунисти, техните деца и внуци разграбиха средствата за производство, националния капитал и представиха пред обществото уродливото лица на престъпния капитал, който отново е в техните ръце!
Българските граждани, истинските демократи, са омерзени от факта, че „пантеонът на злото“ , построен на връх  „Бузлуджа“ ще бъде възстановен със средства на известна световна организация в областта на виртуалните изкуства! Това господа, е анахронизъм!
България няма да допусне такава гавра с жертвите на комунистическия терор!
Още през 2000 г. Народното събрание осъди и обяви официално комунистическия режим за престъпен!
Пражката конференция осъди комунистическия режим!
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа осъди тоталитарните режими и обяви 23 август за ден на жертвите на тези режими!

В България няма място паметник, като този на Бузлуджа! 



СЪЮЗ НА РЕПРЕСИРАНИТЕ ОТ КОМУНИЗМА - ПАМЕТ



Гласувай:
6



1. shtaparov - Тази съветска тарелка била пълна с ...
28.07.2019 02:43
Тази съветска тарелка била пълна с мезе,приготвено за някой полуграмотен внесен от чужбина генсек но днес вече е празна и счупена,а такива тарелки днес ползват само просяците и африканските имигранти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059594
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031