Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2019 15:02 - Политиците ни нямат право да оправдават съветската агресия срещу България
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1548 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 5-ти септември е денят на разделението! казва още в своя коментар бившият военен министър
    image

Николай Ненчев

 

"Нека днес нито един български политик да не оправдае съветската агресия срещу България! 5-ти септември е денят на разделението!" 

Това написа на страницата си във Фейсбук лидерът на БЗНС и бивш военен министър.

"Ден преди празника на Съединението – не само на Княжество България и Източна Румелия, но и единението на българския народ, трябва да отбележим една тъжна дата. 5-ти септември е денят на разделението на нашия народ. Защото тогава, за разлика от финландските комунисти, които помогнаха на своя президент да избегне съветската окупация, българските комунисти направиха всичко възможно тя да стане реалност! Не трябва да забравяме, че докато България е член на Тристранния пакт, Съветският съюз поддържа легация в София. Но когато на власт идва правителство, съставено от смели държавници, които още през 1941 г. се противопоставят на всякакво сътрудничество с Хитлер, когато България напуска Пакта и е готова да изпълни всяко искане на Съветския съюз, той вероломно ни обявява война.

Днес, когато българското МВнР най-после намери сили да осъди съветската окупация, първият заместник-председател на комитета по външни отношения на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент – б.р.) Владимир Джабаров направи нов опит да раздели българския народ. Той определи позицията на българското външно министерство като „неморална“ и призова българския президент да обяви позицията на министерството за недопустима! А виден руски историк заяви, че Русия била спасила България през Втората световна война.

Не знам друг случай в световната история, когато някой е обявил война на някоя държава, окупирал я е и е твърдял, че я е спасил! Вярно е, че по време на Втората световна война България е член на Тристранния пакт и оказва определена логистична помощ на нацистка Германия. Но нима доставките на суровини и горива, които Съветският съюз оказва на Хитлер до последните часове на германското нападение не са много по-големи? Да не забравяме, че Съветският съюз доброволно подписва договора „Рибентроп – Молотов“ , докато България прави много усилия да остане неутрална - тя не се присъединява към Тристранния пакт нито след връщането на южна Добруджа, нито когато Мусолини напада Гърция. И дори когато след много голям натиск царят и правителството скланят глава пред Хитлер, България остава неутрална във войната между Германия и Съветския съюз. И Москва признава този неутралитет. Докато се водят битките при Москва, Сталинград и Курск, СССР поддържа легация в София. Какво е направила България през първите дни на септември 1944 г., та Съветският съюз да ѝ обяви война? Тогава тя излиза от Пакта и се подготвя за война с нацистка Германия.

Обявената ни на 5 септември война няма нищо общо с войната срещу нацизма и ако искаме да постигнем национално помирение и единение, трябва да се обединим около осъждането на този акт. Но трябва да преосмислим и нашата история и да си отговорим на въпроса защо България бе оставена безпомощна пред съветската агресия, така че никога повече да не бъдем оставяни на агресори. Призовавам днес всички български политици да защитим българското достойнство и да осъдим подлата атака, която Съветският съюз извърши преди 75 години! Само ако преодолеем разделението, което символизира 5 септември, ще можем да постигнем национално единение около идеалите на 6 септември. Призовавам Министерски съвет незабавно да вземе решение за изпращането на всички съветски паметници в музеите, за да може предстоящата предизборна кампания да се концентрира около днешните проблеми и потребности на българските граждани! 5-ти септември е денят на разделението!", пише Николай Ненчев.

 



Гласувай:
7



1. krumbelosvet - .
05.09.2019 17:18
.
цитирай
2. krumbelosvet - О, агресия
05.09.2019 17:20
Г-н хитлерист samarinof, Как трябваше да постъпи СССР със СЪЮЗНИЦИТЕ НА ХИТЛЕР, чийто наследник сте вие?
цитирай
3. samarinof - Внимавай с обвиненията дедко, за да не се изправиш пред съда.
05.09.2019 19:01
krumbelosvet написа:
Г-н хитлерист samarinof, Как трябваше да постъпи СССР със СЪЮЗНИЦИТЕ НА ХИТЛЕР, чийто наследник сте вие?

цитирай
4. apostapostoloff - Остави дъртака да дращи глупотевините си!
05.09.2019 19:42
То друго не му и остана, защото изритахме тия боклуци на боклука, където ще вият на умряло, докато псовисат.
цитирай
5. krumbelosvet - О, самар-инов,
16.09.2019 06:45
Спукана ми е работата. Как посмях да нарека хитлерист един активен глобалист, който вижда в Русия и СССР самия Сатана? Ми то и Гьобелс така ги виждаше, като глобалистите сега. И Хитлер продължаваше политиката "дранг нах остен", която сега се нарича "санкции" + военни бази на всеки километър от границите на сатаната...
А Апостолофф е забравил, нали е в цветуща младост, забравил е Апостолофф, че псовиса СДС, и сега, като зомби, прави ТКЗС с вмирисания от корупция ГЕРБ, вождистка партия на един бивш комунист-бодигард.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060302
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031