Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2020 09:18 - Новите турски документи за Левски и вицът за Гарабед шпионина
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 598 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 20.02.2020 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тия дни бях на тръни заради ДЕСЕТИНАТА ДНИ РЕКЛАМА на някакви нови турски документи за Левски, които щели да внесат нов поглед и т.н.

На тръни бях защото, както писах в по-предния си постинг, каквото и да е намерено, то ще се нуждае от ТЪЛКУВАНЕ, а живеем във време БЪЛГАРОХУЛНО и тълкуването ще е такова.

 Снощи обещаното предаване се излъчи от 21,30 по Канала. Най-лошото не се случи, слава Богу.

Но какъв е балансът от "откритието"? Най-кратко - РЕКЛАМА за полицията на османската държава и съмнение за българско предателство на най-високо комитетско равнище. Баланс ПОЛОЖИТЕЛЕН за Турция и умерено-отрицателен за България.

За гарнитура, откъси от старо филмче, в което актьорът декламира думи на Левски пред съда по тениска и с ръце на гърдите, и с тон и мимика от дискотеката. До съвсем неотдавна, зрелите мъже нямаха тоя тон и мимика. За преди век и половина да не говорим.

И турският съд не случайно е наметнал Дякона с турски войнишки шинел, а за да подчертае, че съди турски поданик, а не български водач. И ръцете му са оковани. НА КОЙ ПОДСЪДИМ Е ПОЗВОЛЕНО ДА РАЗГОВАРЯ СЪС СЪДА С РЪЦЕ НА ГЪРДИТЕ? Ако някой луд гяурин си го позволи, ще бъде пребит на място!

Тия "дребни" детайли, може да си ги измисли някой лекомислен актьор, но те ВНУШАВАТ ЛЪЖЛИВА ПРЕДСТАВА за духът на оная епоха и за НЕЧОВЕШКИ ТРУДНАТА позиция и борба на подсъдимия Левски.

Голяма новост било, че Турция поддържа мрежа от шпиони. Ама вижте какво пише Вазов. И това разказче го знаеше ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ УЧЕНИК:

В Сопот, в стаята на учителя, имаше комитетско тайно събрание. Ненадейно се озова един гост, познат като турски шпионин, и сяда. Всичките мълчат, но гостът не си отива. Левски кипи, става и залепя плесница на това досадително лице, като му изрева:

— Навън! Подлец!

— Как? С кое право удряш? — попита зашеметеният господин.

— Навън! Иди ни предай на турците. Аз съм Левски!

Цялото събрание потрепера от ужас при тия думи.

— Не се бойте! — каза той спокойно, когато гостът се излезе: — Аз съм уверен, че тоя мазник нищо не ще смее да направи.

И продължиха разискванията си.

Никой не дойде да ги безпокои.

Това е Левски! Ква тениска, ква дискотека! Той е ЯСНОВИДЕЦ!!! Той и смъртта си е знаел, и с непостижимо спокойствие си е вършил работата пред лицето на врага!

Накрая, обещаният виц:
Гарабед в соц България, бил вербуван от американците за шпионин и очаквал да получи задачи. След година решили да го използват, пратили човек за свръзка, но той сбъркал етажа и позвънил. Вратата се отворила
- Извинете, търся Гарабед.
- А, имате грешка. Гарабед шпионина живее на горния етаж.

Когато една империя търси С ГОДИНИ някого, който непрекъснато снове на шир и длъж, тя накрая ще го залови. И Левски го е знаел. Има много варианти ПО-ВЕРОЯТНИ от умишлено предателство. Например, приносителят на писмото от Каравелов до Левски, може да се е издал с поведението си (подобно Ангел Кънчев на Дунавския пристан), да е обискиран, писмото да е намерено, а куриерът да е пуснат, за да ги заведе до Левски умишлено или не.




Гласувай:
6



1. elenkokoschkov - БРАВОС!!
20.02.2020 10:06
БРАВОС!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1955569
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031