Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 11:00 - Партията-прилепало се активизира - "На оружие!"
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2403 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.03.2018 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

image




Партията – прилепало се активизира

 

            Кварталните анализатори, винаги съм твърдял, че имат най-верния усет към обществените крамоли, умеят точно да намерят проблема и да информират за него навреме. Гечо Паздерката тия дни ощастливява съседите със спомени от бурната биография на Меглена Пръмова, крипто Кунева – за биографичното и комунистическото минало, за Габонската сделка, за килима на Дража Вълчева, за царските регалии и „сложното“ и битие в ЕС. Повод на Гечо му дала самата Пръмова партия, която гръмогласно обяви, че напуска Реформаторския блок, че „предприема курс на въоръжена борба“, т.е. свалянето на правителството и такива революционни регалии от славното време на бай Иван Пръмов.

            „Всичко добре – казва Гечо – ама да не беше партията на Пръмова, защото ако бяха я поканили в правителството тя първо щеше да се завтече през глава натам и второ – щеше да стане най-върлия защитник на управлението. Тая работа е толкова изкуствена, че няма накъде!“. И авторитетно отпива от кафето и гледа победоносно Кольо Лайното/БСП/ и Насо Пуйката /Реформаторски блок/. Те са негови другари-опоненти, но нямат неговия дълъг политически стаж в коментарите и обществените промени през последните 30 год.

            Гледам съседската компания и се наслаждавам за пореден път от здравата и естествена склонност у хората да се пазят от опасностите. А ако има голяма опасност за България през последните 18 години тя се нарича „отбора на Симеон, кадет Рилски“. Тези хора имат удивителната способност да се вият като октоподи навсякъде във властта, да се боядисват според интересите, да променят собствения си образ стига да има копанка и ручок. „Ицо, я им разкажи пак историята на Пръмова, че са забравили…“ – подканя ме Гечо да започвам: от Комитета за правата на човека на Теллалов, създаден и наблюдаван от ДС, за изнасянето и с диванчето от „Дондуков 39“; за дружеския и рефрен с Велко Вълканов; за Габонската афера и ген. Иван Донковски от Второ главно; за четвъртото място в царската листа в Русе; за възшествието и от НДСВ към Брюксел; за потребителите и подписването на присъединителните документи; донесли и заслуженото „Мадам Йес“; та дори да стигнем до създаването на „България на гражданите“ и новия надзирателен пост с висока заплата в Брюксел и още, и още… „Е, Кольо – нещо да кажеш?! Пак вашите хора не пропускат!“ – с лека ирония и чувство на победител се обръща Гечо към Кольо Лайното. Той поръча ново кафе и мълчи, което предизвиква Гечо да ме призове: „Я прочети историята за Гена Уруспията, която приличала на Мегленка…“. С жест на победител Гечо поръча кола и кампанията се разпада, защото Кольо си тръгва без аргументи, пък и под заплахата да чуе пак историята на Гена Уруспията от Торос го плаши. След пет минути се връща от някакъв инструктаж по политическа линия и ни заявява: „Гадни типове! Вас Силвия Томова само ще ви оправи!“. /Силвия Томова е личният пиар на Меглена Пръмова, продуктивна хетера в писателското поприще и основна интелектуална бухалка на „Библиотекарския институт“ на агент Симеонов/Стоян Денчев/.“ Насо Пуйката, който е свикнал на заплахи пита, потънал в неведение: „Кво му става на тоя? Тая каква е? На Корнела Нинова братовчедка ли е?“. Оставям го потънал в смут и тревога…

            Това е реалният ефект от гръмогласния призив на партията на Меглена Пръмова7 „Напускаме и бутаме правителството!“. Пропускат обаче продължението: „Идваме ние с Меглена Пръмова министър, Даниел Вълчев и целия сонм от млади дихатели около нея. Напред и нагоре!“.

Няма никакво значение, че формално шеф на партията е Димитър Делчев /син на сърдечния другар на Пръмова от Габонската афера и настоящ началник на гозовата и нефтена асоциация или нещо такова/. Наследниците на Пръмова добре са усвоили мурафетите на шефката си! Като никому неизвестната персона от Пловдив Сабина Петкова, която беше изключително близка до някакъв нотариус от Пловдив, кандидат от неговата трупа за местните избори, но после същия този нотариус Величко го осъдиха, отнеха му правата да изповяда сделки и всичко останало. Но пък Савинка с мощния гръб на кмета на града цъфна като председател на Общинския съвет, за да прецакат лидера на Съюз за Пловдив и на Нова република Дани Каназирева. Нещо да ви напомня това? Например за един бивш кмет, който обиколи девет партии и цъфна под знака на 11/11 като депутат с инициали С.Г.?!

Поначало в лбългарската политика последните години придобиха особена популярност партиите, които живуркат по правилата на хамелеоните, на прилепалата – важно е да се намерят партии носители, от които те да смучат, да смучат с огромна наслада – власт, позиции, авторитет, пари и да всяват отвращение, но и страх у хората. Страх, защото те са обикновено отблъскващите бухалки на този, от който смучат живителни сокове или кръв. Преди около десетилетие такава партия бе Демократическата на Александър Праматарски. Тя се прилепваше умело навсякъде: СДС, Народен съюз, Гергьовден, Тити Папазов, ДСБ, кой ли още не, но поради пълната неадекватност и невнятност на лидера си просто загина с лошия дъх в устата на хората; щафетата пое произлязлата от нея „Европейска народна партия“ на безподобната Мара Миса /Мария Капон/, която по същите причини отлетя в политическата мъглявина, ведно с основния и идеолог и пиар Арман Бабикян. Можем да продължим с „Десните“ на Надежда Нейнски, крипто Михайлова, с „Разум“ и ДП-1896 на С.Г. и се стигне до „България на гражданите“ на др. Пръмова.

Изтляха такива хора като мен и Гечо Паздерката, които не пропускаха митинг, не пропускахме да развяваме синьото знаме на надеждата, давахме доверие и сила в аванс на „наште хора“, агитирахме и обикаляхме, биеха ни, биехме, много ни мина през главата, много удари понесохме, но се оказа, че хамелеоните са по-силни, по-приспособленци, по-нагли, много по-богати, ама много и накрая стигнахме до кварталното кафене да си ближем раните. И Гечо завърши с тъга: „Ще си умра за истинска Дясна народна партия.!“.

Компанията се разтури и остана да свети  новия призив на Меглена Пръмова и „България на гражданите“ – „На оружие!...“

           

 





Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543631
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031