Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2019 05:08 - ТОЧЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ СПОСОБ ПОКАЗВА КАКВИ ГРУБИ ГРЕШКИ ДОПУСКАТ КАЗИОНИТЕ, КОГАТО ДАТИРАТ НАШИ ВЛАДЕТЕЛИ ОТ VIII ВЕК
Автор: shtaparov Категория: Политика   
Прочетен: 5818 Коментари: 20 Гласове:
54

Последна промяна: 23.01.2020 06:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТОЧЕН МАТЕМАТИЧЕСКИ СПОСОБ ПОКАЗВА КАКВИ ГРУБИ ГРЕШКИ ДОПУСКАТ КАЗИОНИТЕ, КОГАТО ДАТИРАТ НАШИ ВЛАДЕТЕЛИ ОТ VIII ВЕК


   Казионната историческа наука не е цвете за мирисане: от нея мирише на гнилоч и на 70-годишна корупция. Тя не се свени да вкарва в учебниците лъжи и нелепи глупости,за да превърне дедите ни в турци. Тази грозна картинка я има понеже много от водещите ни историци,да не говорим за издателите на учебници не работят за Българската държава,а по поръка на някоя чужда.

  Тук ще покажа грубите грешки на тези поръчкови тюркизатори,правени с едничка последователна мисъл у тях: как на всяка цена да бъдат потурчени "пра"-Българите. За да се получи това,трябва Българският календар да е туркоазиатски а най-добре "китайски",макар такъв никога да не е имало- китайците са взели "своя" календар от индоарийските будисти. За да стане календарът ни турски и да поражда презумпция че е заимстван от китайците,трябва календарните ни термини да са туркомонголски,колко и да е некоректно това название. Те още през XIX век са обявени за такива от Руската тюркска канцелария,а с тях се правят всякакви жонгльорски опити за азиатски възстановки на Българския календар.

  Български (включително "славянски") аналози на календарните ни термини казионите разбира се не търсят- те търсят само азиатски. Въз основа на тях те "реконструират" календарния цикъл,който вменяват на Българите. Истината обаче е друга- те нищо не "реконструират",а само прекопирват "китайския" циклов календар и после го представят за "Български" (http://www.simeonradev.org/old-site/Vreme_kalendari/china.html):

         image

  После обаче идва трудното- да съгласуваш "Българския" (т.е. "китайски"),а най-точно Будистки календар с древните исторически извори,датиращи точно или ориентировъчно нашите владетели от VIII век. Календарни датировки за VIII в. имаме много,"византийски" известия за наши владетели също. Съчетание в такъв обем на едното и другото няма за никой от останалите векове на Българската древност и това прави датирането на нашите владетели от VIII век решаващо за начина,по който ще реконструираме Българския календар.

                                                     Фалшив "Български" календар:

          image

  Датите на "византийските" извори за VIII в. често се разминават с онези дати,които "тюркския" календар дава на нашите владетели. За дървените глави на казионите това не е сигнал,че техните календарни разработки са опорочени а обратно- то е "знак",че старите автори вкупом са грешали,когато описвали делата на Български владетели. Ни един казион не казва обаче как е станало така,че такива грешки са допускани само за Българите и за никой друг народ- дали това е станало от нежна любов към тях, пораждала силно вълнение у пишещите древни летописци,или причината е била друга? Разминаванията обаче са налице и сериозната наука е на мнение че те не са дошли от силното вълнение на летописците,а от пиянските нощи на тюрколозите.

  Владетелите от VIII в.,които споменава "Именникът" според казионите учени са седем. В него са пропуснати доста владетели,които са познати от други исторически извори но тук ще разгледам само онези,които са споменати в документа заедно с евентуалните датировки,които следва да имат по измисления от тюрколозите "Български" календар: 

1. Тервел- година Текучитем,осакатена от казионите и представена като Теку ("овца" или "кон"),а понякога като Текуч. В календара,който те вменяват на дедите ни години на овцата,които може да имат отношение към възцаряването на Тервел са само 695 и 707г. а годините на коня- 694 и 706 г. Въпреки това те упорито датират неговото възшествие в 700 или 701 г.,които са години на мишката и на вола. От това следва да направим следните изводи:

а) "Именникът" е объркал годината на Тервел и е сложил за нея погрешно име. Казионната логика при такива грешки вини най-често преписвачите на документа,а такива в случая са руските писари,които са правили известните копия на "Именника". Тюрколозите обаче са врагове на собствената си логика,понеже никъде не са отбелязали това!
б) Текучитем ("Теку") не е година на овцата или коня,а година на мишката или вола.
в) 700-та год. не е година на мишката или вола,както показва казионният "Български" календар,а година на овцата или коня.
г) Тюрколозите са объркали всичко и ни показват не Български а някакъв друг календар,който няма отношение към Българите.

2. След Тервел настъпва пълна бъркотия в главите на казионите и всеки техен "учен" дава своя версия за следващите царувания. Тази каша е феномен,непознат за датираните по "тюркския" календар ранни тюркски кагани. Според нея след Тервел царува "Неизвестен владетел" (Кормесий?, "Твирем"?) с година Дван ("заек"),изопачавана понякога на "Дванш". Подходящите в случая години на заека според измисления от казионите "Български" календар са 715,727 и 739 г. Въпреки това те често датират въпросния Кормесий в 721 или 737 г.,които са години на петела и на вола по "техния" календар. Изводите (освен споменатите по-горе) следва да са три:

а) Дван не е година на заека.
б) Годината на "заека" в нашия календар не съвпада с годината на заека в китайския.
в) Тюрколозите въобще не познават Българския календар.

3. Севар- година Тох ("петел"). Подходящи години на "петела" в неговия случай са 709,721 и 733 г. Казионите го датират в 721 или 738 г.,като първото е година на петела в "китайския" календар а второто- година на тигъра което значи че хората,които правят втората датировка не вярват на своята собствена логика. Онези,които правят първата датировка също не й вярват понеже внушават,че Тервел се възцарил в 700-та година,която е година на мишката в "китайския" каслендар,който те прекръщават на "Български".

4. Кормисош- година Шегор ("вол"). Ясно посочената му година в "Именника" предполага,че неговото царуване ще бъде съвсем точно изчислено от тюрколозите. В датировките на тюркски кагани,правени по тюркия календар след началото на VIII в. например няма никакви спорни моменти- всичко е прецизно уточнено и обяснено и следва да очакваме същото при датиране на нашите новоизпечени "тюрки". В действителност обаче наблюдаваме пълен хаос в представите за царуването на Кормисош,което се дължи на една-единствена причина: "нашите" тюрколози нямат никакво понятие какво всъщност представлява Българския календар.

image

  Възможните години,които ще дадат на Кормисош техните версии са само три: 713,725 и 737г. а 749 г. е невъзможна заради срока на неговото царуване. Значи основните версии,посочени в "трудовете" на Златарски и в "История на България" (том 2,1981 г.),според които той се е възцарил в 721 или 738 г. са съвършено неверни по тяхната собствена "логика",понеже са години на петела и на тигъра в "Българския" календар. Ако някой поиска да направи справка за Кормисош в "нашата" днешна Уикипедия,веднага ще вдигне ръце и ще обяви проблема за неразрешим (кликни за да увеличиш):

   image

   image

  Това означава че само казусът с Кормисош е достатъчен да докаже че "Българския календар",който ни рисуват днес тюрколозите е толкова "Български",колкото град Бужумбура например.

5. Винех. В главите на казионите е пълен хаос представата за неговата година. Според едни тя се наричала Именшегор,според други Имен или Шегор а според трети- Гор (виж израза "Горалем"). Така те си осигуряват свобода на действие и с лекота променят своите версии за него,като едни го датират в 753 или 754 г. а други- в 756 г. Това са години на змията,коня и маймуната макар тюрколозите да приемат,че "Имен" и "Именшегор" са години на коня в "Българския",т.е. в "китайския" календар. Тяхната собствена логика сочи,че Винех може да е седнал на престола само в 742 или 754 г. но понеже те сами не си вярват техните датировки внушават,че Именшегор ("Имен","Гор") е година на змията или маймуната!

6. Телец- година Сомор ("мишка", "лалугер", "съсел"). Единствената възможна година за него в "китайския" календар,който ни представят за "Български" е 760 г.,което не им пречи да датират Телец и в 761 г.,която е година на вола по "техния" календар!

7. Умор- година Дилом. Всички тюрколози са единодушни,че това е година на змията в "Българския",т.е. в "китайския" календар. Единствено възможна датировка за него по тяхната "логика" тогава е 765 г. но те най-често го датират в 766-а,която е година на коня. Тази им датировка води до извод,че Дилом е година на коня а не на змията,с което те обаче категорично не са съгласни.

  Тук не изреждам всички датировъчни версии за нашите владетели,понеже те са твърде многобройни. Затова от многото варианти съм подбрал често срещаните и съм премълчал екзотичните,които произлизат от малко популярни и нелюбими на политическата конюнктура автори.

  За начина,по който трябва да тълкуваме старите текстове проф.Моско Москов пише следното:

    image

  Това е сигнал да не робуваме сляпо на годините,в които летописци като Зигеберт и Алберих споменат някои Български князе а само да знаем,че в тези години те вече са царували. Датировъчна какафония като тази,която правят у нас тюрколозите няма за нито един китайски и тюркски владетел,макар че те според казионите са датирани по "съвсем същия" календар. Едни от най-често срещаните "твърди" датировки, които казионната шайка прави на нашите владетели от VIII в. са 700-та г. на Тервел и 761 г. на Телец. Те обаче са тяхното харакири понеже показват,че тюркските "възстановки" на Българския календар не струват и колкото тора на конете,които ни рисуват върху него.

                                         Истинския Български календар:
   image

  Такава грешка за съжаление правят и някои големи наши учени без да забележат,че годините в един циклов календар са подчинени на точна математическа закономерност,която  винаги води до една и съща логика: ако 760-та е година мишката,значи и 700-та г. е година на мишката,или поне една от двете години,които са съседни на нея. Съседни на 760 г.,която е година на "мишката" в "тюркския" календар са годините на вола и свинята от което следва,че ако Тервел се е възцарил в 700 или 701 г. (пет малки календарни цикъла преди Телец),неговата година Именшегор ще е година на свинята,вола или мишката ако допуснем,че "пра"-Българската календарна година не е почвала на първи януари а на някоя друга дата. Казионите обаче са обявили за такива години Дохс,Шегор и Сомор което означава,че Тервел определено не се е възцарил в 700-та година по нито една логика и царуването,което му дават казионните учебници определено е сгрешено!

  Годината Дван ("заек"),която е спомената в "Именника" след Тервел остава необяснима за тяхната школа- според тяхната календарна логика тя трябва да е 5 години след края Тервеловото царуване или 15 години след неговото възшествие,което прави датировъчните версии на тюрколозите крайно съмнителни и много трудно защитими. Затова те въвеждат цял куп съвместни ("дублирани") царувания на нашите владетели в този силно централизиран период,които им помагат да прокарат лъжата за азиатския корен на Българския календар но това подлага на съмнение всичките им заключения,понеже въвежда в научна употреба пълния хаос в датировките,съчетан с грубо незачитане на "византийските" извори,които инак са кумир за казионите.

  Точната хронология на владетелите от VIII в. откриваме с истинския Български календар,който е религиозен а не животински (http://shtaparov/politika/2017/10/01/vajen-istoricheski-izvor-izopachen-ot-tiurkolozite-vnasia-po.1570194). Българите както всички древни народи имали свещени животни разбира се,но основни били боговете а не животните. Зад всяко свещено животно на Българите стои строго определен езически бог- този факт остава неразбран от късните ползуватели на животински календари като тюрки, китайци, монголци и пр. В известния Класически зодиак има поне 7 свещени животни,а някога те били 12. Всяка класическа зодия си има бог-покровител,както съм писал и другаде но след настъпилата християнизация боговете разбира се отпаднали,за да останат единствено животните или техните заместители. Точно това се случило с тюрките и китайците- затова в "техните" календари има животни но няма богове. Не била такава работата обаче при согдийците,които научили тюрките на четмо и писмо- те ползвали "китайския" животински календар векове преди тюрки,монголи и китайци да научат за него,а в техния "животински" циклов календар боговете,които са едновременно и планети стоят винаги редом до животните.





Гласувай:
55


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Поздравления, Ангеле! Зад...
17.08.2019 08:15
Поздравления, Ангеле!

Задълбочен анализ си направил, който в никакъв случай не трябва да остане без внимание
Би трябвало да го публикуваш, в научно списание поне!
Колкото и да са бакалски нравите ни сега, колкото и да се е маргинизирала науката, все може да се намери някой, да му обърне внимание!
Ако се търси нещо общо с някой в календара ни, то може да е с шумери и акади, но не и с тюрки И идва от зората на цивилизацията изобщо!

Хубав ден!
цитирай
2. dobrodan - Може би отговорът се крие тука,
17.08.2019 16:29
http://www.promacedonia/iv_gumno/iv_gumno_1...htm
цитирай
3. 1997 - "Точният математически способ"
17.08.2019 19:22
не решава никой от проблемите при датирането. Неяснотите остават.
цитирай
4. kvg55 - shtaparov,
17.08.2019 22:40
Много сложно за да го разбера.
цитирай
5. shtaparov - Поздравления, ...
17.08.2019 22:47
leonleonovpom2 написа:
Поздравления, Ангеле!

Задълбочен анализ си направил, който в никакъв случай не трябва да остане без внимание
Би трябвало да го публикуваш, в научно списание поне!
Колкото и да са бакалски нравите ни сега, колкото и да се е маргинизирала науката, все може да се намери някой, да му обърне внимание!
Ако се търси нещо общо с някой в календара ни, то може да е с шумери и акади, но не и с тюрки И идва от зората на цивилизацията изобщо!

Хубав ден!

Благодаря приятелю- вече има научни списания,които публикуваха мои работи с подобно съдържание,ще говорим за тях по-нататък че сега времето ми е малко.
цитирай
6. shtaparov - (Може би отговорът се крие тука,)
17.08.2019 22:51
dobrodan написа:
http://wwwia/iv_gumno/iv_gumno_1..

Благодаря за хубавия отзив- отговорът обаче не е точно там,понеже Венедиков въпреки някои свои попадения също робува на тюркските клишета и допуска онези грешки,които допускат останалите. Отговорът е даден в постинга http://shtaparov.blog/politika/2019/08/17/.1633950 и систематизиран още по-добре в една моя статия,която представих пред "ФОРУМ БЪЛГАРОЗНАНИЕ" на дискусионен клуб Ганчо Ценов в майските четения 2019 г. и ще бъде публикувана от неговото издателство БУЛГА МЕДИА.
цитирай
7. shtaparov - ("Точният математически способ")
17.08.2019 23:23
1997 написа:
не решава никой от проблемите при датирането. Неяснотите остават.

Той може да не ги решава,но една моя статия (http://shtaparov.blog/politika/2017/10/01/vajen-istoricheski-izvor-izopachen-ot-tiurkolozite-vnasia-po.1570194),която ти не си чел определено ги решава,без да допусне нито едно разминаване с древните извори!
цитирай
8. shtaparov - Много сложно за да ...
17.08.2019 23:35
kvg55 написа:
Много сложно за да го разбера.

Съгласен приятелю- сложно е,защото проста наука няма. Ако науката бе толкова лесна,всички щяха да станат учени и да си изкарват хляба с наука,но това никак не се получава (за съжаление!).
цитирай
9. 1997 - Безспорно
18.08.2019 00:04
shtaparov написа:

Той може да не ги решава,но една моя статия (http://shtaparov/politika/2019/08/17/.1570194),която ти не си чел определено ги решава,без да допусне нито едно разминаване с древните извори!

щом статията е от /2019/08/17/. не съм я чел. Виж да не си сбъркал адреса.
цитирай
10. shtaparov - Той може да не ги ...
18.08.2019 12:06
1997 написа:
shtaparov написа:

Той може да не ги решава,но една моя статия (http://shtaparov/politika/2019/08/17/.1570194),която ти не си чел определено ги решава,без да допусне нито едно разминаване с древните извори!

щом статията е от /2019/08/17/. не съм я чел. Виж да не си сбъркал адреса.

Прав си че адреса е неточен- проблемът е станал,понеже бях отворил 2 пъти блога си на 2 отделни икони- на едната бе точния линк,а на другата сегашния и при копирането се е получило недоглеждане,което вече отстраних. Ето го верния адрес- приятно четене ти пожелавам,вярвам че ще останеш доволен:

http://shtaparov/politika/2017/10/01/vajen-istoricheski-izvor-izopachen-ot-tiurkolozite-vnasia-po.1570194
цитирай
11. nikikm - Здравей приятелю!
18.08.2019 18:46
Искам да изясниш нещо за "истинският календар" взет от китайците от "индоарийските будисти". По начало аз това индоевропейска раса, или индоарийски,както ти пишеш ми се струва погрешна формулировка-"Нерде Ямбол,нерде Стамбол?",дето вика народа.Но поне до сега знаех,че китайците са взели календара си от нас. Та какво точно означава индоарийски? Поздрави!
цитирай
12. shtaparov - Искам да ...
19.08.2019 03:41
nikikm написа:
Искам да изясниш нещо за "истинският календар" взет от китайците от "индоарийските будисти". По начало аз това индоевропейска раса, или индоарийски,както ти пишеш ми се струва погрешна формулировка-"Нерде Ямбол,нерде Стамбол?",дето вика народа.Но поне до сега знаех,че китайците са взели календара си от нас. Та какво точно означава индоарийски? Поздрави!

Арийците не са митичен народ,а реален. Той съществува и днес в страни като Индия и Персия,но тръгнал от Европа преди над 3000 години,за да стигне до там и да остави над 300 млн. днешни потомци. Европейските Арийци (Ареи,Яреи: поклонници на Марс-Арес-Арей) се наричали ЯРОВИ (Народът на Ярей), близкоизточните- АРАВИ (днес изопачено на Араби и Арапи),персийските- АРЯНИ (днес- Ирани) а индуските и днес се зоват АРИИ (Арийни). Техните водещи племена се наричали БРИГУ (Бриги,Блъги т.е. Блъгари) с друго име БХАРАТИ (Бохарати,Богарати) и ПУРУ (Вару т.е. Авари),които сами по себе си са илирийско племе. Индийските Арийци днес ги наричаме Индоарии и водещите им племена отдавна са изчезнали,но голяма част от племето БРИГИ (БЛЪГИ) не отишла в Азия,а в земите на днешна Белгия и Британия под имената БЕЛГИ и БОЛГИ. След римското нашествие в Западна Европа те се върнали в Панония,Дакия и западна Украйна,за да основат Стара Велика България т.е.- известната ни вече Българска държава. Тя не преставала да съществува до 1515-1516 г.,когато била унищожена от турците. Истината е на практика такава,без значение какво пише в днешните объркани учебници.
цитирай
13. barin - Здравей, Щапаров. Обстоен анализ ...
19.08.2019 14:52
Здравей, Щапаров. Обстоен анализ за годините, през които има много владетели, царували за кратко- средата на VIII в. Аз си обяснявам грешки от една година и с един друг факт: при едиктите годините се обръщат мисля някъде към началото на септември или края на август. С това обаче може да се обясни само грешки от една година, каквито има при Аспарух и Тервел. При Кормесий и следващите го до Кардам има различни датировки, вариращи от +- 5-6 години напред или назад.
Поздрави!
цитирай
14. shtaparov - Здравей, ...
19.08.2019 15:24
barin написа:
Здравей, Щапаров. Обстоен анализ за годините, през които има много владетели, царували за кратко- средата на VIII в. Аз си обяснявам грешки от една година и с един друг факт: при едиктите годините се обръщат мисля някъде към началото на септември или края на август. С това обаче може да се обясни само грешки от една година, каквито има при Аспарух и Тервел. При Кормесий и следващите го до Кардам има различни датировки, вариращи от +- 5-6 години напред или назад.Поздрави!

Във версиите на тюрколозите има всякакви грешки- от една и от повече години,включително от над 20! В моята версия обаче няма нито една грешка- ще черпя всеки,който открие разминаване между нея и историческите извори! Това впрочем го обявих преди над 1 година- още не се е явил кандидат който да докаже,че е открил и една нищожна грешчица,за да ме тонизира да я отстраня веднага! Аз също много пъти търся грешки в моята версия- опитвам "със сила" да открия такива тъй да се каже,нищо не се получава- календарното ми построение е перфектно и по-точно от него през този век няма да бъде открито а ако нещо се открие,то само ще запълва белите полета в нашите познания за липсващите календарни термини и няма да промени календарната таблица изкорен!

Тук ще споделя една "тайна"- с нетърпение чакам и се надявам да се открие нов непознат източник за нашия древен календар,който да съдържа различна информация от досегашната- той ще докаже точността на моето календарно построение и глупостта на тюрколожкото! Източници на такава информация със сигурност някъде има- те обаче старателно биват укривани понеже от тях веднага ще стане ясно,че версиите на тюрколозите са балон върху карфица!
цитирай
15. nikikm - Вероятно
20.08.2019 19:17
shtaparov написа:
nikikm написа:
Искам да изясниш нещо за "истинският календар" взет от китайците от "индоарийските будисти". По начало аз това индоевропейска раса, или индоарийски,както ти пишеш ми се струва погрешна формулировка-"Нерде Ямбол,нерде Стамбол?",дето вика народа.Но поне до сега знаех,че китайците са взели календара си от нас. Та какво точно означава индоарийски? Поздрави!

Арийците не са митичен народ,а реален. Той съществува и днес в страни като Индия и Персия,но тръгнал от Европа преди над 3000 години,за да стигне до там и да остави над 300 млн. днешни потомци. .... в днешните объркани учебници.


Вероятно имаш право,но някак си в мен се е оформило впечатлението,че арийци са българите и че името,освен,че наши земи са наричани в древността Ария,има обяснение само на български-хора-ора,ари.Напр.овчари,хора на овцете,животновъди,зидари и пр.За това и болг-ари,бел-гари /бели хора/.Спирам,но мой съвет е да не се оставя тази следа.Преди време прочетох някакъв материал в който пише за древните българи,.."че се виждали златните кубета /русите глави/ на българските войници." Та белгари-бели хора,не е за подценяване. Останалото за индийците и пр. е влияние и смесване на белгари и местни. То и ние, /аз също/не сме руси в голяма част,ама баба ми е била руса,пък и каквито и да сме,ние сме им наследници.
цитирай
16. shtaparov - Искам да изясниш нещо за "и...
20.08.2019 22:35
nikikm написа:
shtaparov написа:
nikikm написа:
Искам да изясниш нещо за "истинският календар" взет от китайците от "индоарийските будисти". По начало аз това индоевропейска раса, или индоарийски,както ти пишеш ми се струва погрешна формулировка-"Нерде Ямбол,нерде Стамбол?",дето вика народа.Но поне до сега знаех,че китайците са взели календара си от нас. Та какво точно означава индоарийски? Поздрави!

Арийците не са митичен народ,а реален. Той съществува и днес в страни като Индия и Персия,но тръгнал от Европа преди над 3000 години,за да стигне до там и да остави над 300 млн. днешни потомци. .... в днешните объркани учебници.


Вероятно имаш право,но някак си в мен се е оформило впечатлението,че арийци са българите и че името,освен,че наши земи са наричани в древността Ария,има обяснение само на български-хора-ора,ари.Напр.овчари,хора на овцете,животновъди,зидари и пр.За това и болг-ари,бел-гари /бели хора/.Спирам,но мой съвет е да не се оставя тази следа.Преди време прочетох някакъв материал в който пише за древните българи,.."че се виждали златните кубета /русите глави/ на българските войници." Та белгари-бели хора,не е за подценяване. Останалото за индийците и пр. е влияние и смесване на белгари и местни. То и ние, /аз също/не сме руси в голяма част,ама баба ми е била руса,пък и каквито и да сме,ние сме им наследници.

Предложението ти е хубаво- вървях по тая следа преди 2-3 месеца и открих доста интересен резултат,но още не съм го споделил.
цитирай
17. krumbelosvet - Няма истприя
26.08.2019 07:05
Отдавна е аут тюркският ни произход, и той НЕ Е измислен нито от българи, нито от руси.
Няма история там, където има партиен бяс. А колегата shtaparov винаги с това започва - партиен бяс. И сега громи умрялата тюркска теория.
цитирай
18. shtaparov - Отдавна е аут тюркският ни ...
26.08.2019 18:09
krumbelosvet написа:
Отдавна е аут тюркският ни произход, и той НЕ Е измислен нито от българи, нито от руси.
Няма история там, където има партиен бяс. А колегата shtaparov винаги с това започва - партиен бяс. И сега громи умрялата тюркска теория.

Тук няма партиен бяс: аз съм категорично против партиите,понеже разделят хората и ги противопоставят! А тюркската теория изобщо не е аут- ако не излезе политическа воля за промяна,дори и нашите правнуци ще я изучават но не защото е вярна,а понеже Русия иска биографията ни да бъде циганска и катунарска! Такива глупости винаги има кой да ги измисли: далеч по-важно е кой ни ги налага! И ние пишем разни неща за руснаците,които са далеч по-верни от тяхната тюркска теория,но никой не им обръща внимание- руските политици и "историци" държат ние да бъдем цигани и турци,без значение каква е истината!
цитирай
19. shtaparov - Г-н ...
26.09.2019 14:55
kossef написа:
Г-н Щапаров,
в публикацията Ви, и чрез коментарите към нея, се достига до тъжножалкия извод, че освен отвън - Русия, съседите ни от региона и др., които "натискат" и изопачават историята ни - все още сме "в историческа заблуда" и от наши, "родни слугинажи". Които" по наследство"
от Времето на соца, още заемат високи "казионни" постове в родната иерархия на историците ни. "От кухнята" на системата на Църквата ни, правя паралел и за погубените национални интереси спрямо българските църковни енории в Западните покрайнини, Одринска и Солунска Тракия, Северна Добруджа извън днешните държавни граници. Cлед промените през 89 г. сънародниците от тези райони горещо молиха свещеници от Родината да обслужват енориите им... Но молбите им бяха загърбвани от високото ниво на българския /псевдо/ патриарх Ма(р)ксим. Прозрачната истина бе, че поведението му бе под външен диктат - на изток от насрещния наш черноморски бряг:
1.В никакъв случай да не "предава" патриаршеския стол с оставка, въпреки неканоничния му "избор" за патриарх през 71г.
2.В никакъв случай да не ангажира Светия Синод с исканията на събратята ни от тези български църк. енории. За да не бъдат предизвикани поместните православни църкви да откажат признаването на "наложения" от атеистичния комнистически режим патриарх-послушник,aко
той удовлетвори интересите на българите извън граница в противовес на националните им интереси.
Така и до днес - макар и с друг /немощен/ патриарх Църквата ни придоби "авторитет" на васална послушница спрямо "великоправославните" интереси от Изток,което не е най-лошото. Най-лошото е, че този факт става все повече и повече трудно обратим, ако съмишленици срещу зле прикритите антибългарски интереси "мълчат" под натиска на чуждопоклонниците "казионери"...С уважение.

За съжаление си напълно прав- днешния ни Свети Синод не е на онази висота,на която очакваме да бъде и се подчинява на сатанински задгранични организации вместо на християнските канони,както би трябвало да е ако всичко си беше на местото.
цитирай
20. horos - Здравей Щапаров!
25.11.2019 20:39
Аз достигнах до един друг прочит на "Именника". Замени имената на Севар и Кормисош с тези на римските императори Септимий Север и Каракала. После направи същото с владетелите преди тях и с тези след тях, виж годините им на царуване и ще достигнеш до истината. "Именникът" е сложен в Хронографа веднага след Книги Царства от Библията. Книги Царства започват с Илий (Траян Деций), Самуил (Валериян І), Саул (Галиен), Давид (Клавдий Готски), Соломон (Аврелиян) и т. н. Нормално е в Именника да са дадени имената на царете преди Траян Деций (Илии) и затова, този списък е сложен след Книги Царства.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: shtaparov
Категория: Политика
Прочетен: 4815335
Постинги: 267
Коментари: 9063
Гласове: 136733
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Потомци на Алцек в Италия- гайди и тъпани,Български носии,цървули и навуща
2. Българска аристокрация през XV-XVII век
3. Българи от Ниш 2018 г. празнуват деня на Съединението
4. 105 Български въстания срещу турците
5. Български печат на 4300 години
6. Тракийската богиня ДУЛА- виж ДУЛО и календарния термин ДИЛОМ
7. Автономни градове и области през XV-XVI в. в България
8. Тюрколози умишлено крият стари истории на България,издадени преди векове в чужбина
9. Фалшификатори на Българската история върлуват безнаказано в Уикипедия
10. Спароток срещу фалшификаторите на история
11. Мнението на велики личности за Българите
12. Скитско племе Авари- факти и извори
13. Ето колко е лесно да се разбере истината за произхода ни: статия на Спароток
14. "Пра"-Българите са потурчени с купища цинични лъжи по наш адрес,измислени от руската "наука"
15. България е дала заем на Франция през 1907 г. 145 милиона златни лева
16. Българска сватба от старо време- ориг.запис от 1962 г.,няма къде да го видите днес
17. Германски племена с феноменални имена: Дули,Галомани,Кавки,Камари,Фраки,Аварини,Еруски (Етруски),Балти,Бактери (=Бактри),Аугандзи (=Афганци),Албани,Гермиони,Вируни,Варни и пр.
18. Бълг.език забранен в Татарстан 1928 г.,а татарите клали Българи в Русия 1884г.
19. Руснаци спрягат Българите в конференция за Тенгри
20. Руски данни за Киев- основали го индуси,в него имало монголоиди и тюрки
21. Русите роднини на тюрките- руска статия
22. Евреите с италиански корени,навярно от етруските
23. Манихейството вид гностицизъм,основа на дуализма и богомилството
24. Орфей и синът му били в Египет- Спароток
25. Български календарни животни в дакийския зодиак
26. Сърби и Хървати в Стара Велика България
27. Българските тайни езици- част от тях
28. Истинската Илиада е фригийската
29. Именникът на князете- проучване на Стефан Чурешки
30. Ценни сведения за морските народи