Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2020 23:10 - Как да използваме етерични масла
Автор: raiap Категория: Забавление   
Прочетен: 1340 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Добро утро, наспахте ли се добре, закусихте ли? Ако сте ползвали масло от лавандула, трябва да сте спали безупречно, защото всички знаем, че то успокоява. А закусихте ли с поне 8 билки, защото знаете ли, че дневният прием на растителни видове, трябва да бъде 25 различни вида? За деня, всеки ден! Пребройте, и ще се уверите, че едва ще ги докарате до 10, пряко сили 15. Значи ще ни трябва и допълнителна помощ.

Ако прочетете тази статия, ще разберете как лесно да използвате етерични масла в ежедневието в подкрепа на вашето и на семейството ви здраве и красота. Ще ви дам няколко прости съвета за тяхната употреба, така че да не ви трябва специално обучение, за да започнете да ги използвате веднага. Ще се уверите, че не е нещо сложно, и че има лесни начини за приложението на маслата.

Няколко думи за Дотера – това са етерични масла, които имат способността да подкрепят нашето вътрешно здраве (повлияват различни състояния), нашият сияен външен вид (кожа, коса, нокти) и добавят много към доброто ни настроение и тонус. Какво представляват – добиват се чрез дестилация от различни части на растенията. Не ви трябва да знаете какво е дестилация, както не ви трябва да знаете как се добива какаото, за да се насладите на шоколада, нали? Ако се интересувате от природни начини за подкрепа на вашето здраве, всичко, което трябва да знаете, е дали е достатъчно пречистено, за да е в съответствие с вашето разбиране за природно. Дотера е американска компания, а всички знаем, че там регулациите по отношение на продукти, които стигат до пазара, са жестоки. За да е сигурно, че наистина са пречистени маслата, компанията започва още от самите растения, които ще използва за изработката на маслата – да са от земеделие, което не е замърсено, почва, води, с които е поливано, изобщо чистота на самото растение. След това стриктно се следи процеса на извличане на компонентите от това растение, за да се получи такова масло, което че да няма синтетични примеси, или да не се замърси съдържанието с токсини и/или тежки метали. Контролът е възложен на трети страни, за да е честен и безпристрастен, и да може компанията да получи нужните сертификати за чистота на продукта от отговорните органи. На случаен принцип периодично се взимат масла, за да се тестват за липса на примеси от външни лаборатории. T.e можем да сме спокойни какво има в нашето шишенце от Дотера.

Така маслата освен съвсем пречистени и терапевтичен клас, стават изключително потентни - една капка се равнява на 28 чаши концентрат от съответната билка. Това ги прави и доста способни да разтварят нефтени продукти, ето защо е важно да се съхраняват в непластмасови шишенца – най-добре стъклени. А ако са непрозрачни, и ги държите на хладно, на масълцата ще им е най-добре и ще бъдат потентни по-дълго време. В тази връзка, при правилно съхранение, те ще подкрепят вашето здраве и добро настроение не по-малко от 2-3 години, т.е. тези малки шишенца стигат за много дълго време, защото са мощни, и защото се използват в много малки количества. Освен това тези икономични течности се разреждат задължително в базово масло (най-добре пречистено кокосово), защото както споменахме, са много силни. За да работят най добре, трябва да има натрупване. Използвайте в малки дози, но често – аз прилагам през няколко часа при спешно състояние, до облекчаване на симптомите, или всеки ден, но продължително време – няколко месеца, при състояния, които са упорити или по-сериозни

Как да ги използвате? Имаме 5 сетива, с поне 3 от тях можем да използваме етеричните масла на Дотера:

1. Разбира се, чрез обонянието! Казвам разбира се, защото всеки е чувал, че тези масла въвеждат в света на ароматите. Вдишването на даден аромат отива в онази част от мозъка, която отговаря за емоциите, и всеки аромат ще предизвика различна емоция във вашето тяло. Ще го накара да трепти на определена честота, с определена вибрация, като по този начин ще подобри настроението ви многократно. Дотера предлага като подарък дифузерна лампа при поръчка на 10 от най-използваните масла, така че експериментирането с комбинации е задължително, защото маслата подсилват ефекта едно на друго. Така едно масло действа по едно, но две масла действат, многократно увеличавайки ефекта си взаимно. Така ще установите, че една комбинация ви събужда (например мента с лимон), друга ви концентрира много по-добре така, че да сте в максимално ефективен режим на работа (например розмарин с див портокал), трета ви повдига настроението (цитрусови аромати), а четвърта ви подготвя за лека нощ (лавандула и тамян, например). Т.е. тествайте смело различни комбинации (все пак, максимум 4 или 5), за да усетите коя как действа на самите вас. А можете и просто да си капнете капка на дланите, да разтъркате, и да вдишате дълбоко аромата. Подсказка – носете си шишенцето във вас и преди важна среща, си вдишайте капка от дланите, за да се концентрирате. Или да изпратите тийнейджъра ви на изпит с този малък трик – ароматно шишенце в джоба, за да може да си припомни всичките си знания на мига.

Представете си сега освежаващият аромат на мента и усетете как ви става по-леко и приятно на душата, тялото също се чувства пречистено! Друго – как цитрусовият аромат на лимона ви дава прилив на енергия! Представете си и как ароматът на лавандула ви прегръща в нежна майчина милувка, и ви става сигурно, и уютно, и се чувствате защитени. Или възстановяващият мирис на тамян, който сякаш нашепва, че всичко ще се подреди и ще бъде наред... а защо не магнолия, нанесена зад ушите наместо лек парфюм... ето така действат маслата

2. Чрез сетивото осезание, или по-точно чрез кожата. Нанесени на определени части на тялото, (разбира се, разредени в базово масло), етеричните масла проникват през кожата, и така навлизат в кръвния поток, а оттам започват своето подкрепително действие. Затова е хубаво да се нанасят на стъпалата и дланите, защото там са концентрирани всички точки, които съответстват на органите в тялото. Или пък на пулсовите точки – китки, сгъвки на лакти и колене – там минава кръвта и тя бързо ще разнесе проникналото чрез кожата масло из цялото тяло и то ще може по-лесно да си свърши работата – например да свали температурата по-бързо и ефикасно.  Или да успокои възпаленото гърло с намазвания върху него през половин-един час. Или да премахне главоболието с нанасяне върху слепоочията. Или да облекчи болките и разстроения стомах с намазване около пъпа. Представете си сияйната, изчистена кожа след употребата на капка тамян и капка лавандула във вечерния крем. Представете си силната, здрава, лъскава коса след употребата на розмарин. Или облекчението в нараненият глезен, след намазване със специалният бленд за травми на Дотера. Важно е да се спомене, че чрез нанасяне на малък участък от кожата се прави тест за чувствителност към дадено масло, за да действате смело с употребата му занапред.

А знаете ли, че маслата могат да се използват за почистване, вместо химикали, като някои масла, например он—гард, убиват огромен процент от познатите бактерии? Аз ги използвам и за да накисвам зеленчуците и плодовете за няколко часа преди консумация, за да съм спокойна, че това, което ядем цялото семейство, не е минало през химикали, същевременно е добре почистено и безопасно за употреба по предназначение.

 

3. Чрез третото сетиво – вкус. Тук говорим по-точно за вътрешна употреба, като тя трябва да бъде внимателна и постепенна, за да сте сигурни, че го правите правилно. Аз пия някои от маслата на Дотера всеки ден, защото повлияват много добре мои здравословни състояния. И много други хора го правят, но внимание, не всяко етерично масло е достатъчно пречистено, за да се поглъща, затова експериментирайте с вътрешна употреба само най-пречистените масла, като това на Дотера! Представете си свежестта на капка лимон в питието ви. Или божественият вкус на ястието с добавена капка риган. А пробвали ли сте целувки с капка лавандула – вдига кулинарните ви умения на професионално ниво!

Аз използвам маслата от няколко години. Няма състояние, от сериозно (например автоимунен проблем), през лека настинка, до лош дъх или косопад, което да не пробвам да третирам първо с помощта на природата във вид на маслата. Аз изобщо не съм противник на лекарствата, но всички знаем, че те са нож с две остриета, и ако можем да си го спестим, е най-добре. Маслата работят, просто трябва да се пробват, за да повярва човек в ползите за здравето. Прилагам ги и върху 5 годишният ми син, и така дори успявам да повлияя негови настроения тип кисел е, неспокоен е, има страхове и т.н. Има много научни данни за действието на маслата, които са аргументирани и документирани, за да няма съмнение в действието им

Ето защо, предлагам да не отлагате повече подкрепата на здравето на семейството ви – физическото и психическото, както и грижата за вашата красота и добруване.

За връзка с мен: raia.popova@gmail.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: raiap
Категория: Забавление
Прочетен: 27440
Постинги: 20
Коментари: 8
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930