Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2018 16:34 - Кремъл призна: Военно-промишленият комплекс губи стотици милиарди от американските санкции
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1178 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

 

31JAN2018   "Американските санкции са причинили загуби за стотици милиарди долари на руския военно промишлен комплекс, а новите ограничения ще окажат безпрецедентен натиск върху традиционните купувачи на руска военна продукция", призна вицепремиерът, отговарящ за военно-промишления комплекс в руското правителство Дмитрий Рогозин.

По думите на Рогозин, новите санкции ще попречат на Русия да продава въоръжение в трети страни, пише РИА "Новости".

Според Рогозин, това обаче няма да е изгодно на "европейските партньори на Русия, които традиционно купуват военна продукция от Русия".

"Новите санкции оказват безпрецедентен натиск върху традиционните купувачи на руско въоръжение и военна продукция", коментира той.

Faktor припомня, че САЩ въведоха санкции срещу сделките с Русия в отбраната и военната сфера.  

Санкциите засягат физически и юридически лица независимо от тяхната националност и гражданство, които "сключват съществени сделки с предприятия от руската военна промишленост". 

Кои сделки са "съществени" ще преценява американската страна. 

Държавният департамент на САЩ е изготвил специален списък на руски предприятия произвеждащи военна продукция, в която влизат 39 компании, включително държавната "Рособоронекспорт".

"Санкциите се отнасят до практически всички руски компании от военно-промишления комплекс, както и до финансови и кридитни институции, които сътрудничат с военно-промишления комплекс.

Сега САЩ ще могат да санкционират всяко физическо лице или компания във всяка страна по света, които сключват сделки с придприятията от списъка.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/kremal-prizna-voenno-promishleniyat-kompleks-gubi-stotitsi-miliardi-ot-amerikanskite-sanktsii



Гласувай:
3



1. merlin68 - Разбира се, трябва да си особено ...
31.01.2018 16:56
Разбира се, трябва да си особено загубен, за да се радваш на подобни действия от страна на САЩ.
Иначе подобно поведение е като любовта на кучето към господаря който го рита.
Груба намеса в свободната търговия, в решенията свързани с безопасността които всяка суверенна страна има право да взима. Подобни санкции могат да доведат единствено до нова фрагментация в света, подобна на времето от Студената война.
Рогозин, също така каза, че вече са набелязани мерки, "които ще ни избавят от тази чума (санкциите)".
цитирай
2. samarinof - Разбира се, трябва да си особено загубен, за да защитаваш корумпирани хора, към които
31.01.2018 17:41
персонално са насочени санкциите.Хора, които ограбиха собствената си държава и държат в нищета собственият си народ. Както и фирми, които са доказано свързани с тях. Санкции налага този, който е икономически и военно силен към този, който е икономически немощен, но заплашва мирния свят и ограбва собствения си народ. Путинската банда може да измисля каквито си иска мерки за да се избави от "чумата". Но за немощната икономика и финанси мерки не може и няма как да измисли, защото за това не му стига пипето.
цитирай
3. krumbelosvet - Несъществени
31.01.2018 18:08
Несъществени са доставките на руски ракетни двигатели за САЩ, щото без тях не може да лети НАСА. Щото пипето на автора...
цитирай
4. samarinof - Всъщност, Илон Мъск със своят Фалкон Спейс Х още миналата година разби на пух и прах целия мастодонт Роскосмос.
31.01.2018 20:15
Само с 500 инженери и обслужващ персонал направо заби в земята 45 хилядният персонал на Роскосмос, като го изпревари по брой стартове и извеждане на полезен товар в орбита, както и по цена. За последните взривове и неуспехи на руската ракетна промишленост няма да споменавам, защото имам слабост по принцип към всички ракетни и авиационни учени - без значение на пол, раса, националност и тн. А пропо, знаете ли, че един от най-известните в света руски ракетни специалисти - Сергей Корольов - е бил въдворен по донос в сталински концлагер, където по време на разпита разпитващите го му чупят челюстта на три места? След като излиза от лагера той никога не коментира какво точно му се е случвало там.
цитирай
5. krumbelosvet - Аууу
01.02.2018 07:28
Ква новина за Корольов! Ква новина ИЗБРА автора. Корольов не беше ли направил и други неща, преди американеца Вернер фон Браун, например.
цитирай
6. samarinof - Корольов е направил много, но твоите другари от НКВД му потрошиха челюстта и го въдвориха в концлагер.
01.02.2018 08:34
Ако ще си мерим ракетите, аз зная много повече от теб за дължината и стърчането им. Премери си възможностите преди да влизаш в спор с непознати.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059577
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031