Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2018 12:04 - За комунизма в учебниците най-вероятно ще пише това, което е било писано и досега - смърт, терор, убийства и евтини фафли
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 536 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Министърът на образованието: Нормално е да има "черна терминология" в учебниците за периода, отречен дори от БКП

За комунизма в учебниците най-вероятно ще пише това, което е било писано и досега, заяви Красимир Вълчев

  image

Красимир Вълчев

09FEB2018  

С поставянето на камери в детските градини само ще маскираме истинския проблем, ще демотивираме учителите, ще изпаднем  в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие. Това обяви по бТВ министърът на образованието Красимир Вълчев по повод скандала с агресията към деца в детска градина „Брезичка” в Бургас. Той обясни, че е посещавал прословутата детска градина "Брезичка" в Бургас, но тогава е бил коментиран само въпросът за материалната база. Вълчев определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера, като неморално и осъдително. По думите му няма как директорът и другите учителите да не са знаели за случващото се. Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация , уточни министърът. Той призна, че ако проблемът е бил решен на равнище въпросното детско заведение, той щял да остане скрит за обществото.

Относно разпоредбата деца от ромските махали да бъдат насочвани към паралелки извън района, в който живеят, Вълчев смята, че приемането на това като привилегия е неправилен прочит. Той уточни, че разпоредбата е на ниво обществено обсъждане и предстои да бъде прецизиран.

По думите му това е политика, която се прилага и сега от общините и тя е важна мярка срещу сегрегацията.

За комунизма в учебниците най-вероятно ще пише това, което е било писано и досега, заяви министър Вълчев. Нормално е да има черна терминология, и то главно за ранния социализъм - от 1944 година до 1956 година. Този период е отречен и на априлския пленум на БКП. Няма да има промяна в учебната програма заради Истанбулската конвенция. Имаме ясно заложени програми, в които се зачита равнопоставеността на половете", завърши министърът.
http://www.faktor.bg/bg/articles/ministarat-na-obrazovanieto-s-kamerite-v-gradinite-samo-shte-maskirame-istinskiya-problem



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072241
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1789
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930