Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2018 12:32 - Путин потвърди, Русия е разработвала оръжейни системи, нарушила е международните договори
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1031 Коментари: 3 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  САЩ: Путин потвърди, Русия е разработвала оръжейни системи, нарушила е международните договори

Москва явно е „притеснена” от американските планове за разработване на две нови тактически ядрени оръжия

  image

 

02MAR2018   В отговор на руският президент Владимир Путин, който обяви, че Русия разполага с ново поколение оръжейни системи за масово унищожение, които правят американската противоракетна отбрана „безполезна”, от Белият дом заявиха, че отбранителните способности на САЩ „нямат равни и ще остане така и занапред”.

„Руският президент Владимир Путин потвърди това, което правителството на САЩ знаеше през цялото време - Русия в пряко нарушение на задълженията си по международни договори е разработвала в продължение на повече от десетилетие оръжейни системи, които водят до дестабилизация”, заяви говорителят на Белия дом Сара Сандърс, пише "Фокус".

„Министерството на отбраната на САЩ не е изненадано от твърденията на руския президент Владимир Путин, че Русия има нови ядрени оръжия”, коментира говорителят на Пентагона Дейна Уайт. Тя подчерта, че американските въоръжени сили са готови да отбраняват страната си.

Според Уайт оръжията, за които говори Путин, се разработват отдавна и са взети предвид като фактор от американските военни. От Пентагона подчертаха, че противоракетната отбрана на САЩ не е изграждана заради Русия и разположените в Европа системи не са насочени против Москва, а за да отблъскват заплахи от Иран, Северна Корея и други злонамерени държави.

Русия е „притеснена” от американските планове за разработване на две нови тактически ядрени оръжия. Речта на Путин преди изборите е отговорът на плана на администрацията на Тръмп за разширяване на ядрения арсенал на САЩ, коментираха от Пентагона за „Фокс” (Fox News).

Според Си Ен Ен (CNN) думите на Путин са изпратили „охлаждащо послание към всички, набутвайки военни части в лицата на другите нации”.

„Путин иска модерни оръжия, а не съвременна Русия”, смятат в „Блумбърг” (Bloomberg), въпреки че в „ядрената си реч” руският президент също така обеща да намали бедността в страната му наполовина.

Според икономическата медия: „без последователна визия за бъдещето или атрактивен модел, които другите да следват, без каквато и да е мека сила за преговори, без икономически модел, осигуряващ устойчив растеж и намаляване на бедността, дрънкането на ракети е страшен, но кух звук”.

От Би Би Си (BBC) отчитат, че Путин е отправил двойно послание. Първо е казал на Запада: „Не ни притискайте”. А след това е заявил на руския народ преди изборите в Русия: „Гласувайте за Путин и ще гласувате за националната си сигурност”.
http://www.faktor.bg/bg/articles/petak-13/v-operatsiya-na-kgb-i-ds-patrirah-kiril-probutva-balgarskiya-agent-damyanov-v-svetovniya-savet-na-tsarkvite



Гласувай:
2



1. staler - Ах.
02.03.2018 15:06
Ах.
цитирай
2. radostinalassa - Може , разработвала е
02.03.2018 19:10
А янките купиха атомната бомба от немските учени. Не могат да правят и ракетни двигатели. да си купуват тогава
цитирай
3. kolevn38 - Бульо, бульооо, ако глупостта можеше да лети, досега да беше полетяла като фитка над бунище.
03.03.2018 01:55
Аре бегай до котлоня, че ще ти загори фасуля:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1078121
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930