Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2018 13:46 - Светските слабости на патриарх Кирил Гундяев
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2200 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Светските слабости на патриарх Кирил

Докато руският народ тъне в мизерия, главата на Московската патриаршия се къпе в разкош и лукс

  image image image image image image image image image image image   image image image image image imageimage image image 04MAR2018  

"Парите са зло", това е цитат от проповед на руския патриарх Кирил, който многократно е призовавал за съчувствие и помощ на бедните, отказ от "греховните блага на цивилизацията", заради, които "светът ще затъне в грях".

Но, какъв пример дава самият Кирил, известен с луксозния си живот и слабост към скъпи атрибути на властта, разкрива ru.espreso.tv:

1. Яхта за 4 милиона долара

Кирил беше застнет на луксозна яхта, носеща името на езическата богиня Палада, а преди е била на руския президент Владимир Путин. През 2005 година тя е откупена от "Лукойл" и подарена на руската църква. Яхтата, често е виждана закотвена на Ладожкото езеро, където се намира една от резиденциите на Кирил. 

2. Автопарк: Cadillac, Land Cruiser, Mercedes

За своите пътувания руският патриарх ползва само най луксозни автомобили и разполага с обширен автопарк, чиято стойност се измерва в стотици милиони рубли. Кирил разполага с колекционерска съветска "Победа",  кадилак Escalade, Toyota Land Cruiser и Мерцедес S класа.

Руските медии по този повод припомнят думите на Кирил на епархийско събрание през 2012 година. Тогава той напътства свещеничеството: Нека използваме такива превозни средства, които няма да дадат повод на нашите недоброжелатели да дискредитират духовенството".

3. Брониран влак-църква 

През 2013 година, за годишнината от покръстването на Русия, Кирил пристига в Киев с брониран и брендиран "църковен влак". В "храм-вагона" се провеждали богослужения. На интериора на "храм-вагона" може да завиди не една църква, а отвън е нарисувана огромна икона.

4. Часовник Breguet за 30 хиляди долара 

Аксесоарът е сред любимите на монаха-патриарх. Луксозният часовник Breguet  е на стойност 30 хиляди долара е с корпус от бяло злато, каишка от крокодилска кожа. При едно от посещенията на Патриарха при Путин в Кремъл на официалната снимка часовникът беше забелязан от медиите. Веднага след това на официалния сайт на патриаршията часовникът беше "отстранен" с фотошоп, но отражението в полираната кремълска маса беше забравено.

"След като се появи тази снимка отидох да проверя сам, защото идват много хора и ми подаряват разни неща. И си стоят кутиите, които даже не съм отварял и не знам, че са там. И видях, че действително има часовник Breguet, но не съм ги слагал нито веднъж", заяви по повод скандала Кирил.

5. Вила в резерват 

Вилата-храм се намира на черноморското крайбрежие в близост до Краснодар. Разположена е на площ от 100 декара държавен горски фонд, оградена е с 3 метрова ограда с бодлива тел. Имението на Кирил затваря достъпа на местните към морето, а еколози съобщават, че край вилата има много отсечени дървета, независимо, че е резерват.
http://www.faktor.bg/bg/articles/layf-stayl/klyuki/svetskite-slabosti-na-patriarh-kiril




Гласувай:
8



1. roocky - Фарисеи лицемерци. . . . . няма какво ...
04.03.2018 15:46
Фарисеи лицемерци.....

няма какво да се добави тук, повече.

....Кирил пристига в Киев с брониран и брендиран "църковен влак".

На другарите това им е любимото превозно средство от Лениново време
цитирай
2. lajite - Всякога Русия ни е лъгала
04.03.2018 21:48
е казал Раковски. Лъже ни и днес.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061075
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031