Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2018 14:28 - Набиването на червените канчета продължава с пълна сила
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 477 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Л.Решетников: БСП обичат много да обещават, но не правят нищо за българо-руските отношения

Решетников благодари на Волен Сидеров

  image

Леонид Решетников

 

"Драги българи! Този конфликт не би добил такъв размах, ако не беше ситуацията, в която се намират Русия, Европа и целият свят. Не се обиждайте! Думите на нашия патриарх бяха справедливи и казани с пастирска любов", написа в профила си във "Фейсбук" Леонид Решетников, бивш генерал от КГБ, бивш директор на Института за стратегически изследвания, а в момента директор на руското националистическо и монархическо движение "Двуглав орел".

"Ако знаете за посланието на нашия президент пред Федералното събрание, то вероятно разбирате, че можем да се окажем на прага на страшни събития. Западният свят, в който сега е включена и България, оказва огромен натиск над Русия с цел, както каза Путин, да спре нейното развитие. С вас се оказахме в различни лагери", продължава Решетников.

В коментар за скандалното изказване на патриарх Кирил, който протестира заради споменаването на други народи освен руския като освободители на България, Решетников критикува "историческата шизофрения и издевателството над паметта на воините освободители на България. Всичко това е политически мотивирано, за да се покажат толерантни пред Запада, НАТО и ЕС".

Решетников признава, че "все по-силно се разминаваме с българите - не само с ръководния елит, но и с немалка част от народа".

"Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите обичат много да обещават, но и като герберите не правят нищо реално за развитие на българско-руското сътрудничество", смята той.

Според него патриарх Кирил едва се е стърпял до последно да не реагира на официални речи и благодарност "към някакви митични украинци и неизвестни финландци". Но когато чул и уж "проруският" Радев, реагирал, макар че Решетников казва, че "абсолютно изключвам версията за негово (на патриарха - бел.ред) участие в някаква политическа комбинация".

Решетников, цитиран от "Дневник", също така е песимистичен за подобряване на ситуацията, защото "съдейки по всичко, разколът ще се засилва, но всички проблеми произтичали от това, че България е член на НАТО - изключително враждебна към нас организация, на ЕС - наложил твърди санкции и верен съюзник на САЩ, смятащ ни за главен враг".

Той често повтаря, че България принадлежала към "колективния Запад", водещ истинска война с Русия, на руснаците им омръзнали "малките ухапвания и дребнавата подлост". "Псевдо приятелите са по-лоши от откритите врагове", казва Решетников, като благодари на Волен Сидеров, Николай Малинов и Боян Чуков.




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1075199
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1796
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930