Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2018 10:16 - Принуждават семействата на загиналите в Кемерово да подписват декларации за неразгласяване
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 646 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 След трагедията на Дубровка на семействата и близките е било забранявано да разказват за трагедията, като са били заплашвани, че няма да получат телата на загиналите си близки   image

 

27MAR2018  

Принуждават семействмата на загиналите в пожара в търговския център в Кемерово да подписват декларации за неразгласяване на информация, съобщи www.newsru.com като се позовава на източник в Министерството на извънредните ситуации на Русия.

За това, че родителите не са допускани да разпознаят телата на децата загинали в търговския център съобщи и радио "Ехото на Москва".

По какви причини и по чия заповед правоохранителните органи се опитват да "затворят устите" на свидетелите не става ясно.

Освен това, полицията конфискува мобилните телефони, фотоапарати и камери от домовете на хората, живеещи край търговския център.

Експерти припомнят, че такава практика на "разпознаване срещу декларация за неразгласяване" е прилагана след трагедията в театъра на Дубровка, когато при неуспешен опит за спасяване на заложниците загинаха стотици невинни руски граждани. Тогава на семействата и близките е било забранявано да разказват за трагедията, като са били заплашвани, че няма да получат телата на загиналите си близки.

www.newsru.com подчертава, че в неделя, когато за пожара вече е било известно, както и, че там има много жертви, държавните телевизии практически нищо не са съобщили. 

До момента потвърдените жертви са 64, но някои руски медии твърдят, че те са много повече, споменава се дори цифрата 400.
http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/prinuzhdavat-semeystvata-na-zaginalite-v-kemerovo-da-podpisvat-deklaratsii-za-nerazglasyavane




Гласувай:
3



1. haralanov - ...........
27.03.2018 10:31
Джуджето от Кремъл най-после прилетел в Кемерово.
В момента има митинг в центъра на града и хората викат ОСТАВКА !
Е, джуджето не смее да се появи на митинга, де.
Всъщност, да не си помислите, че джуджето ще обяви национален траур заради изгорелите дечица и да разваля хатъра на империята?!
Собственикът на мола, милиардерът Денис Штенгелов е местния му солташак и главна опора на мафията, наречена "Единная Россия".
На изборите миналата седмица са раздавали безплатни талони за посещения в мола на гласуващите за джуджето.
После джуджето най-вероятно ще положи цветя, които някой сътрудник е донесъл. Псле ще посети болницата, за да го излъчат по телевизията.
После джуджето ще заяви, че е имало престъпна небрежност, ще разпореди най-строги мерки, ще подхвърли на родителите на дечицата по 25 000 лв. , колкото за погребение и да стигнат за алкохол за няколко месеца, а следствието и делото ще се влачат с години, докато мъката избледнява и всичко потъва в забрава.
Катун с ракети.
Мъчно ми е за свестните хора в тази империя.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061272
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031