Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2018 10:52 - Варненският митрополит Йоан чества руски владика, подтискащ сънародниците ни в Одеска област(видео)
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 444 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БПЦ се оказа единствената Православна църква, която съслужава с една от трите църковни структури в Украйна, преди още окончателно да е издаден Томос от Вселенския патриарх   image

Варненския владика Йоан

30SEP2018  

Българската православна църква систематично и добре подредено подкрепя Москва като се проявява съвсем като филиал на Руската църква в България. Това е национално предателство, потъпкващо европейската идентичност на страната, което е престъпление по-тежко и от държавната измяна.
Последното доказателство в потвърждение на това е участието в събота, 29 септември, видно от посочения по-долу видео-материал, на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в чествания, посветени на рождения ден на небезизвестния българомразец - Одески митрополит Агатангел от Московската патриаршия в Украйна. Този празнуван и от БПЦ рожденик вече три десетилетия 

не позволява български свещеник на български език да отслужва богослужения за бесарабските българи

и българите, избягали от Османската империя от района на Ямбол и Сливен през XVII в. в Одеса. А митрополит Йоан е родом от Ямбол. Жалко! Срам и позор! Предатели има и днес.
Странно е, че Варненският владика след обявлението от Вселенската патриаршия, че ще се предоставя автокефален статут на единна Църква на Украйна чрез специален Томос, какъвто и БПЦ е получила от Константинопол през 1945 г., след решението на Московската патриаршия на Кремъл за прекъсване отношения с Цариград, преди още да има общо официално становище на Патриарха и Синода в София по украинския църковен въпрос и при наличието на двама канонични Екзарси на Вселенския Трон в Украйна участва в про-московска пропаганда. 

Българин да чества руски имперски владика

 с усещане за генерал-губернатор, подтискащ сънародниците ни в Одеска област

 и проповядващ отделяне на територии от Украйна и "връщането" им на Русия като Крим е престъпление според международното право и националтото законодателство, приемащо подписаните от Българското правителство международни договори и спогодби.
Йоан служи с руския митрополит на Украйна Онуфрий, който бил "каноничен". А Екзарсите Даниил и Иларион, които са със специален мандат от Великата Христова църква в Константинопол не са ли канонични за Йоан и БПЦ?! Същият Онуфрий през 1990 г. подписва писмо до тогавашния Вселенски патриарх Димитрий, с което се обявява "ЗА" отделяне на Църквата в Украйна от Москва и за получаване на автокефалия от Цариград, но сега е автономен предстоятел на кремълската псевдоцърковна структура, подчинена на другарите (само помежду си) Путин и Гундяев.
Безспорно Литургията в Одеса на 29-ти септември е възглавена от Александрийският патриарх Теодор II, но той е във функцията на медиаторстващ между Константинопол и Москва за преодоляване на голям разкол в Православието, разделящ Севера и Юга, тъй като в традицията на Православната църква Патриархът на Александрия по византийската терминология е "арбитър на вселената", той има функцията на помирител между спорещи страни до окончателно решение. Това действие по историческата му длъжност в Църквата е видно пак от приложения по-долу видео-материал. В него е отразено как патриарх Теодор II споменава в руски храм в Одеса името на Вселенския патриарх Вартоломей I и дори се забелязва, че сакосът - богослужебната одежда на Александрийския патриарх Теодор II, с която той служи при московските духовници в Украйна е с огромни, забелязващи се отдалеч знаци с монограм: "ВАРТОЛОМЕЙ КОНСТАНТИНОПОЛСКИ". Това е огромна смелост и проява на висша дипломация, особено в условията на опасности като

случая с чашата с вода,

поднесена на Вартоломей от хората на Кирил при срещата им в Истанбул на 30 август т.г. и след съобщенията за хакерски атаки в Патриаршията в Цариград от Държавния департамент на САЩ.
Така БПЦ се оказа единствената Православна църква в целия свят, която съслужава с една от трите църковни структури в Украйна, преди още окончателно да е издаден Томос от Вселенския патриарх, и то естествено с московската структура, при условие, че Русия и Украйна са във война. Както винаги БПЦ е в робско подчинение на Москва и е широко представена от своя висш служител Йоан Варненски на руския фронт, открит сега от тях пък в Одеса. Дори Сръбската православна църква, която е в тясна близост с Московската патриаршия в лицето на нейния патриарх Ириней проявява дългосрочна дипломатичност не само като отсъства от Руската църква в Украйна, а дори служи днес по повод 100 години от края на Първата световна война с първия в Православието - Вартоломей I Вселенски в Солун на военно гробище с погребани паднали воини от английски, френски, американски и друг произход, което е знак, че Христос е Спасител за всички хора по света, а не е приватизиран от псевдоправославните болшевики в Москва и подчинените им агенти и ченгета в раса от задунайската църковна руска губерния на "Оборище" 4 в София.
Предателство към Вярата, Отечеството и сънародниците ни в Одеса!
Срам и позор!






Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059407
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031