Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2018 19:18 - На днешния ден през 1991 г. Съветският съюз престана да съществува
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1252 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Александър Йорданов

26DEC2018   Александър Йорданов, специално за Faktor.bg

На този ден –26 декември, през 1991 г. прекрати своето съществуване Съветският съюз. Неговият Върховен съвет прие Декларация, с която оповести разпадането му и призна независимостта на доскорошните 15 съюзни републики. Това са днешните държави Армения, Азербайджан, Беларус, Естония, Грузия, Казахстан, Киргизстан, Латвия , Литва, Молдов, Русия, Таджикистан, Туркменистан, Украйна и Узбекистан. 
Ден по-рано съветският президент Михаил Горбачов подаде оставка и прехвърли правомощията си на руския президент Борис Елцин.  Вечерта в 19:32 ч. знамето на СССР на Кремъл е свалено и е издигнато дореволюционното национално знаме на Русия. 

Шоуто бе голямо

 С право може да се нарече невиждано, защото СССР, завалията,  бе изкарал 69 години, но пък за това кратко време бе натворил планини от престъпления срещу човечеството. Достатъчно е да бъдат споменати масовите убийства на хора, депортациите на цели народи, подпалването на Втората световна война, Гладоморът, концлагерите в Сибир, Катинското клане, окупацията на много държави, включително и на България, насилствената смяна на политическите и икономическите системи на всички държави, в които бе стъпила съветската армия. 
За тези близо седем десетилетия Съветската власт успява да унищожи десетки милиони съветски граждани. Според Александър Солженицин общият брой на унищожените от режима на кръволока Йосиф Сталин само за периода от 1917 г. до 1959 г. е  66,7 милиона души. Според историкът Рой Медведев жертвите на съветския режим от 1927 г.до 1953 г. са 40 милиона. Някои намират тези данни за преувеличени. Но колкото и да са преувеличени фактите остават – за 69 години съществуване съветската власт е унищожила десетки милиони свои граждани. Хора без вина. Единствената им „вина” е, че са се родили и живяли в Съветския съюз. Ако бяха се родили и живяли в САЩ, например, щяха да си бъдат живи и здрави, и до днес. Защото в САЩ дори естествената продължителност на живота е по-голяма, отколкото тя е била в СССР. 
Какво са за историята 69 години. Нищо. Това е изключително малък отрязък от време. Но това са годините на един човешки живот. Съветският режим не позволи на милиони хора да изживеят поне тези дадени им Бога години. 

Но защо се разпадна Съветският съюз. Главната причина е сбърканата му политическа и икономическа система. Съдбата на Съветския съюз е доказателство, че 

комунистите са тотално некадърни като управленци

 Затова и ако сте обърнали внимание няма нормална страна, в която хората да позволяват комунисти да управляват. И хората на Запад са като нас, с по една глава, две ръце и два крака,  но се различават явно от нас по това, че и през ум не им минава да поверят живота си в ръцете на комунисти. А тази грешка или този съветски почин, българите приеха да следват 45 години. Много време. Десетки хиляди нашенци бяха избити. Разликата спрямо СССР бе само в количеството на престъпленията. Съветската власт унищожава около 30%  от населението на своята държава, а българските комунисти – около 5% от населението на България. Нашите комунисти по-бързо разбират, че ако унищожат повече хора няма да има кой да им работи и да ги храни. А като няма кой да работи, то те и няма да има откъде да крадат. Омагьосан кръг. Това е и обяснението за краха на СССР. Той загина, защото дойде момент, в който надутият балон на комунистическата икономическа система, балонът на строежа на комунизма, се спука. Помогна му и великият Роналд Рейгън, който с трандафора си го подритна.  
Заедно с прекратяването на съществуването на Съветския съюз изчезна от демографската карта на света и т.нар. „съветски човек”. Никъде вече не се среща.  И правилно, защото не е редно да се плашат хората, особено по празници. СССР се бе засилил да унищожи и Господа дори, но не успя. Но е факт, че имаше и такъв период, в който комунистите си бяха самовнушили, че са по-важни от Него. Затова и ги смятахме за глупави хора. Но те се гордееха, че са такива.  

Днешният руски президент Владимир Путин преди година определи разпадането на СССР като „най-голямата геополитическа катастрофа на ХХ век”. Грешка! Това бе най-прекрасното геополитическо събитие на този век. но обърнете внимание как разсъждава „владетелят на Кремъл”. За него не двете световни войни през този ХХ век,  които отнемат живота на стотици милиони хора по света са катастрофа. За Путин катастрофа е това, което е логично. Този начин на мислене е опасен. Извратен дори.  Но той не може да отнеме радостта на милионите освободени от примката на Москва хора. Няма честен човек, няма нормален човек, който да не се зарадва от сърце при новината, която долетя като светла и благодатна коледна искра на 26 декември 1991 г. от Москва: СССР престана да съществува! 

Велик ден за човечеството! 

Спомен за цял живот. 

СССР възникна като свръхдържава след като болшевиките унищожиха Руската империя. Те избиха дори семейството, заедно с децата, на последния руски цар. Изобщо, болшевиките бяха човекомразци. Опитаха се сами да си направят империя. Светът я нарече „империя на злото”. И с право. Не че Руската империя бе цвете за мирисане, но съветската несъмнено я надмина по злосторства. И така, за около 70 години, две империи загинаха на руска територия. От десетина години обаче в  Кремъл се опитват, макар и засега безуспешно, да лансират нов имперски проект – наричат го Евразийски съюз. Самото име подсказва за намерение да се заграбят територии или държави от Европа и Азия. Да се затворят те в нов съюз. Не врат, ами шия. Залудо се морят в Кремъл. И този им план е мъртвороден. Но е факт, че жертвите на това поредно руско безумие вече са хиляди. Това е резултатът от руската агресия само презд последните десет години срещу Грузия и Украйна. Защото в Москва са на мнение, че без Украйна и Грузия не може да има Евразийски съюз. И няма да го има естествено, но със сигурност още невинни хора хора ще загинат.

Ние, българите, сме особено радостни от разпадането на Съветския съюз. Защото нашите комунисти бяха направили два опита да затрият държавата ни като я присъединят към Съветския съюз. Така че радостта ни от изчезването на „империята на злото” е двойна. В определен смисъл наистина е такава. Защото 

СССР изчезна, България остана и на два съюза член стана – на Европейския съюз и на НАТО

 А точно тези съюзи мрази днес Кремъл. Това е като натриване на носа на „руските другари”, заради глупоста им близо 70 години да мъчат милиони хора с тяхната измишльотина наречена Съветски съюз. Разгеле, няма го. Склопи очи на 26 декември 1991 г. Велик ден за човечеството!  


Тагове:   сащ,   Русия,   СССР,   Горбачов,   росия,   США,   горбачев,


Гласувай:
3



1. radostinalassa - Он сошел с ума?
26.12.2018 19:25
И фашистка Германия е победена от США? Гумма.
цитирай
2. samarinof - Не зная дали е сошел с ума, но Империята на злото престана да съществува поради факта, че бе създадена с кръв и престъпления.
26.12.2018 20:49
А фашистка Германия бе победена не само от СССР а в коалиция със САЩ и Великобритания. Това, че СССР отнесе най-тежката част от войната не означава, че сам е бил против нацистите.
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
27.12.2018 07:25
СССР и фашистка Германия са двете грозни лица на една и съща мания за власт, грабеж и диктатура, но СССР във времето се оказа по-грозното и садистично лице на Злото.
цитирай
4. radostinalassa - США влиза във войната през 44 или 45 година.
27.12.2018 13:45
За да не завземе СССР цяла Европа. Това са 4 години война , и месеци позьорство.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059536
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031