Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2019 13:37 - Семейството на Елена Йончева построило три къщи по морето с европари
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 714 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image  

И водачката на евролистата на БСП Елена Йовчева се оказа собственичка не на една, а на цели три къщи за гости в близост до морския бряг. 

Оказва се, че семейството на Елена Йончева си е построило с европейски средства три китни вили в странджанското село Велека, непосредствено до модерния курорт Лозенец. Според него схемата за усвояване на субсидии е задвижена от мъжа и свекъра на червената депутатка, както и свързани с фамилията лица, твърди разследване на Агенция ПИК. 

В момента обаче комплексът не работи по предназначение, а полукриминално. Няма сайт, тарифа за настаняване или официален телефон за контакт. Това е сериозна нарушение на правилата на Програмата за развитие на селските региони.

За капак проектирането и плановете на строежа са изпълнени не от кого да е, а от мъжа на Елена Йончева и брат му чрез архитектурната им фирма "Зуум студио“. Това е видно и от сайта им, където гордо са публикували снимки на имотите, както и интериора.

Излиза, че голяма част от въпросните евросредства директно са се върнали в семейството – бащата ги дава на фирмата на синовете си.

Парцелът от 1500 кв. м. и е купен от фирма "Парк Велика“ ООД пред 2008 г. от частно лице. Година по-късно е направена оценка по ОВОС, тъй като районът е екологично чист и се води защитена зона в парк "Велика“, чието име заимства дружеството.

По същото време община Царево осигурява на фирмата без конкурс и поръчка и ползването уж като пасище на още 1 декар общинска земя, за която плащат наем в продължение на над 10 години с поетапно удължаване на правото на ползване.

През 2011 г. фирмата ипотекира и трите къщи, като по този начин си осигурява свежи парични потоци, вероятно за оста проекти на амбициозното семейство.

Странен е фактът, че въпросните къщи за гости изобщо не се отдават под наем, а дейността на дружеството е съмнителна. Фирмата на свекъра на Йончева не изпълнява нито едно от изискванията, заложени в програмата на Министерство на земеделието, с което са спечелили сериозното финансиране.

Комплексът няма сайт, нито публични контакти, чрез които евентуални гости да си наемат някоя от вилите. Единственият телефон за връзка е на управителката и съдружничка на свекъра на Йончева – Яна Куцарова, пише изданието.




Гласувай:
5



1. krumbelosvet - Манипулация
23.04.2019 13:49
Даже снимката на "злодейката" е манипулирана или поне специално подбрана.
Йончева НЯМА ИНТЕРЕС да плюе на основния си капитал - ПРЕСТИЖА на световен репортер - заради рисковани гешефти. И авторът едва ли си вярва на стъкмистиката.
цитирай
2. samarinof - Не бих казал, че Йончева е световен репортер. По-скоро е репортер на БСП и за някакъв престиж е немислимо да се говори.
23.04.2019 20:01
krumbelosvet написа:
Даже снимката на "злодейката" е манипулирана или поне специално подбрана.
Йончева НЯМА ИНТЕРЕС да плюе на основния си капитал - ПРЕСТИЖА на световен репортер - заради рисковани гешефти. И авторът едва ли си вярва на стъкмистиката.

Освен това до момента никога и по никакъв повод въпросната "световна репортерка" не е направила дори едно разкритие за престъпленията или нарушенията на нито един червен престъпник.
цитирай
3. shtaparov - Трътлеста руска ...
25.04.2019 04:22
Трътлеста руска татарка
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059512
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1752
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031