Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2019 18:57 - Елена Йончева е „невинна”, но на седем въпроса не може да даде прост отговор
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 411 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image

Елена Йончева

 

Димитър Иванов

Безспорният шлагер на стартиралата вече кампания за европейски парламент ще бъде водачът на листата на БСП Елена Йончева. Ежедневно тя извира от различни медии и припява една и съща песен - че е политическа жертва, несправедливо обвинена от прокуратурата за пране на пари, че е тотално невинна и непорочна. Естествено от Йончева няма да чуем и дума – как ще отстоява европейските ценности и национални интереси в обединена Европа от домогванията на Кремъл да превземе и отслаби България чрез крайно десни и национал-социалистически партии като БСП. Но вероятно това не е и задачата на Елена, още повече като се има предвид, че профилът на водача е специално подбран по московски стандарти: По майчина линия водачът на БСП е рускиня, за баща и се твърди, че е работил против ЕС и НАТО и в интерес на тоталитарните комунистически тайни служби, завършила е в СССР и никога не е казала дума срещу режима на Путин, представя се за разследващ журналист, но никога не е разследвала корупцията в БКП-БСП.

Но за обществото и избирателите остава твърде важен въпросът: има ли основание Йончева да бъде атакувана, заради 

„аферата КТБ”

Голите факти са доста любопитни!

На 31 август 2018 година срещу депутата от БСП Елена Йончева е образувано досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства в особено големи размери, присвоени по престъпен начин от фалиралата КТБ чрез офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”. Като едноличен собственик на „Авторска телевизия” ЕООД Елена Йончева е взела решение да учреди съвместно дружество с офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”, регистрирана на Британските Вирджински острови. Така се ражда новата компания  „Офроуд” ООД. В нея Йончева и офшорката си разделят собствеността по 50%, но въпреки всяка бизнес логика „Авторска телевизия” ЕООД срещу нейните 50% собственост внася скромно 5000 лв., а съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид”, срещу същата собственост прави парична вноска в размер на 315 хил. лв. „Далий Трейдинг Лимитид” се задължава да внесе  и допълнителна сума от 250 хил. евро. Управител на новото дружества става Елена Йончева, която веднага си определя месечна заплата в размер на 12 бона. Като шеф на „Офроуд” Йончева сключва веднага договор с КТБ за платежни услуги. Според държавното обвинение в случая става дума за тежко престъпление – пране а пари, като паричният поток е с вероятно престъпен произход – присвоени от длъжностни лица средства, собственост на КТБ.

Депутатът Елена Йончева твърди, че е невинна и не е знаела за връзката на парите с КТБ. Но и до днес, въпреки всички увъртания и усуквания тя отказва да даде смислен и прост отговор на няколко логични въпроса, а и  журналистите угодно отказват да и ги зададат:

1. Защо банкерът беглец Цветан Василев, който се предполага че стои зад офшорката, е избрал именно нея, за да правят бизнес? Такава чест е почти невъзможно да бъде оказана на друг журналист.

2. Защо двете страни в новото дружество „Офроуд” внасят космически несъпоставими суми, въпреки че притежават по 50% от него? 

3. Как като шеф на тотално неизвестната фирма „Офроуд” Йончева успява автоматично да сключи апетитен договор с КТБ за платежни услуги?

4. С опрян пистолет в слепоочието ли е заставена от адвокатите на ТВ7, свързана с Цветан Василев, та веднага се съгласява да стане съдружник със съмнителна офшорка и да оперира с пари с неясен произход, или това е осъзнат и напълно доброволен акт? В това съмнително и скандално съдружие Йончева се представя като жертва, но ако е била заставена или изнудвана, защо не е подала сигнал в полицията и  прокуратурата? Тя е човек с влияние и за разлика от всеки обикновен гражданин на нея щяха да и обърнат внимание.

5. Твърди, че с преведените пари е закупила техника и е произвела продукция – филми, но на кого са предоставени и продадени тези филми, каква сума е получила за тях и защо не са отразени в счетоводството на компанията?

6. Къде е закупената техника, има ли фактури – отказва да ги покаже, както и да обясни какво е станало с тях?

7. Как само срещу внесени от нея 5000 лв. еднократно в уставния капитал на дружеството, получава право да си определи 12 бона месечна заплата за две години?
https://www.faktor.bg/bg/articles/elena-yoncheva-e-nevinna-no-na-sedem-vaprosa-ne-mozhe-da-dade-prost-otgovor




Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061082
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031