Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2019 22:06 - Другарки и другари, кои точно избори бяхте спечелили?
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 639 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 02.06.2019 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 За втори път БСП загуби спечелени избори. Това коментират социалистите тия дни, особено онези от вътрешната опозиция на Корнелия Нинова.

Другарки и другари, щеше да е смешно, ако не беше жалко. Кои точно избори са ви били спечелени, че да ги загубите? Не сте имали собствено парламентарно мнозинство от повече от 20 години и не сте били първа политическа сила от повече от десетилетие. Как така точно последните два избора щяхте да ги спечелите? Вярно, придворни социолози на "Позитано" 20 вещаеха процент-два повече от ГЕРБ на евроизборите. И може би бяха прави, защото "Апартаментгейт" е огромен скандал, който разтресе из основи Бойко Борисов и компания.

Вие, другарки и другари, обаче пак загубихте. Корнелия Нинова сигурно има лична отговорност. Но не тя е основният виновник за поредната ви загуба. Причините са други, те са известни. Но вие или не можете, или не искате да ги разберете.

Първо и най-важно: БСП не е опозиция на ГЕРБ. По най-важните въпроси - съдебната реформа, отношението към Русия и т.н. позициите на тези две партии са сходни и дори съвпадат.

Второ: Бойко Борисов съумява да отстрани от постовете им хора, които са загубили обществено доверие. Не много демократичен подход наистина, но пък върши работа, защото е все някакво, макар и минимално, възмездие. Докато когато БСП е на власт, никой не се хвърля на вълците. Така поне казваше настоящият лидер на ПЕС Сергей Станишев, когато той бе премиер.

Трето: ГЕРБ все пак върши някаква работа и в полза на обществения интерес. Вярно, магистралите не са особено качествени, често се ремонтират, но все пак ги има. Вие, другарки и другари, когато сте на власт, не вършите почти нищо на ползу роду. Само се карате кой ще вземе комисионната.

Четвърто: Малко преди евроизборите беше 9 май. И цялото ръководство на БСП манифестираше из София на шествие, което издигаше портрети на Ленин и Сталин. Нищо чудно точно тогава ГЕРБ да е започнала да набира преднината, с която ви задмина на евровота. Малко преди местните избори наесен ще дойде 9 септември, най-светла дата в българската история за всеки правоверен позитанец. Най-вероятно лидерът на БСП - независимо дали е Нинова или някой друг - отново ще мине по жълтите павета под портретите на "вожда на октомврийската революция" и "бащата на народите". И БСП пак ще свали едни проценти от изборния си резултат.

В заключение - вие, другарки и другари, с цялостното си поведение сте най-сериозният стълб на Бойко Борисовата стабилност. Тъкмо някой от ГЕРБ се издъни, тъкмо на хората започне да им писва от "герберите" и се появявате вие, за да възстановите общественото доверие в тях. Независимо кой точно е лидер на БСП, кой е зам.-шеф, кой е член на изпълнителното бюро и т.н. Обясненията за това ви поведение биха могли да бъдат различни. Първото, разбира се, е политическо късогледство, стигащо до глупост. Но има и други възможни. Например това, че на "Позитано" 20 има хора с тежки зависимости, които не им позволяват да бъдат истинска опозиция на ГЕРБ. Или пък друго, леко конспиративно, но не съвсем лишено от логика: БСП крепи ГЕРБ, защото така е удобно на Москва, която няма нито една причина да бъде недоволна от Борисов, особено през третия му мандат.

Другарки и другари, вие, разбира се, бихте могли да промените това не особено радостно за вас положение. Просто е - трябва да станете истинска лява партия от европейски тип, която да защитава интересите на наемния труд. Ниските доходи са най-големият проблем в България и една истинска лява партия със сигурност може да има успех. Не би трябвало да е толкова трудно за вас, другарки и другари, ако сте убедени и истински социалисти, но очевидно не ви се получава вече 30 години. Вероятно защото това минава през отричане от БКП, през скъсване на връзките с Москва, през противопоставяне, а не обслужване на "народните изедници"... Ако все пак успеете, то добрите изоборни резултати, другарки и другари, със сигурност няма да закъснеят.

image Любен  Обретенов

 


https://clubz.bg/83550-drugarki_i_drugari_koi_tochno_izbori_bqhte_spechelili



Гласувай:
4



1. shtaparov - Те ще спечелят изборите за ставане ...
03.06.2019 04:38
Те ще спечелят изборите за ставане на 16-та република и за оставането им доживот във властта,но само ако гласуването се правеше в Татарстан или Монголия.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1071643
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1789
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930