Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2019 17:36 - Туск отговори на Путин: Отживелица са авторитаризмът, култът към личността и законът на олигарсите
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 597 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      image  
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази категоричното си несъгласие с твърдението на руския президент Владимир Путин, че прогресивните идеи на западните демокрации са отживелица, предаде Франс прес.

В интервю, публикувано днес във в. "Файненшъл таймс", Путин заяви, че либералните ценности са отживелица. Прогресистите "вече не могат да налагат на хората какво да правят, както опитваха да правят през последните десетилетия", заяви руският президент пред британския икономически всекидневник в момент, когато популистите в Европа и САЩ са във възход.

"Тази прогресивна идея предполага, че нищо не може да се направи. Че мигрантите могат да убиват, грабят и изнасилват напълно безнаказано, защото правата им се защитават", отбеляза Путин. Той подчерта, че "тази идея е отживелица и влиза в конфликт с интересите на голямото мнозинство от населението".

Путин отправи критики към решението на германския канцлер Ангела Меркел да отвори границите на страната си за един милион бежанци, определяйки го като кардинална грешка. В същото време той похвали политиката на затваряне на границите пред нелегалните мигранти, водена от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Председателят на Европейския съвет заяви иронично, че само безсънието, дължащо се на смяната на часовите пояси, му е позволило да прочете цялото интервю.  "Трябва да кажа, че съм напълно несъгласен с аргумента, според който либерализмът е отживелица. Като европейци ние защитаваме твърдо и недвусмислено либералната демокрация", заяви бившият полски премиер на пресконференция в японския град Осака, където се провежда срещата на високо равнище на Г-20.

"Който казва, че либералната демокрация е отживелица, казва с това, че свободите са отживелица, че правовата държава е отживелица и че човешките права са отживелица", подчерта Туск, цитиран от БТА.

Според европейците обаче "става дума за основни и непреходни ценности", отбеляза председателят на Европейския съвет. Той определи като отживелица авторитаризма, култа към личността и закона на олигарсите, макар да призна, "че понякога те може да изглеждат ефективни".



Гласувай:
1



1. radostinalassa - Брюксел ни препоръчва отново...
28.06.2019 18:09
да приемем Истанбулската котвенция, нали ? но ние не я искаме. Не щем либералните им ценности. Нито мигрантите на Меркел. И тя започна да трепери от проклятието на хората.
цитирай
2. samarinof - Ти като не щеш либералните им ценности защо не идеш да си живееш в Русия, а мъчиш българската земя с глупостите и дивотиите си, бабе?
28.06.2019 19:00
radostinalassa написа:
да приемем Истанбулската котвенция, нали ? но ние не я искаме. Не щем либералните им ценности. Нито мигрантите на Меркел. И тя започна да трепери от проклятието на хората.


Така и така гледам не ти харесват нито ЕС, нито България, най-добре вдигай бохчата и на тренчето, та право при твоите единомишленици, при Вовата.
цитирай
3. apostapostoloff - Тази покварена и пропаднала старица
28.06.2019 19:20
наистина няма място в България!
Тя е враг на народа ни, на страната ни, на Европа.
(Не изпукаха тия дърти изроди, еееееей!)
цитирай
4. samarinof - Объркана бабка...
28.06.2019 20:36
apostapostoloff написа:
наистина няма място в България!
Тя е враг на народа ни, на страната ни, на Европа.
(Не изпукаха тия дърти изроди, еееееей!)

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1072797
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1790
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930