Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2019 20:33 - Идат новите будители от Бузлуджа със „Света Корнелия Крушовишка”
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 913 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дядо Коледа разтвори в юлските горещини чувала с подаръци
    image

Новите будители на България, снимки: Фейсбук

 

Виолета К. Радева

Отмина и тазгодишното сборище на преименуваните на социалисти наследници на Българската комунистическа партия. По всички възможни телевизии видяхме подробни репортажи от червения митинг на Бузлуджа, както и речта на Корнелия Нинова пред съпартийците си. Някои сайтове ни зарадваха с десетки снимки, една от друга по-красиви.
Какво видяхме и узнахме още ние, българите, които никога не сме били членове на тази партия и които сме избрали не евразийска ориентация, а проевропейска и пронатовска? 

Видяхме червена поляна

Присъствалите там бяха с еднакви червени тениски, с червени шапки, с червени забрадки, с червени знамена и плакати. Да се чуди човек откъде намериха другарите толкова пари при положение, че само преди броени дни К. Нинова разпалено обясняваше пред съчувстващи телевизионни водещи, че нямали никакви средства, касата им била празна! Тук-там се мяркаше някое българско знаме, но нито едно на Европейския съюз. Впрочем, нямаше го и лидерът на Партията на европейските социалисти и предшественик на Корнелия Нинова. Възбудени социалисти сега прегръщаха и целуваха Нинова, забравяйки, че преди също така възбудени прегръщаха и целуваха Сергей Станишев. Днес той е врагът вътре в партията! Да, не видяхме Станишев и други някои знакови фигури от БСП, но затова пък в предните редици беше внукът на полк. Кацамунски и ново острие на партията.

Казано беше от другарката Нинова, че в подножието на трибуната, от която тя, в розови гащи, бяла риза и развят по хайдушки перчем държа реч, има над 40 хиляди социалисти, много от които дошли от чужбина специално за събитието. Надяваме се, че са дошли от Москва и Санкт Петербург, защото не можем да допуснем, че синчета и щерки на социалисти, развяващи 

руски хартиени знаменца, накичени със сърпове и чукове

и понесли портрети на Сталин и на Путин, ще учат другаде или ще обогатяват с труда си някоя от презрените западни капиталистически държави.

МВР от Казанлък обаче съобщи, че на двата паркинга са регистрирани 420 автобуса и микробуса /!!!/. Да приемем, че във всичките, дори в микробусите, е имало по 40 души, това прави общо 16 800 души. Да го изпиша и с думи, за да няма техническа грешка: шестнадесет хиляди и осемстотин души. Камерите показаха още, макар мимоходом, сергии с локуми и червени близалки във формата на петолъчки, порцеланови чаши за чай с ликовете на другарите Румен Радев и Корнелия Нинова, на Тодор Живков и Владимир Путин. Порадвахме се на як социалист с татуирана върху корема червена петолъчка и обилие от други комунистически символи по цялото туловище, на мустакат мъжага, носещ гордо шапка с надпис”СССР”, а над абревиатурата – щамповани вездесъщите чук и сърп, на модерна социалистка с огромна синя шапка, красиви воалени фусти и куфар, поела в незнайно коя посока...

image

Гвоздеят на визуалното изкуство обаче беше голям портрет, прегърнат от изобразения художествено, в духа на Владимир Димитров-Майстора модел. Видяхме колко щастлива е другарката Нинова за оказаната ѝ от някой социалистически самодеец чест. Мнозина се сетиха за модерните руски икони, върху които са изографисани Йосиф Висарионович Сталин и Владимир Владимирович Путин като православни светии. Впрочем, някои вече дадоха име на картината:

 „Света Корнелия Крушовишка”...

Видяхме още каква радост настана, когато другарката Искра Баева от СУ „Свети Климент Оридски”, обучаваща бъдещите учители по история за българските училища и авторка на учебниците по история на нашите деца и внуци, беше наградена с нещо си на името на Димитър Благоев заради дейността си на пропагандистка и „за цялостен принос в развитието на идейните основи и политика на БСП”! Това е! Кой казва, че имало закон, който обявявал комунистическия режим за престъпен? Закон няма, има само една декларация, която осъжда това и онова, но няма нито една предвидена санкция за неспазването на изброените неща. А без санкции закон няма, мисля си аз като един лаик.

Видяхме също, че към устремената в светлото комунистическо бъдеще чиния пълзят по напечената от юлското слънце пътека ентусиасти, зарадвани от подаръка, който им направи неотдавна американската фондация, основана от милиардера Жан Пол Гети – почти 200 хил. долара за „спасяване” на уникалната сграда и превръщането ѝ в място за поклонение на милиони комунисти и модерни марксисти от цял свят. Те не се вълнуват явно от това, че „уникалната” постройка е открадната от ... Америка! А може би именно поради този факт искат да я спасяват? Из мрежата се появиха две снимки: на изтърбушената паница с антена, върху която свети огромна петолъчка, построена през 1981 г. с труда и парите на целокупния български народ; на гръцка православна църква в окръг Милуоки, щат Уисконсин, проектирана през 1956 г. от Франк Лойд Райт. Толкова за „уникалното бижу” на социалистическото изкуство!

image

С особено удоволствие разгледах публикуваните снимки във фотогалерията на сайт, който претендира да е флагман на дясното и демокрацията, от събитието на 27 юли 2019 година. Репортажът ни прави съпричастни на това забележително честване. Снимки на млади усмихнати лица в едър план; Нинова прегърнала момиченце като любеща баба; Нинова, раздаваща автографи; Нинова с момиченце в народна носия; реклама на партийната телевизия на БСП; и пак широко засмяната лидерка; и пак Нинова; още Нинова; Нинова поднася погача на дете; Нинова раздава въздушни целувки. Общо 33 снимки пресъздават комунистическата еуфория на поляните под изтърбушената чиния. Не знам защо този фоторепортаж ми напомни репортажите, които се появяваха в пресата и по телевизията преди 1990 г. по същия повод. Велико нещо е пропагандата! Някой във форума на сайта същия ден, в 18,22 ч., е одобрил това във всяко отношение вдъхновяващо отразяване на събора на БСП: „Само до 18 часа има 4 статии за празника на БСП. Браво!”

Това видях. А чух това, което чу и цяла България – че 

комунистите са новите будители,
 

че ще управляват с „ум”, че всички детски градини ще са напълно безплатни, че ще открият навсякъде общински болници, че ще има транспорт до всяко населено място, че ще дават по 10 минимални заплати на всички млади хора! Ако не беше по време на юлските горещници, щях да кажа, че дядо Коледа е разтворил огромния чувал с играчки за малките деца... 



Гласувай:
12



1. germantiger - свинята майка
30.07.2019 21:11
ИМАЛО ЧУМА ПО СВИНЕТЕ

ЗНАЧИ ЖИВОТА НА КУРНЕЛИЯ Е В ОПАСТНОСТ
цитирай
2. germantiger - кеф ми е като ги гледам боклуците :)
30.07.2019 21:12
първите двама са почти трупове

хубаво е че са видели смъртта на ссср и нрб

чикиджията с корема и петолъчкарта - наше ляво има нещшо с ГОТИЧЕСКИ ЩРИФТ ТАТУС :)
цитирай
3. rosiela - Много ми хареса!
30.07.2019 21:13
germantiger написа:
ИМАЛО ЧУМА ПО СВИНЕТЕ

ЗНАЧИ ЖИВОТА НА КУРНЕЛИЯ Е В ОПАСТНОСТ

цитирай
4. starforlife - "Присъствалите там бяха с еднакви червени тениски, с червени шапки, с червени забрадки, с червени знамена и плакати."
30.07.2019 21:42
Това беше една от стотиците идиотии на изклецания соц - задължителното, насилствено уеднаквяване. Тоест, обезличаване.
И тези, които са свикнали и им харесва да са овце, а не индентичности, още проблейват с тъга по кошарата и стадото си.


Некадъеникът... Който няма капацитета, а и топките да блести... Му дай да се прикрие в стадото, където се чувства добре с посредствеността си.
цитирай
5. apostapostoloff - Бойко вече им е подготвил
31.07.2019 05:56
гьостерицата. На есен пак ще гризнат дървото. Сопа, само сопа за тая измет!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059832
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031