Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2019 12:25 - Журналист, разкрил допинг схемата в Москва: Русия не е жертва, няма политика в наказанието
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 509 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image  

Световната антидопингова агенция изключи Русия от участие в световни спортни състезания за следващите четири години. Решението бе съобщено в началото на седмицата. 
Според доклад на агенцията Москва е подправяла информацията и данните, които е предоставяла. Русия отрича всичко това. Германският журналист Хайо Зепелт, който преди 
години повдигна завесата, зад която се криеше тъмната страна на руския спорт, разказа пред БТВ защо Русия е наказана да не участва на големи спортни форуми. 

"От една страна, вече има четиригодишна забрана от Спортния арбитражен съд в Лозана. Тоест, в следващите четири години руските спортисти няма да се състезават в глобални спортни събития под тяхното знаме, с техни екипи и национален химн. Това е тежък удар по руската душевност. Според мен много хора в Русия изобщо не одобряват тази забрана. От друга страна обаче, руските спортисти могат да се състезават с неутрален статут, което е все пак форма на участие. Не съм сиryрен на сто процента, че това е правилното послание. Все пак е възможно да има руски спортисти, които да не са замесени в допинг схемата. Но кой може да каже със сигурност? Не е ясно кой реално е вземал допинг и кой не понеже голяма част от информацията е скрита, манипулирана или напълно премахната. Има фалшиви и манипулирани данни. Става дума за голям мащаб на криминално действие. Не говорим само за допинг, а за много повече. Дори и руските тайни служби са замесени. Това реално е корупция и манипулация на най-високо ниво в световната история", казва Зепелт. 

"Глупост е, че всичко това има общо с политиката. Базира се изцяло на факти. На неоспорими факти. Чува се същата стара песен вече години наред. „Русия е жертва, светът е срещу Русия!" Не е вярно! Това са ясни доказателства като дори все повече и повече хора в Русия проумяват, че не става дума за нападки срещу страната им. Русия трябва да разбере, че не може да продължи да прави това. Дано гласовете на тези хора бъдат чути, от когото трябва. Дори Медведев, премиерът на Русия, призна за наличието на проблем с допинга", коментира специалистът. 

"Русия не е единствената държава. Допинг случаи се срещат по целия свят. Преди няколко седмици в САLЦ имаше допинг скандал. Ние от „А Ер Де" разкрихме допинг мрежа в Германия работеща в Австрия, Швейцария и Скандинавия. Така че не е вярно, че само Русия е засегната. Просто казваме, че там става дума за много голям мащаб понеже са намесени държавата и много спортисти. Отново се отричат факти с години. Просто е същата тема на по-високо ниво. Преди няколко седмици проведох разговор с тях на тема как Русия да бъде санкционирана. В противен случай тя няма да разберат, няма да си научат урока или да си напишат домашното. Остава единствено опцията да бъдат санкционирани. Те не съжаляват за стореното през 2014 г., даже смятат че това е напълно в реда на нещата и ако имаха избор, пак щяха да постъпят по същия начин", категоричен е Зепелт. 



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1059872
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031