Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2022 12:27 - Москов: Следващите избори също не дават надежда, затова и хората гледат на тях с притеснение
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3256 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Петър Москов

 

"За да има смисъл от следващите избори, трябва широка силна десница, широк предизборен десен фронт", заяви пред БНТ лидерът на Консервативно обединение на десницата Петър Москов.

Петър Москов призова лидерите Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, лидерите на извънпарламентарните десни формации, разпръснати във времето на най-различни места, към смирение, за да направят усилие за обединение.

"Да си подадат ръка "Продължаваме промяната" и ГЕРБ е проява на отговорност и осъзната липса на друга алтернатива", смята той.

Според него, така ще се постигне предизборно голямо синьо обединение със своята либерална, със своята консервативна, със своята народняшко-популистка част дори, което да даде заявка за своите 51%, за собствено мнозинство на следващите избори и отговорността, че след това ще преведе България през тежките месеци, които ни очакват.

"Аз не мисля, че има трети път. Не мисля, че и по начина, по който беше формулирано това мнозинство има и първи път. Наистина ли сме готови да водим разговора в разгара на икономическа криза, в напредваща здравна криза, във война на границата ни? Наистина ли по сериозен начин обсъждаме разговора за бъдещето на държавата, стабилността на общественото, икономическото управление на държавата, от това какви стъпки е готов да предприеме уважаваният от мен Тошко Йорданов?" попита Москов.

По думите му сериозният разговор е свързан с това има ли перспектива, има ли начин и сила, която да поеме отговорност.

"Такова мнозинство със заложен в него конфликт, защото да събереш ДБ и БСП на едно място е все едно да събереш е като да събереш вода и олио на едно място, може би привидно може да ги задържиш на едно място, но цялата ти енергия отива да това да създадеш привидност, а не да вършиш работа. Разказът, че такова мнозинство е мнозинство, което може да се бори против корупцията, също е неверен. За олигархията, която стои зад корупционните отношения и която безспорно е налична, е изключително важно да има точно такова слабо управление.", отбеляза лидерът на КОД.

"Името на кризата е безизходица. А работата на политиците е да дават решения, а не да дават някакви обяснения", подчерта Москов.

"Ако сега ще се състави правителство или не от политически партии, които преди две седмици си разменяха такива обвинения в престъпления, очаква ли някой стабилност?", допълни той.

Според него следващите избори също не дават надежда, затова и хората гледат на тях с притеснение. Москов определи икономическия и обществен живот у нас в момента като посткомунистическо блато.

"Пресушаването на това блато, за да стъпим на здрава земя, се нарича масивно лустрационно законодателство, означава прекъсване на достъпа на олигархията до публичните пари, до медийното влияние и до съдебната система. Второ - скъсване със социализма като икономическа философия и като управленска практика. Това означава недопускане на БСП и дериватите ѝ до популистки управления и защита на принципите на здравия производствен капитализъм. Трето - гарантиране на националната сигурност и на икономическата стабилност в рамките на Европа и на НАТО", подчерта лидерът на КОД.



Тагове:   избори,   нато,   Москов,   ЕС,   код,   Петър Москов,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1071177
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1788
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930