Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2022 08:48 - Грозев: Путин е в състояние на паника
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 778 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Путин се оказа в международна изолация, която се влошава от стресовото му състояние, според Христо Грозев

image

Снимка: МИД России / Facebook
Руският президент Владимир Путин осъзнава, че Русия не може да успее в Украйна и се опитва да спаси репутацията си. Това мнение изрази българският журналист, главен следовател на международната група Bellingcat Христо Грозев на 17 юли в ефира на телевизия "FreeDom" .
Грозев посочи три фактора, които повишават стреса у президента на страната-агресор. Първият е неуспешна „спецоперация“, вторият е необходимостта от масова мобилизация, която Путин се страхува да обяви в Руската федерация, третият е международната изолация.

„Не мога да си представя ситуация, в която Путин вярва, че има успешна „операция“, дори полууспешна. Следователно всичките му изказвания през последните седмици могат да се считат за опит по някакъв начин да спаси репутацията си“, отбелязва Bellingcat. следователят вярва .

Той уточни, че въпреки усилията на пропагандата, руснаците са напълно наясно с огромните загуби на руските въоръжени сили в Украйна. Грозев каза, че страхът на Путин от обявяването на официална мобилизация свидетелства за разбирането на руския президент, че дори "зомбираното общество" в Русия не е готово за това.

„Понеже са твърде много, десетки хиляди майки и бащи казват на приятелите и роднините си, че изчезналите им синове или съпрузи няма да се върнат. И Путин не предупреди, че ще има такава цена, “, подчерта следователят.

Журналистът смята, че без мобилизация Путин няма да може да продължи, камо ли да спечели войната, особено когато балансът на силите се промени. Следователно Руската федерация ще проведе скрита мобилизация, но нейните ресурси не са безкрайни.

„Моето разбиране е, че той ( Путин.  – „ГОРДОН“ )  е в състояние на паника “, подчерта Грозев.

Международната изолация, според Грозев, допълнително стресира Путин, тъй като той не е очаквал подобен сценарий.




Гласувай:
4



1. gardener - Здравейте,
20.07.2022 17:11
Ако доразвием Вашата публикация, може със сигурност да се каже, че "умните и красивите" руски младежи, които към момента учат или работят и произхождат от нормални, културни(това всичко според техните стандарти, които са различни от нашите, но не много различни) не подкрепят войната. Причината е същата - води се обикновена война с елементи на тотална, но засягаща мирното население на Украйна, т.е. повече цвилни жертви, по-голям негатив за Русия. Като християни и дори атеисти, огромна част от младото поколение на Русия е против войната, хората искат да си живеят живота, а Путин ги вкарва в гибелни за двете страни действия. Говорим за едно население, което е в Русия и е плод на семейни връзки между украинци и руснаци. Крайни путинофили са арменци, хазари и други народностни етноси, които живеят в Русия и подкрепят "вожда" за да папкат. Тук в РБ, също се наблюдава една опростачена представа за Русия, която играе вожд на местните путинофили - наблюдавам ги, до един са простаци, произхождащи от бедни селяндурски семейства, които живеят добър живот днес, благодарение на комунистическата партия, която ги измъкна от въшливите им села, от битието на ратаи, "даде им образование" и им намери работа. До един са алкохолици, боклуци и "частници-измамнци", работещи в строителството, бояджийството, авторемонтите, ресторантьорството и обслужването в слугински аспект(бивши полицаи, военни, адвокати от МВР "института", работещи в големите "фирми" на знакови приватизатори като Баневи, Домусчиеви... независимо дали са висшисти или обикновени селяндур-дебили, но по принцип са си бяла измет с дълбоки комунистически корени... (да се надяваме, че не сме нарушили правилата на блога)
цитирай
2. samarinof - Между крачолчетата на джудето бавно се стича течен шоколад,
20.07.2022 20:57
а краченцата му треперят ли треперят:)

или защо "Коментарът е изтрит поради нарушаване на правилата на сайта"?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1070558
Постинги: 786
Коментари: 1361
Гласове: 1787
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930