Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2022 12:58 - Защо не пускат русофилите на Шипка?
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3449 Коментари: 4 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Минеков не позволил празнуването на Бузлуджа, Александър Симов е възмутен
image

Политическа тъпотия" и "тежък морален гаф". Така политикът от БСП Александър Симов определи днес решението на Министерството на културата тазгодишния "XVII събор на приятелите на Русия" да не се провежда на територията на Национален парк - музей "Шипка - Бузлуджа".

Още миналата седмица от НД "Русофили" се оплакаха, че няма да бъдат допуснати до традиционното място на годишния им събор. Още в края на юли те пратили молба до д-р Чавдар Ангелов, директор на парк-музея, но в края на месеца получили отказ.

image Трябва ли държавата да подпомага събор на русофилите

Ангелов им отказал, като се позовал на Министерството на културата, което според движение "Русофили" е "дало изрични указания това мероприятие да не бъде допуснато".

В обръщение към служебния министър на културата Велислав Минеков, от "Русофили" "деликатно" му напомнят "кой му е шефът".

"Бихме желали да Ви напомним, г-н Министър, че през цялата своя история този Събор се е ползвал с подкрепата и на Президента на Републиката, и на изпълнителната власт."

"Братските чувства между българския и руския народи" (изписването е в оригинал, б.р.) не се влияели от никаква конюнктура - нито геополитическа, нито вътрешно политическа, а мнозинството българи "декларира своята любов към Русия по един категоричен начин", продължават още оттам.

"Още по-неудачна за нас е формулировката „изрични указания" и липсата на каквато и да е било аргументация от страна на Вашия подчинен Директора на НПМ „Шипка - Бузлуджа",", пишат още от "Русофили".

Клуб Z се свърза с директора на НПМ "Шипка - Бузлуджа" и го попита какви са били мотивите му за отказа. Той подчерта, че става дума за вътрешноведомствена комуникация, но добави:

"Свързано е с усложнената обстановка, както и с предстоящата предизборна кампания."

image Червената армия е окупатор. Другаде е освободителка, но в България не

Съборът на НД "Русофили" е на 9 септември, или в разгара на кампанията. От движението твърдят, че честват 145 години от Шипченската битка, но нейният най-ключов етап е през август 1877 г. На 9 септември 1944 г. обаче се случва друго историческо събитие - преврат и окупация на България от руската Червена армия, която води до установяване на тоталитарен режим в страната ни.

"Няма как да изтръгнем Русия от разказа за нашето освобождение. Няма как да се освободим от хората, които не искат да предадат тази историческа памет в името на конюнктурни интереси и дребни политически страсти. Няма как да изпаднем в колективна амнезия. Толкова е простичко и заради това действията на МК са отвратителни. Никой не е оторизирал Минеков да се държи като министър на истината и с подписа си да разрешава или забранява кой какво да почита", пише още Симов, който освен дългогодишен депутат от БСП,  е и говорител на НД "Русофили".

Движение "Русофили" е известно с бурната си подкрепа за режима на московския диктатор Владимир Путин и тезата, че войната в Украйна "има характер на освободителна".

image Страхливи в България са само русофилите

В писмото си до директора на НП "Шипка - Бузлуджа" оттам подчертават и че "русофобията" няма нищо да постигне в България, както и че съборът ще бъде проведен "под една или друга форма, на едно или друго място"
Клуб "Z"





Гласувай:
15



1. mislitellqt - Тия изроди нарочно са искали 9 се...
30.08.2022 13:06
Тия изроди нарочно са искали 9 септември и голямо Браво на Минеков, че ги е фраснал по путинските муцуни!!!
цитирай
2. crep - Кой не позволил, кой?
30.08.2022 18:57
Не е ли отишъл твърде далеч?!
цитирай
3. shtaparov - Правилно
30.08.2022 19:29
Правилно- така трябва!
цитирай
4. samarinof - Защо пък да е отишъл твърде далеч!?
31.08.2022 12:53
crep написа:
Не е ли отишъл твърде далеч?!


Проблемът е, че тези отрепки не са русофили а путлерофили и путлерофашисти. В това е проблема. И другият проблем е, че те честват 9 септември като празник и освобождение. А дали е редно да е така?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1078108
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1802
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930