Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2022 20:36 - Мръсни бомби, мръсна война, мръсна политика – време е Украйна да се снабди с 5-10 тактически ядрени заряда
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сергей Шойгу провали и психологическата операция на Кремъл

image
 

 Провалените стратези пред диктатора

Спинозният телевизионен педал Антон Красовски призова руските войници да давят и да изгарят украинските деца


Капитан I ранг о. з. Васил Данов, Атлантически съвет на България


Общи бойни загуби на врага към 25 октомври:

Личен състав - 68 420 души;
Бойни бронирани машини – 5 321;
Артилерийски системи – 1 674;
Реактивни системи за залпов огън РСЗО/МЛРС – 377;
Ракетни системи за ПВО – 190;
Самолети – 271;
Вертолети/хеликоптери – 248;
Оперативно-тактически БПЛА (дронове) – 1 372;
Крилати ракети -  350;
Бойни кораби и катери – 16;

Автомобилна техника и автоцистернш – 4 054;
Специална техника - 149.

Ден 245

През изтеклите 24 часа подразделения на украинските Сили за отбрана са отблъснали атаки на окупаторите в районите на Иванград, Бахмут, Бахмутске, Соледар, Курдюмивка, Краснохоривка, Новомихайливка, Невелске и Тернова.
Врагът обстрелва позициите на украинските войски по линията на съприкосновение, укрепва позициите си и води въздушно разузнаване, като нарушава нормите на Международното хуманитарно право, законите и обичаите на войната. Агресорите продължават да нанасят удари по критична инфраструктура и жилищни райони с цивилно население.

През последното денонощие руските окупатори са нанесли 5 ракетни, 30 въздушни удара и повече от 100 обстрела с реактивни системи за залпов огън. Засегнати са повече от 40 населени места, сред които са град Днепър и областта, Приколотне в Харковска област и Велика Олександривка в Херсонска област.

На комбинирани военни полигони и в учебни звена в Руската федерация продължава обучението на част от мобилизираните граждани. При посочените дейности руските командири срещат значителни трудности поради недостиг на офицерски и сержантски кадри. 

Командването на руските окупационни войски се опитва да повиши морално-психологическо състояние на военнослужещите, като изпраща министри и представители на Руската православна църква в бойни части на украинска територия. Повечето от поканените политически и духовни „лидери“ отказват да пътуват в зоната на военни действия поради опасност за живота си и поради липсата на надеждни предпазни средства.
За да забавят контраофанзивата на украинските части, окупаторите продължават да минират мостове и кръстовища по маршрутите за отстъпление в Николаевска и Херсонска област.

За да попълнят текущите загуби, руските власти продължават да набират затворници както на територията на Русия, така и във временно окупираните области. Значителен контингент от престъпници е постъпил в редиците на Руските въоръжени сили от изправителна колония № 90 в Херсон.

През последните 24 часа авиацията на Силите за отбрана нанесе 21 ракетни и бомбови удара. Поразени са 17 района с концентрация на оръжие и военна техника, 2 укрепени пункта и 2 позиции на зенитно-ракетните системи на противника. Подразделения на ПВО са свалили 5 вражески БПЛА.

86% от украинците подкрепят въоръжената борба срещу нашествениците

Според допитване на Киевския международен институт по социология (КМИС) между 21 и 23 октомври, 86% от анкетираните смятат, че е борбата за свобода и национален суверенитет трябва да продължи.
Дори в източните Харковска и Донецка област, където се водят най-ожесточените сражения и рускоезичното население преобладава, делът на подкрепящите съпротивата срещу московския режим остава около 69%.
Заместник-директорът на КМИС Антон Хрушетски твърди, че руските удари по украински градове са постигнали обратен ефект вместо "да всеят паника, отчаяние и да накарат украинците да вдигнат ръце".
"Да, ужасът продължава, хора умират или са осакатявани, хиляди украински семейства вечер стоят на тъмно, ала загубите и разрушенията не ни плашат", заявява Хрушетски.
Преди месец 87% от украинците отхвърлиха всякакви преговори за териториални отстъпки в полза на Русия.

Черен чеченски хумор

Вчера повече от 40 чеченски бойци са били убити, а други 200 са ранени след удар на Украинските въоръжени сили срещу база на чеченски батальон в Южна Украйна. Кадировските „джигити“ били разположени в училищна сграда в с. Каири в Херсонска област. По неофициални данни, тъпите наемници се почувствали доста комфортно, започнали да си чатят по телефоните с роднини и приятели и да пускат клипчета в Тик-ток. Електронното разузнаване ги засякло и украинските ракети пристигнали доста скоро.

Мръсни бомби и мръсни игри

През изтеклата седмица руският военен министър Сергей Шойгу се опита да извърши поредна хибридна акция срещу украинската държава. В инициирани от него телефонни разговори с министрите на отбраната на Великобритания, Франция, Турция и САЩ Шойгу е влязъл в ролята на интригант, като е изразил "загриженост“ за вероятна провокация от страна на Украйна с използването на "мръсна бомба".
Предварително подготвена, руската пропаганда раздуха „новината“ и се опита да убеди аудиторията си, че такава бомба наистина е била подготвяна и Москва даже знае къде е разположен опасният заряд и има готовност да го унищожи. От името на Генералния щаб началникът на руските войски за радиационна, химическа и биологична защита генерал-лейтенант Игор Кирилов заяви, че разработката на „мръсната бомба” била на последен етап.
Ръководството на НАТО и министрите на отбраната на съюзниците категорично отхвърлиха "фалшивите обвинения" на Русия като претекст за евентуална ескалация на агресивната война срещу Украйна.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че ръководителят на Агенцията на ООН по ядрена енергия (МААЕ) Рафаел Гроси е приел молбата му "спешно да изпрати експерти в мирните обекти в Украйна, за които Русия лъжливо твърди, че разработват мръсна бомба".

„Мръсна бомба” представлява радиологично оръжие, което се състои от конвенционален експлозив и радиоактивни елементи. Цезият е смятан за най-вероятен компонент на бомбата, тъй като е относително лесен за обработка и широко се използва в селското стопанство, промишлеността и медицинската техника.
Целта на този вид оръжие е да разпръсне радиоактивен материал, който да предизвика радиационно замърсяване. Според ядрения и енергиен експерт проф. Георги Касчиев, „мръсната бомба” може да се използва предимно в градска среда, където да бъде разпръснат опасен радиоактивен прах. Проф. Касчиев смята, че едва ли някой ще прибегне до използване на такова оръжие заради последиците, които би си навлякъл.
След като извърши серия от военни престъпления, заплаши с взривяване на Чернобилската и Запорожката АЕЦ, минира язовирната стена на Каховската ВЕЦ и многократно предупреди, че може да използва тактическо ядрено оръжие, ако сметне за необходимо, режимът на Вл. Путин направи несръчен опит да припише собствените си планове и намерения на украинската страна.

„Да ги давят! Да ги горят!“

Напълно в духа на „мирните“ послания на Путин, на приближените му политически дейци и на верните му генерали, телевизионният проповедник на руската „правда“ Антон Красовски в открит ефир призова руските войски да давят и да изгарят украински деца.
Директорът на руската редакция в един от главните рупори на кремълската пропаганда „Раша тудей“ (RT), 47-годишният хомосексуалист Антон Красовски буквално заяви: «…украинските деца, които са на мнение, че са окупирани от Русия, да бъдат хвърлени в река и издавени, или да бъдат затворени в бараки и подпалени».

image

Самият Антон Красовски: бивш опозиционер и настоящ путлерист, хомофоб и хомосексуалист, доскоро боледувал от СПИН

Избухна скандал, остро реагираха депутати, правозащитници, журналисти и обществени организации. Шефката на „Раша тудей“ Маргарита Симонян, друга патологична фигура от руските канали на омразата, бе принудена да отстрани войнствения гей от екран. Засега. 
Днепрогес 1941-а
Заканите на съветските/руските пълководци, че ще взривят язовирната стена на Каховската ВЕЦ и ще наводнят половин Запорожка област не падат от небето. Наследниците на сталинската военна школа помнят и са готови да приложат жестока и крайно вредна за съветската държава „операция“ от 1941 г.

image

Взривената язовирна стена на Днепрогес, заснета от германски разузнавателен самолет

Вечерта на 18 август 1941 г. чекисти от 157-и полк на НКВД (предшественикът на КГБ) унищожават оборудването на Днепропетровската ВЕЦ и взривяват язовирната стена с предварително заложени близо 20 тона взрив. 
Седмици по-рано съветското командване е взело съдбоносното решение, след като се убеждава, че не разполага с войски и оръжия, за да удържи отбраната на района. Към средата на август 1941 г. германски танкови и пехотни колони от групата армии „Юг“ пробиват съветската отбрана и излизат на р. Днепър от Херсон до Киев. Една от германските танкови дивизии достига само на километър от язовирната стена на Днепрогес.
Съветските стратези прилагат единствено достъпния им вариант: да взривяват и да бягат. Около 20,15 ч. отеква страхотен гръм и водна стена с ширина 100 м и височина до 30 м се понася по Запорожката равнина. Пазено в пълна тайна, взривяването на стената сварва неподготвени десетки хиляди съветски войници, цивилни граждани, колхозници и селскостопански животни. Пометени са стотици танкове и бронирани машини, автомобили и артилерийски установки. Броят на загиналите съветски бойци и цивилни граждани достига 100 000 души, предимно украинци. 
Жертвите сред настъпващите войски на Вермахта са далеч по-малко. Само след година германските инженери възстановяват Запорожката ВЕЦ.

В годините на т. нар. електрификация на СССР («Коммунизм — это есть советская власть плюс электрификация всей страны» бе завещал нявга Ленин.) Днепрогес се нарежда сред символите на сталинския социализъм. Разбира се, строителството е възложено на американски технолози и инженери, за което им е заплатено със злато и шедьоври на изкуството, събрани от царските дворци и домовете на руската аристокрация. Доларите и златото са придобивани на международните пазари, където СССР изнася милиони тонове зърно. А зърното е ограбено от украинските работници и селяни, от деца, жени и старци, умъртвени през 1932-1933 г. чрез геноцида, наречен по-късно Гладомор.

Време е Украйна да получи от съюзниците от пет до десет тактически ядрени заряда

Ей така, за всеки случай. Разбира се, украинската държава в никакъв случай няма първа да използва мощта на ядреното оръжие. Но ако в безумието си режимът на подполк. В. В. Путин поеме риска да нанесе ядрен удар срещу храбрата и неуниваща жертва на бругалната му агресия, би било справедливо украинският народ и украинската държава да не изпадат в позицията на Малката кибритопродавачка от покъртителната приказка на Ханс Кристиян Андерсен. Преди да загине от студ бедното дете се опитва да се стопли с кибритени клечки. 

Людоедският кремълски режим, отдавна напуснал правните и моралните предели на цивилизованото човечество, може да бъде възпрян и респектиран единствено със сила. И каква по-сериозна сила от десетина ядрени боеприпаса, които суверенна Украйна би трябвало да притежава и от които доброволно се отказа през 1994 г. след подписването на Будапещенския меморандум?!
Нека да припомня, че тогава, през декември 1994 г., с подписа на президента Леонид Кучма Украйна доброволно се отказа от статута си на ядрена сила и предаде на Руската федепация целия си арсенал от ядрени оръжия: 1 900 ядрени бойни глави, способни да бъдат пренесени с ракети или с бомбардировачи.
Днес Украйна плаща скъпа и прескъпа цена за доверието, с което се отнесе към Русия, САЩ и Великобритания. И ако САЩ и Великобритания изплащат стратегическата си наивност за подписания с президента Елцин меморандум, биха могли да добавят още един сериозен аргумент към приноса си за оцеляването на Украйна, като тайно й предадат до десет ядрени боеприпаса. Без да бият тъпан. А украинският президент в удобен момент между другото да спомене, че украинската държава може да отвърне реципрочно на ядрения шантаж на Москва.
Би било справедливо, нали?
Защото през 1994 г. Украйна бе третата ядрена сила на Земята. И ако по времето на президента Борис Елцин никой не е предлолагал, че на мястото му ще седне джуджето от КГБ, стратезите от Вашингтон и Лондон би трябвало да познават историята на Европа и на Русия и да помнят думите на канцлера Бисмарк за стойността на договорите, подписани с Царска Русия. 
Точно такъв случай е имал предвид руският духовник епископ Игнатий Брянчанинов, за да каже в средата на ХIХ век: „Антихристът може и трябва да се роди именно в Русия“.
След 24 февруари т. г. Руската федерация заприлича на атомната подводница „Курск“. През август 2000 г. Путин пожертва и подводницата, и екипажа, за да оппази някаква несъществуваща военна тайна.
Сега бункерният психопат жертва цялата си държава в името на несъществуващото й могъщество. 
Наш дълг пред сегашните и идните поколения на планетата е да обезопасим ядрения реактор на загиващата подводница „Русия“.




Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Истината е, че Путин съсипа Русия. След това варварство срещу Украина
27.10.2022 21:08
тя излиза от цивилизования свят. Загова превърна империалистическата си завоевателна война срещу Украина във война срещу човешиката цивилизация. Само че жервата ще бъде не човешката цивилизация, а Русия. Затова и Русия и светът трябва да направят всичко, за да изходят този психопат от управлението на страната. Убеден съм, това ще се случи до края на годината. Само идиоти могат да го подкрепят и държавници-примати като Орбан, Радев и Вучич. Да не забравя и Ким Чен Ун и тоя на Еритрея.
Краят на изверга е близък!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060006
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031