Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2022 13:15 - Русия в момента със собствени сили не може да произведе нищо по-технологично от нощно гърне или картичка
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2987 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 21.12.2022 13:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Може ли Путин да извади зайче от цилиндъра си?


image

Александър Невзоров

 

"В сегашната ситуация на Путин му остава един последен фокус. Той трябва да продължи своята Велика илюзия. Вече звучат барабаните и той е на арената. Впрочем той е доста скапан фокусник, както стана ясно още на втория месец от отиващата си година. От някое нормално шапито отдавна да са го изритали. Щяха вече да са му взели и усмирителния фрак, и токовете, и фалшивите бузи, и даже двореца в Геленджик. Но от президента на Русия не се очаква чак такъв букет от таланти, умения и знания, каквито се изискват от артистите под шапитото. Въобще кадровият подход в Кремъл е значително по-хлабав, отколкото в цирка."

Това коментира известният журналист и познавач на режима в Кремъл Александър Невзоров, цитиран от"Сега", който от доста време пребивава в Израел, но продължава да наблюдава и анализира ситуацията в Русия и развоя на конфликта в Украйна.

"През февруари на Путин не му се получи фокусът "Киев за три дни". Той трябваше да измъкне от цилиндъра зайчето на руската Победа - але хоп! И със своята адска озъбена усмивка зайчето трябваше на застави целия свят да се напикае от ужас. Фокусът не стана. Илюзионистът Вова дълго рови в празния цилиндър, добивайки, разбира се, все по-идиотски вид. Идиот на идиотите. А след това - след това стана ясно, че за президента на Русия, владетеля на 45 милиона септични ями, повелителя на Шойгу и Киркоров, това амплоа някак страшно му подхожда. Щеше да е даже малко странно, ако страната терорист се управляваше от някой по-умен.

Няма как да си представим на негово място даже някой, да речем като Макрон. Веднага биха възникнали обосновани подозрения. А така всичко е от ясно по-ясно. Това е то - в ролята на военно-политически фокусник Путин прави фал след фал. Даже като за обикновен убиец пак не му се нареждат нещата. Не се получи например ефектната ликвидация на Навални. Не стана номерът със зануляването (на президентските мандати, б.р) - наложи се по спешност дисекция на машината за илюзии и населението видя всичките вътрешности на механизма. Но такъв си е той непохватен нашият Путин. 

Сега той отново е на арената и отново гърмят барабаните. Пред него отново е цилиндърът, от който му предстои ефектно да издърпа за ушите зайчето Народна Свещена война. Тотална. За да може цялата страна в единен порив на саможертва да се боядиса в каки и твърдо да мине на военни релси.

Но какво друго му остава? Всички останали карти са бити. Фокусите са провалени. Илюзията за величие на практика е разбита. Путин в момента е един жалък факир неудачник и самохвалко. Армията му е разбита. Пандизчиите не обърнаха хода на войната. Чудото не се случи.

Като цяло - моментът е неочаквано тържествен. Гърмят барабаните, десницата на Путин вече надвисва над цилиндъра, той трябва да бръкне с трепереща ръка в шапката и да измъкне оттам Народна война от сорта на Втората световна.

Но това е невъзможно. Зайче от шапката може да се извади, само при положение, че такова в нея е налично. Но ние знаем, че шапката е празна и нищо няма да излезе оттам. 

Тъпотата и страхът на населението, словесните диарии от телевизора - всичко това не може да има нищо общо с народната война. Единственото, което имат, това е боята. В складовете на военното министерство от 70-те години на миналия век се съхраняват милиони баки с боя военен цвят. Да се пребоядиса страната в нещо мръсно-зеленикаво е напълно по силите им. Даже за Матвиенко, Мизулина и Милонов ще остане достатъчно материал за един смел каки-макиаж. Но това само ще затвърди шизофреническата репутация на Русия.

Тоест всеобщата народна война, за която бълнува нашият илюзионист Вова, може да се случи, но само в декоративен вид. 

Русия в момента със собствени сили не може да произведе нищо по-технологично от нощно гърне или картичка. 

Могат ли да създадат декоративно военно положение - могат, несъмнено. Сами ще му се порадват, ще профукат бюджета и пак ще забравят. Ще останат само мобилизационните вълни, защото смъртта на всеки 100 000 дава възможност на Путин да се замисли, да изсмуче поредната глупост от конспирологическите брошури и да освежи военния си боен ботокс.

 










Гласувай:
6



1. schumpov - Добре написано, даже много добре, ...
21.12.2022 13:59
Добре написано, даже много добре, но едва ли ще впечатли президента Радев, или който и да е редови комунист, само може да ядоса костя копейкин, е и това е нещо.
цитирай
2. dobrodan - Наистина ми е мъчно, че в Русия има и
21.12.2022 15:09
нормални хора...
Те обаче никога не идват на власт. Защо ли...
цитирай
3. planinitenabulgaria - Ако четете г/жа Радостиналасса1948 нямаше да поместите тази статия.
22.12.2022 06:44
Тя съобщава за нова високоточна супер хиперракета на Путин, с която той може да унищожи враговете си по всяка точка на земята. Тази пакета ще изкачи Голямата страна, където живеят най-щастливите хора на земята на най-сияйните вершини.
Не слушате и проповедтта на генерал Гундяев, всероссийский Патриарх с агентурен псевдоним Кшрил. Той проповядва, че най-големият Божий подарък за Русия е...Путин.
За постинга - поздравления!
цитирай
4. batogo - !!!:)))Такава е Истината, която путиноидиотчетата никога няма да могат да осъзнаят!
22.12.2022 08:29
Тези бездушни, безсърдечни твари с промити мозъци до край ще останат верни на глупавите си илюзии за руското величие...
Поздравления за постинга!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1061276
Постинги: 785
Коментари: 1356
Гласове: 1758
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031