Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2023 17:50 - Си Дзинпин: Китай ще засили сътрудничеството с Централна и Източна Европа
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 478 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
А за путинските войнолюбци - мур.
imageКитайският президент Си Дзинпин заяви по време на разговори с чешкия президент Милош Земан, че ще предприеме нови практически действия за насърчаване на сътрудничеството със страните от Централна и Източна Европа.  

"Китай ще предприеме нови практически действия за насърчаване на сътрудничеството с държавите от Централна и Източна Европа.

 

Китай е стабилен в европейската си политика", заяви Си Дзинпин, цитиран от Китайската централна телевизия.

 

Китайският лидер изрази надежда, че Чешката република ще продължи активно да насърчава сътрудничеството на Китай със страните от Централна и Източна Европа и ще съдейства за устойчивото и здравословно развитие на отношенията между Китай и ЕС. 



Тагове:   Китай,   Си Дзинпин,


Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Китй го е закъсал много яко.
09.01.2023 20:58
В Лос Анжелес съм момента, тук пак "кигайски" проблем, сега с разрешените полети за китайците по цял свят. Те пренасят един нов щам на Ковида, на който не издържат взрастните хора. Това е страничен пробелм, но се натрупва към останалите. Главният обаче е засилване на милитаризацията на Китай, в отговор на което американците се насочват не към тях, за да изнасят високи технологии, а към Индия, Бразилия, Мексико и др. страни. Ако този процес продължи, Китай ще се върне в каменната ера. Затова Си Дзинпи търси нови страни, където да изнася пподукцията на страната. Без износ на продукцията си, Китай е свършен икономически, те нямат вътрешен пазар за това голямо производство. Без американските високи технологии, те също са сввършени. Проблемът ще се задълбочи, защото и в Китай, както и в Русия, предоставиха още години наред мандат на радикалния Си Дзинпин. Той натиска за присъединяване на Тайван към Китай, но Америка гледа икономически на Тайван като щат на Америка, подбоно на Израел и Южна Корея. Както Русия губи пазарите на газ и петрол, по същия начин Китай ако не промени икономическото си противопоставяне на Америка, както казах, ще се върне в каменната ера.
Китай е в позиция на изчакване. Да рухне Империята на злото и до пприсъедини част от Сибир с природни ресурси.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1077389
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1800
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930