Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2022 10:35 - На Путин беше обяснено директно, на достъпен език, че ако се използва тактическо ядрено оръжие, той просто ще бъде убит
Автор: samarinof Категория: Политика   
Прочетен: 4085 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 24.08.2022 10:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image
Какво искаха да постигнат руските специални служби с убийството на пропагандистката Дария Дубина, какви руски провокации да очакват украинците на Деня на независимостта от руските окупационни сили, защо Владимир Путин не смее да използва ядрено оръжие, ще могат ли Въоръжените сили на Украйна да си върне Херсон и да разруши Кримския мост. За това, както и за това кога може да приключи войната между Русия и Украйна, в интервю за основателя на изданието "ГОРДОН" Дмитрий Гордън говори руският политолог и публицист Андрей Пионтковски, който живее в САЩ. "ГОРДОН" предоставя текстовата версия на интервюто.

- Андрей Андреевич, добър вечер.

- Добър вечер, Дмитрий.

- Радвам се да ви видя. Първият въпрос, разбира се, е, че в сряда, 24 август, Украйна ще празнува 31-ия Ден на независимостта. Кажете ми, моля, какво да очакваме от тези гадове на 24-ти?

„Е, виждате ли, всички те са страшни. Какви военни престъпления още не са извършили? Той [Владимир Путин] размахваше ядрения си петел много дълго време, но сигурно сте забелязали, че напоследък от Москва идват съвсем други сигнали: ние изхождаме от факта, че ядрена война е невъзможна, няма да има победители и нашето ядрено оръжията са възпиращо оръжие. Защо изведнъж започнаха да се говорят такива политически коректни неща? На него, родом от портата на Санкт Петербург, беше обяснено много директно, на достъпен език, че ако се използват тактически ядрени оръжия ... Неговата стратегия и доктрина, разработвани в продължение на 15 години, изхождаха от факта, че Западът ще се поклати , отстъпление и капитулация пред самата заплаха от използване на тактически ядрени оръжия.оръжия или демонстративен [тактически ядрен удар]. Те му обясниха: не, няма да отстъпим - ще отговорим със същия удар, много болезнено за Русия и за вас лично. Е, просто казано: просто ще бъдете убит, ако използвате тактическо ядрено оръжие.

- Да? Можете ли да кажете така? Със заплахата да бъде убит?

- Е, явно смисълът е бил предаден точно така. Да, обаче, Борис Джонсън го каза почти открито. Е, Англия като цяло е твоята победна песен.

– Да.

Винаги сме говорили за това. Това е единствената власт, която без гръб... Те просто изживяват своята историческа младост. Украйна от 2022 г., воюваща един срещу един с Путин, за тях е Англия от 1940 г., воюваща един в един с Хитлер. Джонсън го каза. И сега всъщност повториха англичани и американци... Да, ама изпреварвам. Той беше убеден в това. И така, наскоро той започна да се опитва да използва някакъв вид ядрена заплаха по такъв начин, че да избегне това наказание. 

Беше много смешно. Помните ли, преди месец той се обади на Лукашенко и започна да му обяснява, че полските господари ще разкъсат Беларус? — Няма ли да ми поставите ядрено оръжие, Владимир Владимирович? Той имаше такъв план за избягване на отговорност: той просто ще донесе ядрено оръжие в Беларус, ще нанесе ядрен удар и тогава Западът ще бъде на загуба: „Всъщност кой го направи? Не Лукашенко е виновен, а Путин?“ Но тази теория не издържа дълго. Обяснено му е, че Лукашенко няма да бъде разглеждан в този случай. 

След това той премина към ядрено изнудване от АЕЦ Запорожие. Тук е още по-удобно. Няколко дни заплашваше Европа, че ще пусне радиоактивен облак върху тях, но, разбира се, той не е виновен, Украйна е виновна. Но и тук последните два дни бяха много твърдо обяснени публично на ниво парламентаристи във Великобритания и Съединените щати и неофициално на ниво военни. Много остра форма - дори не очаквах - радиоактивното замърсяване ще се разглежда като случай на член 5, тоест НАТО ще влезе във войната. Не, няма да изпратят войски на територията на Украйна. Това е ненужно. Но в края на краищата на всички е ясно какво представлява конвенционалната руска армия ... Ако 16 HIMARS променят ситуацията на бойното поле, можете ли да си представите какво ще се случи, ако се включи цялата дистанционна огнева мощ на НАТО? Те просто ще изпепелят руската група за няколко часа.

Какво остава? Остават още по-жестоките бомбардировки на жилищни квартали. Може би опит за премахване на военно-политическото ръководство на Украйна. Но дори не съм сигурен, че ще го направи сега. Защото виждаме, че цялата му дипломация сега е насочена към едно: да постигне прекратяване на огъня по всякакъв начин, тоест да фиксира залавянето му и да замрази ситуацията.


Защо му трябва примирие?

- Предотвратяване на настъплението на украинската армия, спиране на доставките на модерни оръжия. Във Вашингтон съм и си представете какво ще се случи на следващия ден след споразумението. Цялата помийна яма на Путин, представена от определени фигури, включително тези в администрацията на Байдън, просто ще извика „Дайте шанс на мира!“ "Войната най-накрая спря. Незабавно спрете доставките на оръжие за Украйна!" И най-важното, той вече не се бори за т. нар. денацификация и демилитаризация - той се бори за своя политически живот. А политическият живот за него е и физически живот. Това се случва с диктаторите. Защото в случай на настъпление, в случай на освобождаване на Херсон или, например, унищожаване на Кримския мост, или и двете едновременно, това ще бъде шоково събитие за така наречения руски народ, и по-важното - за Путин и за неговия бункер. Тук вече влиза формулата на престъпните сдружения: долният кум вече не е кум.


Виждаме как Путин иска да постигне примирие: изпрати европейци, изпрати Ердоган
Вижте колко е отчаян. Сега [Путин] нае Ердоган да поеме ролята на Драги, Макрон и Шолц, които провалиха миротворците. Ердоган започна дисциплинирано да повтаря реториката на Макрон: няма нужда да унижавате Путин, Западът говори неправилно с руснаците... Той вече получи огромна цена за това: развързани ръце в Карабах и Сирия. Представяте ли си какви подаръци направи на Ердоган? Общо взето за празни обещания. Е, Ердоган е говорил със Зеленски в Лвов, е, вероятно той се е обадил на Путин вечерта и е казал: „Опитах, но нищо не излиза. Зеленски не е съгласен“. Но азербайджанските войски вече навлязоха в Лачинския коридор, а Турция вече навлезе в Северна Сирия.

– Какъв умен човек е Ердоган...

– Ердоган го има с всякакви [методи]... Кама Сутра работи с него вече няколко години. Започвайки от втората Карабахска война всъщност. Путин не се появи за войната с Ердоган. И сега разбираме защо. Сега, след като видяхме шест месеца каква е конвенционалната руска армия, можете ли да си представите какво щеше да направи турската армия с нея в този регион, в предкорема си? Страшно е дори да си помисля.

– Андрей Андреевич, вярвате ли, че украинската армия ще освободи Херсон и че украинските въоръжени сили ще бомбардират до кости кървавия Кримски мост?

„И това зависи от резултатите от манифеста, който се появи във Вашингтон преди два дни: основен документ, подписан от 20 изтъкнати политически и военни анализатори и бивши посланици. Познавам много добре половината от тези хора. Основното ядро ​​са хора от Атлантическия съвет. Дори разпознавам почерка на главния автор: това, разбира се, е моят приятел Даниел Фрийд.

– Да.

- Бивш заместник-държавен секретар. Първо, написан е на блестящ английски, напомнящ военните речи на Чърчил, за които той, между другото, получи Нобелова награда за литература. Характерно за военната проза на Чърчил е желязната логика и същевременно емоционалната страст. Така е написано това писмо и заглавието: САЩ трябва да въоръжат Украйна, преди да е станало твърде късно. Много наложително изискване. Но вече им е писнало от дискусиите, които се водят в администрацията на Байдън. Мисля, че не е необходимо да заявявам подробно: украинската общественост вече знае съдържанието на това писмо...

- Накратко.

Да, значението е много пряко. Те отговарят на въпроса ви: „Вие давате на Украйна достатъчно оръжия, за да създаде патова ситуация за руснаците, но не достатъчно, за да победи, за да могат да изтласкат агресора от границите си“. Още повече, че това вече се прави с толкова подигравателен тон над колективния Байдън. Има един английски израз: „да изтръгнеш победата от пастта на поражението“. Той описва онези ситуации, когато армия, която е на ръба на поражението, героично побеждава. Колективният Байдън, казват те, прави нещо друго: те искат да изтръгнат поражение от вече почти постигната победа. Те високо оценяват свършеното от украинската армия през последните шест месеца. Но е ясно, че времето тече. Виждаме как Путин иска да постигне примирие, изпрати европейци, изпрати Ердоган. Украйна никога няма да се съгласи с това. Но два месеца по-късно други фактори ще влязат в действие: обща слана или общо размразяване. Това е...

- Избори за Конгрес...

„Изборите за Конгрес са преувеличен фактор. Ако искаш, можем да го пипнем. Те по никакъв начин не заплашват Украйна.

- Нищо? 

– Абсолютно. Подкрепата на Украйна е двупартийна. И отляво, и отдясно има маргинали, които изработват наративите на Путин. Но те са малцинство както в Републиканската, така и в Демократическата партия. Солидните републиканци, като Майк Помпео, Ник Хейли, сериозни кандидати за президентството, критикуват Байдън почти по същия начин като автора на това писмо. Тоест, слава Богу, истинската гражданска война в Америка между републиканци и демократи не засяга може би един въпрос: подкрепата за Украйна.

– Андрей Андреевич, казахте, че ако Русия, например, предприеме определени действия в Запорожката атомна електроцентрала, тогава въоръжените сили на НАТО могат да нанесат удар по руските сили...

- Как иначе ние с вас да тълкуваме, че "ще бъде задействан член пети [от Северноатлантическия договор]"? Тоест радиоактивният облак ще се разглежда като нападение от руските въоръжени сили...

- страни от НАТО.

- Хората в Пентагона - познавам техните настроения много добре, защото общувам тук с украинските военни, които работят с тях постоянно - те просто чакат, мечтаят за това ... Това, между другото, обяснява Путин " срамежливост“ ... Сънуват, че някакъв фрагмент от бомба е паднал на територията на страна от НАТО: Полша или Румъния. Помните ли, че Москва заплаши да „удари конвоите, за да попречи на снабдяването на украинските войски“? Цяла Украйна видя демонстрацията на конвоя HIMARS - преброих 15 броя ... Движеше се в Румъния и го показаха на видео. Така че, ако падне само фрагмент, тогава никой Джак Съливан няма да може да попречи на Пентагона да активира петата статия с всички последствия.

- Кажете ми, моля, не е ли по-лесно за въоръжените сили на НАТО просто да издълбаят руската военна машина, ако можете да наречете този ръждясал боклук машина, и да затворите въпроса веднъж завинаги?

- Възможно е дори с по-скромни средства: просто осигурете не 16 HIMARS, а 160 HIMARS. Самолети, които бяха обещани от няколко месеца... Това се подготвя. Украинските пилоти наистина тренират на F-16, това се знае. За колко месеца говорим за съветски ... Трябват и съветски самолети. Спомнете си, преди два месеца Блинкен, безспорният приятел на Украйна, съобщи [че съюзниците на САЩ в НАТО са получили зелена светлина да изпратят съветските МиГ-29 в Украйна]. Досега това не се е случило. Тоест дори прякото участие на НАТО не е необходимо ...

- Кога Украйна ще получи дългоочакваното оръжие, за да се сложи край?

– Тези 20 авторитетни автора пишат, че трябва да е сега. Иначе след два месеца Путин ще се изплъзне да замрази конфликта. И това ще бъде ново предизвикателство. Но авторите на писмото подчертават два момента: първо, моралната необходимост от подкрепа на украинската армия, която по същество изпълнява функцията на НАТО. В продължение на 70 години този велик, могъщ блок се готви да отблъсне атаката на източната орда. И когато дойде тази атака, когато на 15 декември, много преди нахлуването в Украйна, Путин каза: „НАТО, вземете си вещите и се махайте“. Но се оказа, че е готова само една армия – украинската. И тя героично изпълнява тази мисия.

Според оценките на американското разузнаване Киев трябваше да бъде превзет за четири дни. И авторите на писмото пишат за това: Украйна вече е спасила живота на хиляди, може би десетки хиляди американски войници, които биха били принудени да се бият без никакви приказки, когато тази орда, превзела Украйна, навлезе в балтийските страни, Полша . Украйна се заема с тази работа. Това е страна, която все още не е приета в НАТО по формални причини, тъй като не отговаря на никакви критерии. И много правилно и силно поставиха въпроса. Мисля, че ще има реакция. Дори тези събития, които се случиха през последните два дни. Беше заявено от анонимен, но много конкретен по същество служител на администрацията, че Вашингтон няма нищо против ударите на Украйна по Крим. Между другото, Белият дом също е упрекнат за това. Защото Резников каза че е бил принуден почти с кръв да даде разписка, че HIMARS няма да бъде ударен на руска територия. Ето защо възникна въпросът: "Какво е Крим?" Тук поне заеха принципна позиция: възможно е да се удари по Крим. 

Новият пакет помощ включваше качествено нови неща: противорадиолокационни ракети, които между другото украинците адаптираха към съветските МиГ-ове, което американците не очакваха.

– Снаряди за HIMARS.

– Да, снаряди за HIMARS. И тук на въпрос дали дават снаряди за 300 км не отговарят нито с "да", нито с "не". Това ни позволява да се надяваме, че има движение. Но е необходим кардинален политически отговор на този манифест. Много е трудно [да се устои] срещу политическия натиск на тази група... Добре, разбираме за какви групи говорим. Има Блинкен и Остин. Спомнете си, на 25 април в Киев брилянтният отговор на Остин на въпроса какви са военните цели на Съединените щати в тази война? Той отговори: победата на Украйна, пълното възстановяване на нейната териториална цялост. И много важен трети момент: отслабването на Русия до такава степен, че тя вече да не може да извършва такава агресия. И той повтаря тази формула през цялото време. Но всеки следващ ден Джейк Съливан се появява и се опитва да замъгли тази формула.


Ще бъде ли превзет Херсон и разрушен Кримския мост? Като експерт по Русия ви уверявам, че след тези две събития Путин ще бъде отстранен от власт.
- И защо?

– По-лесно би било да го обявят за агент на Путин, но животът е по-сложен. Той принадлежи към така наречената школа на реалната политика... Ако Блинкен и Остин виждат тази война като битка между доброто и трансцендентното зло, то хората от школата на реалната политика... Кисинджър беше нейният най-типичен представител. Той избягва подобни термини и никога не мисли така. За него всеки военен конфликт е баланс на силите, промяна на ситуацията, това са съображения, но струва ли си да отслабим врага до такава степен, че вече да не е изгодно ... Би било изненадващо, ако такава гледна точка не беше представен в администрацията, защото изолационистката школа винаги е много силна в Америка... Ние, съветските хора, които идеологически бяхме на страната на Запада, възприемахме американския президент като лидер на свободния свят. Нито Обама, нито Тръмп някога са се виждали в подобна роля. Те са от различни идеологически позиции. Обама е отляво. Той вярваше, че Америка, като империалистическа държава, е виновна за престъпления срещу различни потиснати народи. През първите две години от президентството си той пътува до различни страни и се извинява. По отношение на Украйна, известното изказване в последния месец от неговото президентство: „Руснаците повече искат да изнасилят Украйна, отколкото ние искаме да я защитим“. 

Тръмп е точно обратното. Той е от дясната страна. Противник на намесата на Америка в международни [конфликти]... Америка на първо място означава, на първо място, да се съсредоточи върху Америка, върху парите, върху икономиката. А съюзниците в Европа само ни експлоатират. Всички помним срамната му среща в Хелзинки с Путин.



– Да.

– Но, за съжаление, срещата на Байдън с Путин в Женева беше по същия план. Байдън, почти следвайки измамника на Путин, повтори на Зеленски: „Иди, млади човече, в Киев и изпълни Минските споразумения, както ти препоръчват моите големи приятели, големи световни политици Меркел, Путин, Макрон и така нататък.“ Но на следващия ден, когато Байдън се върна от онази скандална среща на върха, той беше посрещнат със заглавия в американските медии: „Путин получи всичко, което искаше от Байдън“. И тогава американските политици дълбоката държава се включиха с пълна сила. И като се разчита на членове на кабинета като Блинкен и Остин, като цяло ситуацията се промени много сериозно. Но Съливан не отиде никъде. Какво страшно ме подразни мен и всички нас в Украйна през януари и февруари, когато беше ясно, че ще има война? Байдън започна да казва всяка сутрин: Американските войници никога няма да бъдат в Украйна. Никога няма да въведем зона забранена за полети, НАТО няма да участва във войната... Добре, добре, вече знаем, че няма, но защо го повтаряше всеки ден? Това е поощрението на агресора. Путин изслуша това с голямо удоволствие. Защото Съливан настояваше за такъв баланс: от една страна „непоклатима подкрепа за Украйна“, а от друга – „стабилни и предвидими отношения с Москва“. Оказа се, че това са несъвместими изисквания. 

Но влиянието на Съливан все още остава. Остава само, че помощта се увеличава, но всеки път той успява или да намали сумата, или обхвата на помощта, или да принуди украинците да обещаят, че няма да стрелят там, няма да стрелят тук... Но това е вече не е възможно. 

Ще бъде ли превзет Херсон и разрушен Кримския мост за тези два месеца? Като специалист по Русия, който отдавна се занимава с този въпрос, ви уверявам, че след тези две събития Путин ще бъде отстранен от власт. На власт ще дойдат същите негодници като него. Тези хора, които са в бункера. Няма други. Но тези негодници ще трябва да се съобразят с реалността и ще приемат сериозно консолидираното предложение на Запада, че някакви преговори могат да започнат едва след изтеглянето на руските войски на линията на 23 февруари. И всъщност след това преговори за пълното възстановяване на териториалната цялост. Не само аз виждам това, но и моите 20 приятели във Вашингтон го виждат. И мисля, че в следващите дни тази гледна точка ще бъде напълно приета от колективния Байдън. Целият въпрос е дали сега активирането на тези доставки ще е достатъчно. Ами защото е ясно напр. че контранастъплението без господство във въздуха е невъзможно. А сега определено не е така. Е, да видим.

– Но вярвате ли, че Украйна може да си върне Херсон и да бомбардира Кримския мост?

– Технически, да. Това може да бъде решено от американското ръководство до няколко дни. Има цял набор от оръжия, които са необходими за постигането на тази цел, тези удари с оси залагат върху цялата психологическа и политическа структура на Русия. Това е 2-3 пъти повече от HIMARS, това са системи за противовъздушна отбрана, това са танкове и бронетранспортьори, това са самолети F-16 с украински екипажи и съветски МиГ-ове. Всичко това е налично. Не е необходимо да се произвежда, не е необходимо да се управляват фабрики, за да се произвежда всичко това. А има и веригата за доставки. И ако започнете енергично от утре, доставките могат да бъдат направени навреме през лятно-есенния период на военните действия.

– Сърцето ми беше много щастливо, когато наскоро видях как експлодират складове, летища и друга руска военна инфраструктура в украинския Крим. Разбирам, че това ще се разшири. И разбирам, че със сигурност гражданите на Руската федерация, които незаконно се озоваха в Крим, трябва да си съберат нещата и бързо да напуснат. Когато видите как Украйна удря Крим, какви чувства изпитвате?

- Като човек, който разбира, че съдбата на целия свят, цялата история на 21-ви век зависи от победата на Украйна, със сигурност имам прилив на положителни емоции от всеки военен успех на Украйна. Между другото, унищожаването на самолети [на летището край Саками] все още не е официално признато от Москва... Това е много показателен тест. Това показва колко болезнен е самият факт на удара за руската пропаганда. Можете ли да си представите: ако такава паника беше причинена от удар по летището, тогава какво ще стане след рухването на Кримския мост и освобождаването на Херсон? Политическите промени, които ще се случат в бункера, аз просто ви гарантирам.

- Какво мислите за руската офанзива към Харков и Николаев?

- Ами задави се, провали се.

- Най-накрая?

- Склонен съм да се съглася с мнението на мнозинството военни експерти от различни категории: украински, британски, американски експерти и военнопрестъпника Стрелков-Гиркин, когото ние също, мисля, слушаме с удоволствие.

Да, интересен е. Как мислите, той ли работи по нечий сценарий или просто са позволили на Стрелков-Гиркин да излъчва в Русия и той няма да получи нищо за това?

- Той разчита на определени хора в Генералния щаб, в руското правителство. Бих казал, че сега той е най-видният представител на неформалната ултрафашистка партия, която остро критикува Путин, смятайки го за недостатъчно последователен фашист. Нещо повече, остротата на оценките му нараства. По мое мнение в последния поток той призова Путин да се обеси ... Не исках да повдигам тази тема, но той се натиска малко, за да обсъди [успешния] опит за убийство на Дария Дугина.

- Да интересно. Какво мислиш за това?

– Значи, както казах, има ултрафашистка партия. За тази партия Александър Дугин е такъв духовен наставник, авторитет. Той не си позволява подобни изказвания като Гиркин, държи в рамките на днешната политкоректност, но се отнася към Путин без никакъв ентусиазъм. Той се държи с него и говори за него, че не е достатъчно талантлив и не е достатъчно весел. И той циментира много здраво тази партия. Те имат безумна фракция от това, което наричат ​​себе си "легендарни военни кореспонденти". Между другото, Бог ги наказа с нещо: всички тези хора имат чудовищен вид.

- Отвратителни физиономии.

- Има 5-6 души с чудовищни ​​чаши. Бог ги наказа от раждането. Има известна мистика във факта, че тези изроди - Сладков, Поддубни, Пегов, Коц - бяха преди 30 години ...

- Поз. Сменил фамилията си.

– Котс? Как беше той?

– Не, той беше Коц и стана Потс.

– О, да, разбирам. Има няколко версии [за опита за убийство на Дугин]. Абсолютно нелепо - за украинските специални служби. Мисля, че малко хора в Украйна познават Дугин.

- Разбира се.

- Особено Дария Дугин. Блъсна версия за руски партизани. И аз я намирам за неубедителна. Тази крайнодясна група представлява голяма лична заплаха за Путин. Особено сега, когато цялата му стратегия е насочена по някакъв начин да постигне замразяване на конфликта и примирие. Тази група се противопоставя на прекратяването на огъня не по-малко остро от украинското правителство и украинското общество. И преминавайки към тази стратегия, Путин, разбира се, трябва да направи нещо с тази група. Моята версия е следната: това е предупреждение към Дугин да не допуска никакви критики към Путин, че не е достатъчно последователен фашист. И предупреждение към онези хора, които смятат Дугин за свой лидер. Обстоятелствата на престъплението предполагат тази версия - то е извършено от много професионалисти.


Снимка: svoboda.org

- Разбира се.

- На Рубльовка. Боже мой...

И камерите не работеха, разбира се.

- В Царское село камерите не работеха, колата беше на двойно охраняем специален паркинг и т.н. Но това, което е най-странното: той дойде с дъщеря си Даша на този митинг или фестивал на омразата към Украйна, той говори и те трябваше да се приберат вкъщи в една и съща кола. И по някаква причина в последния момент някой му предложи да излезе от колата на Даша и да влезе в колата с друг човек. Двамата буквално караха зад колата на Дария, която тя управляваше сама. Тоест това беше някакво ритуално убийство.

- Показателно.

- Дугин беше специално докаран на мястото на екзекуцията на дъщеря му. Разпознавам почерка на руските [спецслужби]...




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. mileidi46 - :))))
24.08.2022 13:14
Ако Путин ,,реши"да използва ядрено оръжие...мислите ли,че ще остане на някой време да го убие????...Или светът изобщо има шанс да оцелее????

Приказки от 1001 и една нощ.
цитирай
2. tonsunka - Самите руснаци убиха дугина. Дя...
24.08.2022 14:28
Самите руснаци убиха дугина. Дяволски създания.
цитирай
3. samarinof - Първо - ако Путин реши да използва ядрено оръжие ще го закопаят на два километра под земята барабар с двете куфарчета
25.08.2022 11:52
mileidi46 написа:
Ако Путин ,,реши"да използва ядрено оръжие...мислите ли,че ще остане на някой време да го убие????...Или светът изобщо има шанс да оцелее????

Приказки от 1001 и една нощ.


Първо - ако Путин реши да използва ядрено оръжие, още преди да си е помислил за това, ще го закопаят на два километра под земята барабар с двете куфарчета - онова с лайната и онова с червеното копче.
Второ - тук коментираме опретавино ядрено оръжие, а не стратегическо. Разликата е огромна. С оперативното ядрено оръжие се решават оперативни задачи до около 500км. Освен да унищожат някой украински град, путлерофашистите нищо друго не могат да постигнат. Въоръжените сили на Украйна са разпръснати и употребата по тях на ядрено оръжие е безмислено.
Трето - ако коментираме използване на стратегическо ядрено оръжие, то путлерофашистите биха могли да използват такова по градовете и въоръжените сили на Европа, САЩ и НАТО. Трябва да се знае, че въпросните ракети са междуконтинентални. Бойните ядрени глави се държат в специални хранилища с подходяща температура и влажност. Тоест необходимо е време да се прикачат към самите ракети /с изключение на тези, които носят бойно дежурство, но те не са много/. Едно раздвижване около ядрените глави никога не може да остане скрито за противника.
Четвърто - разузнаването на САЩ и НАТО има постоянна връзка с къртици сред руските висши военни и приближени на Путин. Спомнете си предупрежденията за войната в Украйна месеци преди да започне.
И пето - ако Путин все пак реши да използва каквото и да е ядрено оръжие или да използва АЕЦ за целта, то той ще бъди наистина забит като пирон в кисело мляко още преди петият човек по веригата да е изпълнил заповедта. И съвсем не е задължително отговорът да е с ядрено оръжие. Първо ще бъде убит лично Путин, след което смехотворната му армия ще бъде изпържена за има-няма две недели. А такива товномети като теб ще търсят най-черната дупка къде да се скрият.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1073686
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1790
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930