Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2022 18:06 - Противниците на войната с Украйна от обкръжението на Путин се опитаха да отстранят Дугин, за да укрепят позициите си
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Но у чекистов ФСБ получилось как всегда*"

image
Виктор Небоженко

Смъртта на дъщерята на Дугин 

Разбира се, руската пропаганда ще докаже, че именно "ръката на Киев" е протегнала ръката на самата светица - дъщерята на Дугин, главния идеолог и съветник на Путин. Но тези, които поръчаха това убийство, искаха смъртта на Дугин повече от тази на дъщеря му. Както често се случва с служителите по сигурността на ФСБ, те искаха да изпълнят поръчка за убийството, но се оказа, както винаги, небрежно, тромаво и шумно. Но целта на покушението е самият Дугин. В крайна сметка Дугин не е просто съветник на Путин, той е най-известният руски фашист-империалист, талантлив десен консервативен публицист, който направи много за обосноваването на руско-украинската война и формирането на идеологията на „путинизма“.

Дугин беше един от най-отявлените критици на Запада като цивилизация. Той видя спасението на Русия не толкова в съюз между Русия и Китай срещу САЩ, а в мощна „консервативна революция“, основана на неговата концепция за „археомодерна“ и водена от Путин. Путин беше поласкан от такава историческа мисия - той много вярваше на Дугин и говореше с неговите думи. И тази "консервативна революция" в Русия трябваше да започне с малка, но бърза "победоносна война" за Украйна и радикално скъсване със Запада.

Убийството на дъщерята на Дугин надвисва над два от най-належащите проблеми в руската политика.

Първият проблем е как да прекратим войната с Украйна. Най-вероятно в обкръжението на Путин се е изострила борбата между "миротворците", които настояват за прекратяване на войната и изтъкват необходимостта от компромис със Запада и Украйна, и "ястребите", към които принадлежи Дугин. Патрушев, Шойгу и Дугин настояват за продължаване на войната с Украйна и Запада до победен край, по всякакъв начин, до ядрен удар, и независимо от последствията за света и Русия. Опитът на "миротворците" от обкръжението на Путин да премахнат Дугин като главен идеолог на продължаването на войната трябваше да засили позициите им. Засега нищо не се е случило и реакцията на Путин и Дугин е неизвестна.

Вторият проблем на руския елит, който "светна" по време на убийството на дъщерята на Дугин, е проблемът за смяната или наследяването на властта в Русия. Както при всеки авторитаризъм, смяната на властта става не чрез избори, а чрез конфликт на поколения или конфликт на "бащи и синове" в тясна група политици и бизнесмени. Смъртта на дъщерята на Дугин трябваше да алармира Путин и дъщерите му, както и Патрушев и сина му, който е тласкан от баща си да заеме мястото на Путин. Но помним съдбата на друг любимец на Путин, Иванов, който беше уверен в президентското си бъдеще, докато синът му случайно не се удави в плитка вода в ОАЕ. След това Иванов рязко умира, губи интерес към голямата политика и става заслужил еколог на Русия.

Така че убийството на дъщерята на виден съветник на Путин може да е не само опит за отстраняването на Дугин, но и послание към онези, които яростно се борят за наследството на Путин и насърчават себе си или децата си към „светло бъдеще“ – власт над Русия.

Източник:  Виктор Небоженко / Facebook

* Авторът има предвид следното:  Хотели как лучше, а получилось как всегда




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1080069
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1803
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930