Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2023 11:55 - В агонията си путинският режим повтаря ходове на Адолф Хитлер
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Непланираната операция „Крушение на митовете“ продължава, въпреки съпротивата на кремълските пропагандни крепости
imageДиктаторите се прераждат13JAN2023  

Капитан I ранг о. з. Васил Данов, Атлантически съвет на България


Подлостта като вечно руско оръжие

Когато руският президент тържествено обяви 36-часово примирие в чест на руската Коледа, мнозинството украинци, българи и руснаци знаеше, че Путин ПАК лъже. Лъже и от името на поп-полковник, по-скоро генерал от КГБ, Гундяев. Както винаги.
Докато самотният диктатор се правеше на вярващ християнин в строго охранявана църквичка, руските окупатори се хвърлиха в яростни атаки срещу украинския град Соледар. В името на Христа, разбира се.
Пратените от Путин и благословени от Гундяев бандити от уж частната армия "Вагнер", съставена от професионални главорези и от временно помилвани престъпници, се опитаха да изненадат украинските защитници. Но отново дадоха стотици жертви, бяха отблъснати и посрамени.
Такива са руските витязи откогато Московия е васал на Златната татарска орда и се учи на азиатско коварство, подлост и жестокости. Такива са по-късно руските окупационни експедиции в безкрайните завоевателни войни срещу съседни и по-далечни народи в Азия и Европа, на Балканите, в Афганистан и Сирия. 
Както и през септември 1941-а, когато СССР изпраща в „приятелска“, невоюваща срещу него България, въоръжени и обучени от ГРУ терористи, наречени парашутисти и подводничари. 
Със същата тържествуваща подлост на 5 септември 1944-а Сталин обявява война на Царство България, с което СССР поддържа дипломатически отношения през всичките години на войната. Веднага 300 000 плячкаджии и палачи от Червената армия нахлуват в страната ни, за да я подложат на грабеж, насилие и изтребление.

Светли перспективи

Според кремълски послушници, Путин планира в средата на март да мобилизира още 500 000 души, за да закърпи разпадащата се окупационна армия. Втората мобизизационна кампания вече е възпявана от най-яростните привърженици на кремълския престъпник като Дмитрий Кисельов и Маргарита Симонян, спрямо които заедно с българския арменец Филип Киркоров и още 116 артисти, певци и агитатори бяха обявени санкции от името на украинския Съвет за национална сигурност.

След като границите на Руската федерация бяха затворени за мъже в мобилизационна възраст, пропагандата вдигна оборотите. За стотен път бе разказвана баснята, че за мъжа няма «по-голямо щастие от смъртта на бойното поле». Новогодишното послание на Путин бе режисирано в духа на „Вставай, страна огромная!“. За първи път откакто е на власт диктаторът говори на фона на строени като пред атака войници, с което направи ясен намек на „скъпите“ россияни да се готвят за продължителна война, за нови жертви и за затягане на коланите.

Рекорд по абсурдно личностно и ценностно раздвоение постави някакъв комитет на войнишки вдовици, който официално призова руския президент да... ускори мобилизацията на останалите живи руски мъже и младежи.

Путин бърза, подпиран от тъпченето на място, огромните загуби и болестта си

Руското министерство на отбраната е поръчало на фирми в Югоизточна Азия спешно да шият униформи на бъдещите мъртъвци. Още едно доказателство, че режимът в Кремъл е решен да воюва до последния руснак. Въпреки явния недостиг на съвременни оръжия и боеприпаси. 
Очевидно е, че руските войски не притежават достатъчен настъпателен потенциал, след като последният град, който превзеха преди 6 месеца, се казва Лисичанск, а сега пожертваха от 2 000 до 3 000 души пред развалините на градчето Бахмут, чието население беше колкото жителите на Берковица.
Още преди да бъде заменен „титанът“ от сирийскине касапници Суровикин руските нашественици се върнаха към познатата и най-често прилагана настъпателна тактика, известна като „човешка вълна“ или „метода на Жуков“, виновен за неизброими жертви сред съветските войници през Втората световна война.
В момента Соледар и Бахмут са щурмувани от вагнеровци, усилени подразделения на Въздушно-десантните войски и други „елитни“ формирования. Жертвите и от двете страни са многобройни, но руските трупове никой не ги брои. Без артилерийска поддръжка и без достатъчно бронирани машини руснаците се хвърляни в настъпление с голи гърди като по филмите от миналия век за „несъкрушимата и легендарна“ съветска армия.

Ракетите „Фау 3“ скоро няма да пристигнат

Без да е преследвал директно подражание, обърканият Путин неволно повтаря хаотичните и истерични ходове на Адолф Хитлер през последните месеци на Втората световна война. За 10 месеца нашествие срещу Украйна смени десетина генерали начело на „специалната“ военна операция, а други 30 бяха уволнени или пенсионирани. Прави вече две мобилизации, като втората силно наподобява последната тотална мобилизация на германския фюрер. И с неистова вяра очаква учените да му съобщят за новото, свръхмощно оръжие, което ще принуди враговете му да паднат на колене и да молят за милост.

image

ATACMS – оръжие на украинската победа. Американският оперативно-тактически ракетен комплекс изстрелва балистични ракети на разстояние от 160 до 310 км.

На 3 януари, още махмурлия, Путин пожела щастливо плаване на фрегатата „Адмирал Горшков“, въоръжена с новите хиперзвукови крилати ракети „Циркон“. От две години руската пропаганда проглуши ушите ни със съобщения, сравнения и възторжени стенания по повод на новото супер-хипер-свръхоръжие, с което Путин и прислугата му задължиха гражданите на РФ да се гордеят, без да са го виждали.
Става дума за стандартни изпитания на корабни крилати ракети, които подполковник Путин поради военнотехническото си невежество нарича „безаналогови“ в цял свят. Тези ракети могат да нанасят „точни и мощни удари срещу противника на суша и на море“, бодро цитира руският президент предварително написан текст. Руският вожд се надява, че хиперзвуковите ракети летят със скорост 9 пъти по-висока от звука и поразяват цели до 1 000 км.
Хвалбите на Путин са доста пресилени, след като САЩ и Китай също разработват подобен вид оръжие, но пазят постиженията си в тайна, не правят световни събития и не се хвалят с колко са изправарили конкуренцията.

Митове в калта

Последните фалшиви руски, копейкаджийски и западноевропейски илюзии и легенди рухват в мъртви села и пред безименни градчета в украинската степ.
Сринат бе митът за непобедимото руско оръжие и за модерната, гъвкава и хуманна руска армия.
Лъснаха колосалните кражби и злоупотреби, незапомнени от епохата на Потьомкин и на Жуков.  В колапс е и „могъщият“ руски военно-промишлен комплекс, оказал се гол и бос след спирането на доставките от Запад и на връзката с военната промишленост на Украйна.
В боя влизаха остарели, зле поддържани образци от резерва, необлечени, зле екипирани и още по-зле мотивирани бойци, стотици от които предпочетоха да се предадат при първа възможност, отколкото да гният в канавките покрай шосетата, а близките им да получават шаблонни фалшиви съобщения, че „вашият син и брат засега се смята за безследно изчезнал“. „Безследно изчезнали“ са хиляди, за да бъде разтоварен държавният бюджет от досадните разходи за загинал войник.
Точ в точ руската военна машина наподобява съветската армия през „великата отечествена“. Същите остарели схващания на командири и щабове, същото бездушие към живота и здравето на обикновения войник, същата жестокост към пленниците и към населението на превзетите територии.

Същата хаотична логистика, ялова свързочна система, лоша координация между родове войски и „герои“ от частните армии на Пригожин и Рамзан Кадиров.
Но не бива да се залъгваме с мисълта, че 

путинските нашественици ще сложат оръжие и ще се извинят за стореното 

Сметката им е пределно проста и ясна като указания на Сталин: Русия притежава повече човешки и природни ресурси и при продължителна война до крайно изтощаване на двете държави има повече шансове да завърши като победител. Дори с Пирова победа, платена с милиони жертви. Върхушката на руската/съветската власт никога не е смятала мужиците за човешки същества.
Примерите от историята категорично сочат, че тромавата и бавно загряваща Русия никога не е печелила блицкриг, но с цената на неимоверни жертви е успявала да надживее враговете си или да дочака края на касапницата, за да седне на масата за преговори.
Не само Путин, но и ние, 

цивилизованият свят, нямаме време за губене

Докато украинският народ пролива кръвта си за нашето оцеляване и бъдеще, сме длъжни да помогнем за победата. Не ме е срам да повторя изтъркания израз, че сега в Украйна се решава съдбата на Европа и на света. Сега в Украйна поредното превъплъщение на Злото може да бъде унищожено преди да е причинило още по-големи беди.
Правителствата на САЩ и на европейските съюзници направиха немалко. Съвременно оръжие и техника обърнаха хода на войната и заставиха наглите окупатори да залегнат в калните окопи на отстъпващи и отбраняващи се войски. От юли до ден днешен стратегическата инициатива премина към висшето командване на Украинските въоръжени сдили (УВС) и на талантливите генерали като Валерий Залужни.
Но за крайната победа е необходимо далеч повече. Светъл лъч са последните срещи на европейски лидери с президента Зеленски, топлият прием на украинския президент в американския Консгрес, огромните за нашите представи финансови и военно-технически помощи, които предоставиха САЩ, Канада и европейските съюзници.

Пасивността пред агресорите е скъпо удоволствие

Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс и бившият министър на отбраната Робърт Гейтс, смятани за неорейганисти, разгърнаха великолепен анализ и направиха рационални предложения за динамизиране на отпора срещу путлеристката агресия против Украйна и света.
Като се позовават на историческия опит, двамата политически дейци припомнят, че САЩ научиха по трудния начин (1914, 1941 и 2001 г.), че непровокираната агресия, атаките срещу върховенството на закона и международния правов ред трябва да бъдат пресичани веднага, а не след години. Така с предоверяване, меки стъпки и умиротворяване на агресора бе отгледан сатрапът Путин, бяха избити и осакатени милиони човешки същества.
Кондолиза Райс и Робърт Гейтс припомнят, че този път САЩ и световните икономики почувстваха ледения дъх на  инфлацията, на забавения растеж и на ресурсния шантаж, причинени от целенасочената агресия на Путин. 
Те смятат, че единственият начин да се избегне пределното изтощение на Украйна и умората на западните общества от замръзналата в степите война е Съединените щати и техните съюзници спешно да осигурят на Украйна драстично нарастване на настъпателния й потенциал.
Путин няма да се задоволи с окупираните територии в източната и южната част на Украйна и ще тръгне на запад веднага щом събере силите си. Следователно при сегашните обстоятелства всяко споразумение за прекратяване на огъня ще играе в полза на Русия, твърдят американските политици. И вярват, че Украйна трябва да спечели войната сега, за да не се налага САЩ да се бият с Русия в неизвестно бъдеще.

Почна се

Конгресът гласува достатъчно финансови средства, за да бъдат предоставени на УВС настъпателни оръжия и преди всичко бронирана техника. От САЩ вече започнаха да пристигат първите БМП (бойни машини на пехотата) „Брадли“, смятани за едни от най-добрите в света. Европейските съюзници осигуряват ракети с по-голям обсег, модерни дронове, значителни количества боеприпаси, разширени възможности за разузнаване и наблюдение.
Франция предоставя на Украйна колесните машини, смятани и за леки танкове, AMX-10RC. От Германия пристигат надеждните БМП „Мардер“, а от Полша – танкове, оръдия и БМП. Полша разглежда искането на Украйна да й прехвърли част от 240-те германски танкове „Леопард“, с които разполага.  "Леопардите" имат по-здрава броня и по-добра защита срещу противотанкови оръжия от повечето бронирани бойни машини, произвеждани в Западна Европа. По приблизителни данни от началото на войната Полша е предала на Украйна повече от 240 модернизирани и ремонтирани танка от съветски модел. 
Полският президент Анджей Дуда заяви, че на първо време страната му ще предаде на Украйна рота (от 10 до 14 броя) танкове "Leopard 2". Топло посрещнат от Зеленски и от гражданите на западната украинска столица Лвов, президентът Дуда съобщи, че Варшава ще формира международна коалиция за доставка на "Leopard 2". В момента съюзниците от НАТО оказват дипломатически натиск върху Германия да разреши реекспорт на „леопардите“ от натовски държави към Украйна. Процедурата предстои да бъде гласувана в Бундестага след трудни разисквания, но всички са уверени, че ще бъде постигнато общо съгласие.
Бронираните машини AMX-10RC могат да унищожават танкове,  да извършват разузнавателни мисии и огнева поддръжка благодарение на 105-милиметровите си оръдия. В момента Франция подменя своите 248 машини от този тип с по-модерните  “Жагюар“. И Белгия заменя своите триосни бронирани разузнавателни машини “Пандур” с „Жагюар“, а бойните машини на пехотата “Пираня” - с най-новите френски БМП “Грифон“. 

Това означава, че 

двете страни имат за продажба на конкурентни цени 

стотици бройки от почти неизползвана бронирана техника, значително по-съвременна и с по-големи способности от старите съветски БМП, с които разполага Българската армия.
Интересува ли се някой в компетентните ведомства от подобна информация? И ако се интересува, какво прави? Поради ирационалния аргумент на президента Радев и БСП “да не въвлечем България във война” страната ни всекидневно пропуска златни шансове бързо и далеч по-евтино да се превъоръжи по натовски образец. 
Украйна с готовност би приела български БРДМ-и, БТР-и, МТЛБ и танкове Т-72, а страната ни би могла да ги замени по механизма за каскадиране в НАТО със западни аналози на прилични цени и с високо качество. Но „начальство больше знает, больше денег получает“...

Антидронови „тачанки“

Американската компания L3Harris Technologies е получила поръчка от Пентагона за изработване на 14 ракетни системи VAMPIRE (Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment), базирани на пикапи и предназначени за Украйна.
Преносимият комплект VAMPIRE ще позволи на сухопътните войски да поразяват противникови дронове и да се защитават срещу наземни заплахи. Ракетните системи VAMPIRE ще бъдат инсталирани на автомобили, предоставени от правителството на САЩ. Предвидено е да бъдат  оборудвани с най-новия сензор за прицелване WESCAM MX-10 RTA, който ще позволи на инсталационния оператор да поразява цели бързо и точно.
С Бога и Залужни - напред!


Къде сме ние? У кереча!

България засега не е предоставила на Украйна оръжие, техника или боеприпаси. Отчитаме се с частни доставки, предавани през трети страни. Разследващият журналист Христо Грозев е направил повече за общата кауза, отколкото цялото „държавно и партийно ръководство“ от началото на войната до днес. Затова завършвам с думите на Христо Грозев, заслужил номинация за „Пулицър“: „Нито една империя на Злото не съществува безкрайно. Можем да се надяваме, че до две-три години няма да има причина да се страхуваме“.

Част от лицата, попаднали под санкциите на украинското правителство:
Ирина Алегрова - певица и актриса 
Роман Архипов - певец 
Дмитрий Билан - певец 
Сергей Бобунец - рок-музыкант
Дана Борисова – телевизионна водеща
Александър Буйнов - певец 
Лариса Долина - певица
Филип Киркоров – певец 
Анна Нетребко – оперна певица
Никита Михалков – актьор и режисьор
Евгений Петросян – актьор
Владимир Пресняков певец 
Стас Пиеха - певец
Маргарита Симонян - пропагандист 
Дмитрий Кисельов пропагандист 
Любов Успенская - певица 
Михаил Шуфутинский - певец 
Анита Цой - певица
Леонид Якубович – телевизионен водещ.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1084650
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1804
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930