Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2023 12:19 - Войната в Украйна е борба за свят без агресия на автократи
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2773 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Лойд Остин

  Във войната в Украйна не става въпрос само за правото на Украйна да живее в мир и сигурност, става дума и за това какъв свят искаме да наследят нашите деца, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин при откриването на срещата на министрите на отбраната на НАТО. „Никой от нас не иска да живее в свят, в който автократите могат да нападат мирните си съседи, да потъпкват границите им и да бомбардират народа им. Събрахме се, за да се борим за свят, в който правилата имат значение, суверенитетът се зачита и цивилните граждани са защитени“, заяви Остин.

Той подчерта, че срещата на министрите на отбраната ще потвърди категоричната подкрепа на НАТО за свободна и суверенна Украйна. „Преди почти една година Путин започна инвазията си в Украйна. Той смяташе, че международната общност просто ще се примири с това. Нахлуването на Путин е изпитание за света“, заяви Остин. „Русия не надделя, Киев не падна и приятелите на Украйна не се пречупиха“, подчерта той. Остин заяви, че съюзниците са поели ангажимент спрямо дългосрочната подкрепа за Украйна в борбата за свобода. Американският министър на отбраната отбеляза, че „контактната група“ е отделила близо 50 млрд. долара за военна помощ на Украйна от началото на инвазията и че тя води до „реална промяна в реално време“.

Той повтори усилията на страните от НАТО за предоставяне на ПВО системи „Пейтриът“, ПВО системи SAMP-T, танкове „Леопард“, танкове „Челинджър 2“, допълнителни боеприпаси и много други отбранителни способности на Украйна. „Все още имаме да направим много повече заедно и трябва да засилим вниманието си. На последната ни среща в Рамщайн президентът Зеленски подчерта нуждата на Украйна от повече оборудване и оръжия“, заяви Остин.

На срещата ще се обсъди допълнителното интегриране и синхронизираната на подкрепата за Киев, за да се предоставят трайни и надеждни бойни способности. Също така ще се обърне внимание върху инициативи на индустриална основа, за да се осигури дългосрочната помощ за Украйна. /БГНЕС



Гласувай:
4



1. samarinof - Другарят крумчервеносвет пак се пъне да пише в коментарите.
15.02.2023 14:06
Успокой се другарю, не се пъни - кютай си на опашката за мавзолея, тъкмо като ти дойде ред да влезеш ще инсталират и фюрера до сифилистичната мумия, та ще видиш и него.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1082027
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1804
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930