Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2022 14:36 - Ударът на HIMARS над Нова Каховка разбуни духовете в руската Дума
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 842 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.07.2022 14:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Депутатът Мария Бутина, член на комисията по международните въпроси, е категорична, че Русия трябва да изиска САЩ да спрат доставките на оръжия за Украйна  
image

Мария Бутина, руски депутат

 

След удар с реактивна система за залпов изстрел (РСЗО) HIMARS по град Новая Каховка в Херсонска област е необходимо САЩ да спрат да доставят оръжие на Украйна. Това заяви Мария Бутина, член на комисията по международните въпроси на руската Дума в разговор с изданието Лента.ру, пишат Факти.бг.

Време е за ултиматум

„Трябва да реагираме възможно най-сурово и колкото се може по-бързо както военно, така и дипломатически. Необходимо е да се включат страните по света, които не подкрепят западните санкции срещу Русия, и да се призове за сериозно разследване на този въпрос, да се призове за свикването на международен трибунал за разследване“, каза Мария Бутина. Според депутата Русия трябва да изиска САЩ да спрат доставките на оръжия.

В момента се водят преговори в администрацията на САЩ по темата за частично закупуване на руски петрол. Смятам, че трябва да поставим ултиматум, че всякакви отстъпки - икономически, дипломатически, каквито и да било от страна на Русия са възможни само ако американците спрат да доставят оръжие на Украйна, каза Мария Бутина, депутат от Държавната дума

Силата на РСЗО

В интервю за Лента.ру военният експерт, капитан от трети ранг от резерва Дмитрий Литовкин говори пък за силните страни на американската РСЗО и руските аналози на HIMARS.

РСЗО е мощно оръжие Военен , заяви експертът Дмитрий Литовкин

„HIMARS може да използва боеприпаси с обсег от 50 до 300 километра“, поясни Литовкин. Военният експерт отбеляза, че Русия разполага с подобни системи. „Това са комплексите „Смерч“, „Ураган“ и „Град“. А също „Искандер“ – оперативно-тактически ракети, способни да летят 500 километра“, заключи той.

Вечерта на 11 юли се появи информация, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са нанесли удар от РСЗО HIMARS по град Новая Каховка в Херсонска област.

На 23 юни стана известно, че Украйна е получила ракетни установки за залпов огън HIMARS, изпратени от Вашингтон. Това съобщи министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников.

По-рано Министерството на отбраната на САЩ публикува доклад за оказаната военна помощ на Украйна. От деня, в който президентът на САЩ Джо Байдън встъпи в длъжност, Вашингтон е отпуснал около 6,3 милиарда долара на Киев.

В същото време 5,6 милиарда са предоставени след 24 февруари 2022 г., когато руският президент Владимир Путин обяви началото на специална военна операция в Украйна, припомня изданието Лента.ру.






Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1079893
Постинги: 786
Коментари: 1362
Гласове: 1803
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930